Komentarze do wiadomości: Eksperci mówią wprost: Crimson Desert będzie wyglądać jeszcze bardziej niesamowicie, jeśli włączy się jedną funkcję. Niestety nie jest to opcja dla każdego

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
15.03.2026 19:04
3
9
odpowiedz
5 odpowiedzi
A_wildwolf_A
238
Senator

kiedyś to się nazywały cienie pod "shadow foliage" a dzisiaj to się nazywat Ray Reconstraction, za niedługo nie będzie w grze w ogóle cieni bo "panie!, trzeba kupić RTXrt_MEGA 98888 GT by działał Super Ray Trace Shadow Duper Max Engine Fast Scale by cienie dało się włączyć!"
bo nie wmówicie mi, że nagle nie można implementować zwykłych rozwiązań dla takich biedaków jak ja by cieszyć się normalną jak na nasze czasy grafiką.

post wyedytowany przez A_wildwolf_A 2026-03-15 22:15:44
15.03.2026 16:30
guitarzero
1
odpowiedz
guitarzero
29
Konsul

Te niecałe 3% ludzi na świecie posiadających sprzęt na takie bajery z pewnością będzie nimi zachwycone.

15.03.2026 16:46
1.1
jonatanm
2
Junior

guitarzero 3% ludzi na świecie? Chyba 3% graczy.

15.03.2026 16:47
1.2
5
PolskiSiepacz
16
Legionista

guitarzero raczej Ty po prostu siedzisz na ziemniaku jeśli mówisz o jakichś 3%. Według steama seria 50xx i 40xx to praktycznie 20% kart posiadanych przez graczy a na nich spokojnie odpalisz tą gre z RR. Obstawiam że nawet dziadowskie 4060\5060 dadzą rade to odpalić z tym ustawieniem w trybie wydajności. A licząc te karty już się blisko 30% steambase robi kek

post wyedytowany przez PolskiSiepacz 2026-03-15 16:48:45
15.03.2026 18:15
guitarzero
1.3
1
guitarzero
29
Konsul

jonatanm

Jasne, chodziło o graczy.

PolskiSiepacz

Ja gardzę pececiarstwem tak jak oni gardzą mną jako konsolowym plebsiarzem, ale jak mają, to fajnie.

post wyedytowany przez guitarzero 2026-03-15 18:15:48
15.03.2026 19:34
1.4
2
PawloxXx
70
Pretorianin

guitarzero Co nie zmienia faktu, że na PC będzie przynajmniej taka opcja, a na konsolach nie i z tego co widziałem cieniowane wygląda bardzo słabo bez tego :/

15.03.2026 23:02
1.5

guitarzero a ja tobą nie gardzę, bo czemu? Ty masz konsole, ja PC, ale obaj gramy w gry, dużo tych samych pewnie. Po co ta zawiść? Jasne, z obu stron są głąby które hejtuja innych bo graja na trochę innej konfiguracji plastiku i kabelków ale wg mnie to mniejszość. Wyluzuj, nie musisz nikim gardzic

16.03.2026 12:34
tynwar
1.6
tynwar
101
Legend

PolskiSiepacz no łał, zdecydowanie większa różnica między tym 3%, a 20% niż między 20% i chociaż 50% xD. Nie no, szanujmy się, ale czy te 20% ma chociaż takie kombajny typu 4080 czy 5070? Tak jakby 50xx i 40xx oznaczało tylko i wyłącznie wysokobudżetową półkę. Nie ma to jak robienie z tych 3-5% ludzi mogących odpalić najnowszych gier na ultra do 20%, bo na steamie ktoś znalazł, że posiadaczy wszystkich kart z tych serii jest 20%, już nie wspominając nawet o tym, że te 20% chyba miało udowodnić, że to dużo, chociaż to dalej daleko do tych 50% xD.

16.03.2026 12:41
😁
1.7
PolskiSiepacz
16
Legionista

tynwar Ogromna różnica uczyli tego w szkole podstawowej ale chyba spałeś. I tak steam najbardziej jest miarodajny bo chyba tylko ludzie spod kamienia go nie mają a zbiera dane o Twojej konfiguracji czy tego chcesz czy nie. Więc co innego jak co 30 może odpalić to na full a co 5ty. Ale jeśli nie zauważasz różnicy to serio szkoła podstawowa najlepiej wieczorowo i nadrabiaj zaległości przyjacielu. I tak ma "kombajny", dokładnie masz napisane ile % ma te jak to nazwałeś "kombajny", z budżeciakami to blisko 30% to co napisałem wcześniej. Ale spałeś na matematyce, spałeś na czytaniu czas to nadrobić :D

post wyedytowany przez PolskiSiepacz 2026-03-16 12:46:09
16.03.2026 13:05
tynwar
1.8
tynwar
101
Legend

PolskiSiepacz
interesujące, nawet tego nie udowodnisz, ale oczywiście zarzucisz ludziom niewiedzę, chociaż nie masz nawet najmniejszego dowodu. Na dodatek mam wrażenie, że nic nie zrozumiałeś, może ty jednak lepiej się prześpij, bo chyba mało spałeś i teraz coś u ciebie nie styka z czytaniem ze zrozumieniem, co? No cóż, skoro tak ochoczo nawiązujesz do szkoły, to chyba nie ma po co się wysilać, bo ty i tak tego nie zaakceptujesz, a nawet wręcz będziesz atakować (jak dojrzale, jak maturzysta po zdaniu egzaminu dojrzałości, tak mówienie o szkole jest tego dowodem), a tego ciągnąć nie chce mi się. Dobra, skoro dla ciebie te 20% wszystkich 50xx i 40xx to właśnie wysokobudżetowy sprzęt, a 20% jest bliżej 50% niż 3% (nawet pomijając to, że między 20% i 3% to tylko 17% różnicy, a 20% i 50% to aż 30% różnicy, ale ty wiesz lepiej, to może napisz dlaczego wg. ciebie tak nie jest) to ok, masz rację. Miłego życia w swoim urojonym świecie.

post wyedytowany przez tynwar 2026-03-16 13:07:45
16.03.2026 13:41
1.9
PolskiSiepacz
16
Legionista

tynwar Nawet nie chce mi się czytać tych bredni, wróć do początku. Policz % zrozum i nie odpisuj już bo tylko się pogrążasz w swoim braku zrozumienia

16.03.2026 14:18
tynwar
1.10
tynwar
101
Legend

PolskiSiepacz
tak, a ty nie chcesz udowodnić, bo? Może nie potrafisz policzyć? Już ci policzyłem, może ty teraz napisz, czemu dla ciebie między 3%, a 20% to nie 17% różnicy, a między 20%, a 50% to nie 30% różnicy? Hm? Czy tylko będziesz powtarzał, że źle liczę nie podając nawet najmniejszego argumentu? Wyjaśnisz to jakoś skoro twierdzisz, że się pogrążam i nie powinienem odpisywać jak ty nic nie wyjaśniłeś. W czym problem, to chyba nie takie trudne to wyjaśnić kulturalnie?

Może dlatego, że nie potrafisz odpowiedzieć, bo nie masz racji, więc reagujesz obelgami i tylko na tyle ciebie stać.
To już nie jest ani trochę wiarygodne, gdybyś chociaż odpowiedział normalnie, to można byłoby poważnie potraktować twoich postów, ale w tej chwili nic nie zrobiłeś, by udowodnić wiarygodność swoich komentarzy, więc nic one nie znaczą. Tak więc wytłumacz gdzie leży problem albo po prostu piszesz bzdury, których nie potrafisz obronić i ostatecznie to ty się ośmieszasz.

post wyedytowany przez tynwar 2026-03-16 14:27:18
16.03.2026 14:48
1.11
PolskiSiepacz
16
Legionista

tynwar Ja już wszystko wyjaśniłem w 1 wiadomości do której się odniosłeś więcej tłumaczyć nie musze. Skoro nie zrozumiałeś to Twój problem. A obelgi żadnej nie użyłem, tylko jak nie zrozumiałeś musisz mieć problem z liczeniem. To nie obelga to fakt. Skoro nie widzisz różnicy w tym czy z danym ustawieniem zagra co 30ta osoba miedzy tym że zagra co 5ta to cóż. Zrobię Ci prezent jeśli było by to 30% to potencjalnie co 3ci gracz mógłby użyć tego ustawienia. A gdyby było to 50% to potencjalnie co drugi. To połowa graczy!!! Chyba teraz już powinieneś zrozumieć przesłanie i dlaczego jest przepaść pomiędzy 3% graczy a 20%. Jeśli dalej nie zrozumiałeś, to już nie mój problem ja tą dyskusje kończę i życzę Ci miłego dnia :)

post wyedytowany przez PolskiSiepacz 2026-03-16 15:02:34
16.03.2026 17:32
guitarzero
1.12
guitarzero
29
Konsul

Marcinie z wieloma cyframi - mój post był trochę z przymrużeniem oka, ale bardzo uradowało mnie Twoje stanowisko.

16.03.2026 18:12
tynwar
1.13
tynwar
101
Legend

PolskiSiepacz
Okej, czyli ty po prostu nie zrozumiałeś co miałem na myśli, a na dodatek odwracasz kota ogonem, żeby coś udowodnić swoją racje w zupełnie innym wątku. Jeszcze do tego ten ładny pokaz kosmicznego narcyzmu czyli robienie z obelg faktami, więc nie było problemu i obrażania :).

Jasne, owszem, 20% to jest co piąty gracz. Ale to wciąż nie tak dużo jak 50% czyli co drugi o czym już pisałem, ale ty tego nie chciałeś zrozumieć i chciałeś zmanipulować, żeby wyszło, że 20% to dużo. O co mi chodziło? O różnice między procentami, między 3%, a 20% jest 17% różnicy i to jest fakt, tak samo między 20% i 50% jest 30%. Tylko o to mi chodziło, a ty mi coś dopisałeś. Więc uprzejmie wyjaśniam, że ostatecznie różnica 17% jest mniejsza niż 30% i to jest fakt, żadnego problemu z liczeniem nie ma, ty widocznie sobie ubzdurałeś, że niby gdzieś napisałem, że to 3% jest większe od 20% czy co tam wymyśliłeś, chociaż nie o to mi chodziło.

Poza tym sorki, ale mając choćby np. 1000 ludzi jako całą pulę, to różnica w 17% oznacza właśnie 170 ludzi, a różnica w 30% to 300 ludzi. Do tego piłem, między 3% i 20% jest mniejsza różnica niż między 20% i 50%.

I nie, nic nie wyjaśniłeś w pierwszym poście, to się nazywa odwracanie kota ogonem, chodziło ci o coś zupełnie innego, a temat nie da się wyjaśnić innym tematem.

Co do problemu z liczeniem, to problem polega na tym, że to ty stwarzasz urojony problem, to ty przerabiasz wątek na coś innego i wciskasz mi kity, że żle policzyłem. Równie dobrze możesz to samo powiedzieć komuś kto policzył 2+2 i 4 jako wynik, że źle, bo ci wychodzi, że 1, bo ty masz na myśli dzielenie 2/2. Fajna manipulacja, byleby obrażać. Po co to? Czy masz takie smutne życie, że musisz w ten sposób się dowartościować? Nawet mi nie udowodniłeś jak źle to liczę, a jedynie co zrobiłeś to udowodniłeś, że zmyślasz problemy i mówisz o innych rzeczach nie mówiąc o tym w celu wprowadzenia w błąd.

Może lepiej się ogarnij, a nie takie cuda wyprawiasz, mówisz mi o pogrążaniu się, a pokazujesz ładny pokaz hipokryzji, odwracania kota i narcyzmu. Naprawdę, wystarczy już, po co się ośmieszasz? Tak więc przestań już odwracać kota ogonem, bo to już ładnie widać, naprawdę widać na tyle wyraźnie, że każdy głupi widzi, że odwracasz kota ogonem, bo to nawet nie jest ani trochę dyskretne. Dlatego skończ wreszcie skompromitować się.

16.03.2026 18:19
1.14
PolskiSiepacz
16
Legionista

tynwar ale masz smutne życie, dalej mi piszesz te swoje bzdury o których istnieniu bym nie wiedział jakby nie przychodziło powiadomienie na email. Daj se już siana chłopie powiem brutalnie mam gdzieś co tam nabazgrałeś i nie mam zamiaru tego czytać. Nie oznaczaj mnie i nie odpowiadaj znajdź sobie zajęcie type

16.03.2026 19:54
tynwar
1.15
tynwar
101
Legend

PolskiSiepacz
no to klasycznie, nie masz już argumentów, wyszło, że manipulujesz, więc teraz piszesz, że cię to nie obchodzi. To nawet ironiczne, piszesz, że masz gdzieś, a i tak czytasz i piszesz (tak, faktycznie masz gdzieś :D). I pewnie jeszcze myślisz, że ty masz rację, więc nie musisz nawet niczego udowadniać, bo po co, w końcu ty zawsze masz mieć rację i to bez udowadniania, a nawet masz prawo do obrażania ludzi, bo takie widzimisie masz.
No cóż, tylko odstawiłeś niezły pokaz toksycznego narcyzmu i odwracania kota ogonem połączonego z obrażaniem, nawet nie potrafiłeś udowodnić swoich argumentów i jedyne co zrobiłeś to odwracanie kota ogonem i obrażanie. Ładna mi kultura, pokazałeś tylko, że jesteś chamem, który tylko przeinacza wszystko, byleby obrażać ludzi i nie jesteś ani trochę wiarygodny :p.

post wyedytowany przez tynwar 2026-03-16 19:55:17
15.03.2026 17:01
2
odpowiedz
5 odpowiedzi
Darek1785
8
Generał

Kiedyś zmiana pomiędzy low i high/ultra była kolosalna, a nawet wtedy nie było takiej różnicy wymagań jak teraz bez wyłączonych/włączonych bajerów od Nvidii.
Nie udało się z PhysX i HairWorks, a teraz mają taki patent którego już nie wypuszczą, zbyt dużo naiwniaków i takich pożytecznych idiotów jak ci "eksperci" z tej wiadomości.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-03-15 17:02:46
15.03.2026 17:39
Herr Pietrus
2.1
Herr Pietrus
242
Jestę Grifterę

AMD też ma RT i nie są daleko w tyle z Ray Regeneration.

15.03.2026 17:59
2.2
piotrn212308
5
Legionista

Herr Pietrus A czy to nie jest dopiero druga gra, w której pojawi się ich Ray Regeneration?

15.03.2026 20:26
Bukary
2.3
1
Bukary
246
Legend
Image

Różnica między AMD i Nvidią, gdy idzie o Ray Regeneration i Ray Reconstruction, jest spora. Załączam zrzut z filmiku Digital Foundry.

15.03.2026 23:41
Kwisatz_Haderach
2.4
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

To jest na jakims zoomie x10 czy cos? Bo jesli nie to chcialbym wiedziec jakim cudem magicznie nawet jakosc bitmap na teksturach jest nizsza u AMD. I magicznie praktycznie zniknela teselacja.

Zas to co jest akurat na tym screenie to kiedys robilo sie za pomoca ambient occlusion normalnego i anizotropii (ktorej tez nie widac u AMD).

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-03-15 23:48:34
16.03.2026 06:10
free-to-play
2.5
1
free-to-play
58
Pretorianin

Czekam na analizę Kiszczaka, czyli skompresowanego screena z youtube w Paincie. Do tego pewne przeanalizuje Black Desert, a nie Crimson Desert :D

15.03.2026 19:04
3
9
odpowiedz
5 odpowiedzi
A_wildwolf_A
238
Senator

kiedyś to się nazywały cienie pod "shadow foliage" a dzisiaj to się nazywat Ray Reconstraction, za niedługo nie będzie w grze w ogóle cieni bo "panie!, trzeba kupić RTXrt_MEGA 98888 GT by działał Super Ray Trace Shadow Duper Max Engine Fast Scale by cienie dało się włączyć!"
bo nie wmówicie mi, że nagle nie można implementować zwykłych rozwiązań dla takich biedaków jak ja by cieszyć się normalną jak na nasze czasy grafiką.

post wyedytowany przez A_wildwolf_A 2026-03-15 22:15:44
15.03.2026 19:21
3.1
9
Darek1785
8
Generał
Image

Jest jeszcze RTX Skin, RTX Hair więc może doczekamy się jeszcze RTX Ass lub RTX Nails.

Natomiast to o czym napisałeś to oczywiście, że się da:

15.03.2026 20:05
Bukary
3.2
1
Bukary
246
Legend

bo nie wmówicie mi, że nagle nie można implementować zwykłych rozwiązać dla takich biedaków jak ja by cieszyć się normalną jak na nasze czasy grafiką

Można. I w niezbyt odległej przeszłości na wielu silnikach oferowano równocześnie dwa dopracowane typy oświetlenia - starego (klasyczny raster) i nowego typu (RT). Dobrym przykładem jest chociażby wciąż świetnie wyglądający CP2077.

Pearl Abyss świadomie jednak postawiło na RT. BlackSpace Engine został zaprojektowany wokół "poprawnego" (czyli dynamicznego) oświetlenia ze względu na ogromny świat, gęstą roślinność, dynamiczną pogodę i destrukcję otoczenia. Równoczesne zastosowanie w pełni dopracowanego systemu oświetlenia w starym stylu wiązałoby się z ogromnymi kosztami (wiele miesięcy dodatkowej pracy dla jednego z zespołów projektantów). Niestety, w konsekwencji gra wygląda na starszych kartach dość przeciętnie (a nawet - pod względem "głębi" czy oświetlenia - pewnie gorzej od produkcji sprzed kilku lat). Za to na nowszych kartach prezentuje się rewelacyjnie. Coś za coś.

Możemy się więc denerwować, ale deweloperzy po prostu postawili na prawdziwą symulację światła i na nowsze karty graficzne. Ludzie, którzy nie dysponują RT, mogą być zatem zawiedzeni. Bo u nich gra pod pewnymi względami będzie wyglądać gorzej niż produkcje z poprzedniej dekady. Posiadacze RTX 4xxx i 5xxx mogą być z kolei wniebowzięci. Obawiam się, że tego rodzaju podejście producentów stanie się normą w branży gier. W przypadku wielu projektów praca na dwoma systemami oświetlenia w grach coraz bardziej skomplikowanych po względem graficznym (skala, dynamizm) jest zwyczajnie nieopłacalna.

post wyedytowany przez Bukary 2026-03-16 06:31:15
15.03.2026 21:06
baltazar1908
3.3
baltazar1908
46
Generał

A_wildwolf_A czymś trzeba klijentele mamić takie są prawa rynku, niestety na koniec marca dlss 4,5 Dynamic Multi Frame Generation i 
dlss 4,5 Multi Frame Generation 6X Mode.

Jutro natomiast o godzinie 20:00 czasu naszego dowiemy się o nowym tajemniczym chipie który ma zadziwić świat.

grok:
Co dokładnie zapowiadał sam Jensen?

„A chip that will surprise the world” / „układ, który zaskoczy / zadziwi cały świat”

Mówił to w wywiadach dla koreańskich mediów i na spotkaniach z partnerami (SK Hynix itp.).

Chodzi o nowy, tajemniczy chip (spekulacje: albo Rubin Ultra, albo coś zupełnie nowego na procesie 1 nm / A16 TSMC, który „przełamuje granice fizyki”).

Co jeszcze będzie na keynote (20:00 PL):

• Pełna wizja „Age of AI” na najbliższy rok

• Nowe chipy AI (nie tylko jeden „surprise”)

• Postępy w physical AI, agentach, robotyce, AI factories

• Prawdopodobnie więcej detali o Blackwell Ultra / Rubin

Gdzie oglądać na żywo?

https://www.nvidia.com/gtc/keynote/ (darmowe, bez rejestracji)

Zaczyna się o 11:00 PT = 20:00 czasu polskiego.

To jest dokładnie ten moment, na który czekała cała branża od lutego – Jensen sam podkręcał hype słowami „surprise the world”.

Jak chcesz, mogę Ci jutro wieczorem zrobić szybkie podsumowanie co faktycznie ogłosił (od razu po keynote).

Gotowy na 2-godzinny show? Leather jacket będzie, to pewne ????

15.03.2026 22:32
3.4
1
TobiAlex
214
Legend

Darek1785 Ja pierd... jaka manipulacja. Z lewej strony zdjęcie z PS5 a prawej strony z Nintendo Switch 2 i to w trybie handheld (a i tak to jest bug). To dosłowanie taka sama manipulacja jak oniegdyś w Andromedzie, gdzie po latach twórca pierwszych screenów przyznał się, że miał zainstalowaną pierwszą wersję PhysX (od tego momentu w grach EA wymagana jest najnowsza wersja sterowników, inaczej gra nie ruszy, kiedyś można było to zignorować).

16.03.2026 10:24
3.5
robertoV
24
Generał
Image

TobiAlex
Czy ja wiem ? Świeży screen z PS5 gdzie też wyłączyli RT, bo ps5 słabe jest na RT.....

15.03.2026 21:09
animatiV
4
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
animatiV
113
The Ultimate PCMR

Różnica jest na tyle duża że ma się wrażenie jakby bez włączonego RR obraz nie posiadał żadnego cieniowania. Irytowało mnie to, np. że trawa potrafiła miejscami się zlewać w jedną, jasną plamę. Z RR w końcu AO wygląda jak powinien a świat otrzymał głębię - również pod względem graficznym. Na pewno to sprawdzę jak gra spadnie z ceny.

15.03.2026 23:32
Kwisatz_Haderach
4.1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Różnica jest na tyle duża że ma się wrażenie jakby bez włączonego RR obraz nie posiadał żadnego cieniowania.

Bo go nie ma. Albo ma szczatkowe. Celowo.
Nie pierwszy to raz i nie ostatni, gdzie features i technologie, ktore spokojnie moglyby byc rowniez w presetach bez RTX itd... sa poporstu nieobecne.
Co daje sztuczne wrazenie duzo wiekszego niz w rzeczywistosci przeskoku graficzno-technologicznego.

Np cieniowanie roslinnosci albo malych obiektow w wielu nowych grach potrafi bez RTX wygladac gorzej niz w grach sprzed dekady, bo technologie ktore potrafily by to zrobic i to bez wiekszej roznicy w jakosci sa zwyczajnie nieobslugiwane bo nie i kup pan karte za 5 tysiecy.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-03-15 23:35:32
16.03.2026 00:39
animatiV
4.2
animatiV
113
The Ultimate PCMR

Kwisatz_Haderach Tylko że tak dokładnie wyglądała gra na wszelkich udostępnionych gameplayach czy to z PC, czy z PS5 Pro. Dopiero teraz z RR wygląda to dużo lepiej. Choć oczywiście z tym brakiem AO to trochę nad wyrost, ale gra faktycznie ma problemy z renderowaniem zbyt mocnego i jasnego oświetlenia który prześwietla roślinność oraz powoduje że na ekranie mamy jednolitą plamę zamiast źdźbeł trawy. W miejscach zaciemnionych jest lepiej.

16.03.2026 01:05
Metaverse
5
odpowiedz
Metaverse
85
Senator

Tez wykazalem zainteresowanie materiałami przedpremierowymi i stwierdzilem ze produkcja nie dla mnie. Niemniej zycze dobrej zabawy tym milionom :)

16.03.2026 06:47
6
odpowiedz
NightGeisha
9
Generał

Przecież to jest technologia, która już była w serii 3080, więc bez przesady. Poprawiona i w nowej wersji dostępna także od dawna na 4080 i obecnie 5080. Włączyłem ją w kilku grach na 4080 (np. cp77, alan wake 2, bm wukong, indiana jones i stalkerze 2, acz w tej ostatniej miała poważne problemy, w e33 też działa po ściągnięciu moda) i jakoś szczęka mi nie opadła.

Co ciekawe najbardziej była potrzebna w przygodówce. Jakoś takie AC odyssey i valhalla wcale gorzej nie wyglądały, a biorąc pod uwagę ogrom świata vs. jakość wyświetlanej grafiki, to dużo bardziej mi odpowiadały. Nie grałem w crimson desert więc o tej grze nie mogę się wypowiedzieć, ale zakładam, że skoro zdecydowali się na rt/rr, to zwyczajnie nie było sensu (ze względów finansowych) robić tradycyjnego oświetlenia i dlatego na kartach bez rt miże dużo gorzej wyglądać.

Dla mnie to zwyczajnie przesiadka z jednej technologii na inną (nowsza), która jest dla devsów łatwiejsza w obsłudze. Jako widz jednak nie zauważam czegos powalającego.

16.03.2026 11:24
PanDaneX
7
odpowiedz
PanDaneX
19
Konsul

Gra wcale nie wygląda lepiej niż gry które wychodzą przez ostatnie lata XD.
Zamiast się skupić na fabule i mechanikach to klasycznie mamy pierdololo o grafice. Obawiam się że możemy zobaczyć turbo przeciętny tytuł, który większości graczy nie zachwyci nawet wizualnie przez kijową optymalizację :) 
Strzelam że dostaniemy nudne "silnglowe mmo" które będzie wstępem do "zwykłego mmo"

16.03.2026 20:17
Bukary
8
1
odpowiedz
Bukary
246
Legend
Image

Gdy idzie o cienie i oświetlenie, niedługo nawet posiadacze RTX 4xxx też będą się musieli "obejść smakiem", bo jesienią ma się pojawić DLSS 5 (tylko dla RTX 5xxx), które naprawdę istotnie wpływa na głębię obrazu. I nie tylko w pozytywny sposób.

https://www.digitalfoundry.net/features/nvidias-new-dlss-5-brings-photo-realistic-lighting-to-rtx-50-series

https://x.com/Nikfor_/status/2033624631647867079

https://x.com/GeForce_JacobF/status/2033625799929303280

Za dużo w tym wszystkim "ingerencji" AI, bo zmiany w twarzach postaci są naprawdę poważne.

https://x.com/Framesofnick/status/2033626671899611403

post wyedytowany przez Bukary 2026-03-16 21:22:29
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl