Miały być wielkie zmiany w Bethesdzie, no to są. Zmienili logo. A teraz dajcie nam spokój i kupujcie kolejne reedycje Skyrima, który jest ostatnią naszą dobrą grą.
Hmm, fajne logo mnie się kojarzy z Blade Runnerem :).
Nie powinienem się tu wypowiadać o Bethesdzie bo jestem psychofanem ich tytułów (mimo wad) do dziś grającym w zmodowanego Fallouta 4 (właśnie pierwszy raz odkrywam Far Harbour :) ) czy Starfielda (wydałem już na te pierniczone Creations małą fortunę ale gra dosłownie ślni od zarąbistych questów i opcji) . O czasie spędzonym w Elder Scrolls nawet nie wspominam bo to tysiące godzin od Areny począwszy.
Grywam w masę innych tytułów, zwłaszcza rpg, ale to do tych Bethesdy wracam najczęściej właśnie dzięki modom i fantastycznej społeczności fanów, wśród których mam sporo od lat znajomych teraz już w przedziale 40-80 parę lat :) .
Todd ewidentnie się pogubił przy Starfieldzie ale życzę mu i całej Beci bardzo dobrze, bo takich modów jak tu nie mają żadne inne gry.
Np. mod Watchtower, czy mody dodające nowe stocznie, nowe zlecenia w tym radiant questy, nowych npc z udźwiękowieniem , masę nowych miejsc do odkrycia na planetach, czy jak TG Galactic Harvest opcję polowań i setki nowych stworzeń czy opcje farmingu na statku i w outpostach. Bazowy Starfield ssie nieco to prawda. Ale z modami naprawdę potrafi się obronić.
Są mody dodające nowe frakcje, czy mody questowe o naprawdę fajnych i długich fabułach. Jedne z ciekawszych to te dodające funkcje do statków, nowe kokpity i części.
Z darmowych sam używam tylko prostego moda z plikiem .dll , który włącza acziewmenty przy zmodowanej grze.
Niestety ale Vortex z Nexus mods , obsługuje Starfielda jedynie przez nakładkę od Community nie bazowo i setup jest nieco skomplikowany. Dużo łatwiej to zmodować Creationami, jest też Arthmoor z modem Unofficial Starfield PAtch i mpatchami do obu oficjalnych dodatków.
Mnie już na creationy poszło ok 800 zł i nie żałuję, szczerze wracam do tej gry na równi z F4 :)
Najgorsze, że trafiają tam naprawdę ciekawe i fajne modyfikacje.
Np.
Do stareńkiego Skyrim Special Edition, ekipa Kinggatha od Sim Settlements 2 czy właśnie boskiego Starfieldowego Watchtower, wypuściła przecud mody jeden do questline do Bard's College, inny do East Empire Company i teraz najnowszy skupiony na dungeonach i chyba Snow Elfach.
Ale... jest drogo, np. w Starfieldzie fajny mod potrafi kosztować 1000 pktów creations, obecnie możesz kupić na Steamie 2700 pktów za 124 zł. Starcza na 3 lub 4 naprawdę fajne modyfikacje.
Jest i plus bo 99% płatnych modów się nie krzaczy i nie musisz bytnio martwić się load order.
Jeszcze dwa tygodnie temu redukcja załogi, dziś 40 rocznica.
Dziwnie to trochę wygląda podobnie jak praca studia nad TES6.
Miały być wielkie zmiany w Bethesdzie, no to są. Zmienili logo. A teraz dajcie nam spokój i kupujcie kolejne reedycje Skyrima, który jest ostatnią naszą dobrą grą.
Ja nie wiem po co oni ogłaszali tego fallouta 5 XD przecież to wyjdzie za 15 lat.
Nie, obsidian nie robi Fallouta 5. Robi Fallouta. Jakiegoś.
Jak oni się odpalili po tych zwolnieniach, że niby coś nagle robią, to jest komedia ;D

Nowe Logo nie jest złe ale wizualnie bardziej mi się podoba stare. Szkoda że ta firma trafiła pod skrzydła ms co raczej gwarantuje że już żadnej fajnej gry nie wydadzą. Obym się mylił.
Hej ja idę o zakład o wirtualne piwo, że zobaczymy i zagramy w TES VI w 2028 roku.