Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: EGS nie daje za wygraną. Epic Games zapowiada gruntowną przebudowę konkurenta Steama

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
19.06.2026 15:30
Terefere85
1
6
odpowiedz
Terefere85
67
Konsul

Czyli w zasadzie dalej nic ciekawego, czasami zastanawiam się, czy oni realnie chcą konkurować ze Steamem, czy sklep ma jakąś inną funkcje (może zmniejszenie wysokości podatku jaki trzeba płacić od zysków z Unreal Engine i Fortnite?).

Tak czy inaczej - ich sklep praktycznie stoi w miejscu od swojego powstania w 2018r i trochę wygląda jakby był porzuconym projektem.
Ja wiem, że zmian nie robi się z dnia na dzień, że to kosztuje itp... ale serio, mieli osiem lat i tonę pieniędzy aby choć zbliżyć się do Steama pod względem niektórych funkcji, a nie zrobili praktycznie nic.

19.06.2026 16:17
bmwbmw2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
bmwbmw2
94
PAPIEŻ GIER IV

Przez brak ukrywania gier używam goga do szukania w co zagram :D

19.06.2026 16:31
pieterkov
2.1
2
odpowiedz
pieterkov
170
Senator

bmwbmw2 też mi tego brakuje. Teraz już nie biorę darmówek jak leci, bo skoro nadal nie dodali trading cards to już chyba nie zarobię na tym.

19.06.2026 16:30
pieterkov
3
3
odpowiedz
1 odpowiedź
pieterkov
170
Senator

Już dawno zwątpiłem. Na EA Desktop też się nastawiałem, a muli to w sumie bardziej niż origin i średnio raz na 3 uruchomienia nie wykrywa moich zainstalowanych gier.

post wyedytowany przez pieterkov 2026-06-19 16:30:33
19.06.2026 16:35
dzl
3.1
1
odpowiedz
dzl
123
John DOOM

pieterkov Ja się już w pełni przerzuciłem na duet Steam+Gog (tak, kupiłem kilkanaście tytułów dwa razy, ale na dużych obniżkach). Dlaczego? Fakt, że ta apka ĘĄ i Ubisoftu odpalają się w tle, ale... wszystko działa. Nie muszę się co jakiś czas logować, zapisy mi bez problemu synchronizuje i się niczym nie muszę kompletnie przejmować.

19.06.2026 16:32
dzl
4
5
odpowiedz
dzl
123
John DOOM

Ech... Taka strategia to może przyniosłaby skutek w pierwszych latach tego sklepu. Teraz, który to już rok? Siódmy? Ósmy? Dopiero się obudzili. A dlaczego tak późno? Bo żadna inna ich strategia się nie sprawdzała. W zeszłym roku jakieś tam ładne przychody third-party mieli, ale było to okupione wielomiesięcznym cashbackiem na poziomie 20%.

Swoje pięć minut mieli, zepsuli je po całości. Zamiast walczyć o klienta, walczyli o developerów, no i teraz smród się za nimi będzie jeszcze długo ciągnąć i teraz nawet przebudowa aplikacji niewiele zmieni, zwłaszcza, że Valve robi cały czas, i to dużo więcej.

19.06.2026 17:24
5
odpowiedz
robkl
18
Legionista

Czekam na funkcję , w której będę mógł kupować brakujące DLC w pakietach z obniżką ceny , tego mi najbardziej brakuje w tym sklepie. Chyba, że czegoś nie dojrzałem... Z tego powodu wolę kupić grę na steama wiedząc, że będę ja rozbudowywał w przyszłości o DLC. Tu powinni pomyśleć bo właśnie przez ten brak funkcji nie maja często zysków a nie wprowadzać jakieś duperele. To samo dotyczy zakupu gier jednej serii lub jednego wydawcy .

post wyedytowany przez robkl 2026-06-19 17:31:08
19.06.2026 17:52
6
3
odpowiedz
katai-iwa
72
Legend

Dopiero teraz wprowadzają pomysły, które od dawna ma konkurencja.

19.06.2026 21:49
TRX
7
odpowiedz
1 odpowiedź
TRX
222
Generał

W ogóle te sklepy i launchery do gier to jakieś okropne kobyły, które chodzą tak, jakby zaraz miały wyzionąć ducha. Wszystkie popularne, bez względu: Steam, Epic, CDP Launcher, GOG, EA App, UPlay - kurczę, przecież to nic innego jak zwykłe przeglądarki na Chromium, a na wszystko w nich trzeba czekać. A może właśnie Chromium jest tu problemem?

19.06.2026 22:22
dzl
7.1
2
odpowiedz
dzl
123
John DOOM

TRX Być może chromium, a konkretniej chromium embedded framework jest problemem. Teraz jak napisałeś to sobie sprawdziłem ile mi sam steam żre pamięci i wychodzi na to, że ok. 610MB. Dużo nie dużo. Tylko że w opcjach mam zaznaczony tryb niskiej przepustowości i wyłączone treści społeczności (opcje>biblioteka).

20.06.2026 01:11
8
2
odpowiedz
zadymek01
52
Pretorianin

Ciekawostka
Wyszukiwarka EGS znajdzie Wam poszukiwaną grę nawet w ofercie innych sklepów, jeśli nie jest ona dostępna w EGS!

Albo Epic jest tak pewny siebie, albo tak zrezygnowany ;)

20.06.2026 21:27
Link
9
odpowiedz
1 odpowiedź
Link
38
Senator

W końcu się obudzili i zrozumieli, że ich platforma EPIC od bardzo dawna wymaga dużo poprawki i ulepszeń.

21.06.2026 02:04
9.1
odpowiedz
zadymek01
52
Pretorianin

Link W końcu? Oni tak gdzieś od roku obiecują poprawki. A nowe funkcje dodawali cały czas.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl