Komentarze do wiadomości: EGS nie daje za wygraną. Epic Games zapowiada gruntowną przebudowę konkurenta Steama

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
19.06.2026 15:30
Terefere85
1
3
odpowiedz
Terefere85
66
Konsul

Czyli w zasadzie dalej nic ciekawego, czasami zastanawiam się, czy oni realnie chcą konkurować ze Steamem, czy sklep ma jakąś inną funkcje (może zmniejszenie wysokości podatku jaki trzeba płacić od zysków z Unreal Engine i Fortnite?).

Tak czy inaczej - ich sklep praktycznie stoi w miejscu od swojego powstania w 2018r i trochę wygląda jakby był porzuconym projektem.
Ja wiem, że zmian nie robi się z dnia na dzień, że to kosztuje itp... ale serio, mieli osiem lat i tonę pieniędzy aby choć zbliżyć się do Steama pod względem niektórych funkcji, a nie zrobili praktycznie nic.

19.06.2026 16:17
bmwbmw2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
bmwbmw2
87
PAPIEŻ GIER IV

Przez brak ukrywania gier używam goga do szukania w co zagram :D

19.06.2026 16:31
pieterkov
2.1
odpowiedz
pieterkov
169
Senator

bmwbmw2 też mi tego brakuje. Teraz już nie biorę darmówek jak leci, bo skoro nadal nie dodali trading cards to już chyba nie zarobię na tym.

19.06.2026 16:30
pieterkov
3
odpowiedz
1 odpowiedź
pieterkov
169
Senator

Już dawno zwątpiłem. Na EA Desktop też się nastawiałem, a muli to w sumie bardziej niż origin i średnio raz na 3 uruchomienia nie wykrywa moich zainstalowanych gier.

post wyedytowany przez pieterkov 2026-06-19 16:30:33
19.06.2026 16:35
dzl
3.1
odpowiedz
dzl
122
John Yakuza

pieterkov Ja się już w pełni przerzuciłem na duet Steam+Gog (tak, kupiłem kilkanaście tytułów dwa razy, ale na dużych obniżkach). Dlaczego? Fakt, że ta apka ĘĄ i Ubisoftu odpalają się w tle, ale... wszystko działa. Nie muszę się co jakiś czas logować, zapisy mi bez problemu synchronizuje i się niczym nie muszę kompletnie przejmować.

19.06.2026 16:32
dzl
4
2
odpowiedz
dzl
122
John Yakuza

Ech... Taka strategia to może przyniosłaby skutek w pierwszych latach tego sklepu. Teraz, który to już rok? Siódmy? Ósmy? Dopiero się obudzili. A dlaczego tak późno? Bo żadna inna ich strategia się nie sprawdzała. W zeszłym roku jakieś tam ładne przychody third-party mieli, ale było to okupione wielomiesięcznym cashbackiem na poziomie 20%.

Swoje pięć minut mieli, zepsuli je po całości. Zamiast walczyć o klienta, walczyli o developerów, no i teraz smród się za nimi będzie jeszcze długo ciągnąć i teraz nawet przebudowa aplikacji niewiele zmieni, zwłaszcza, że Valve robi cały czas, i to dużo więcej.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl