Via Tenor
Kurcze, dobra wiadomość, po wpisie widać, że raczej równy gość , ''który dbał o pikanterię tych scen w Baldur's Gate 3''
;)
Poważnie... Wy macie jakiś limit do wyrobienia z newsami dot. Lariana i/lub Baldur's Gate 3? Deweloper BG3 powiedział to, szef Lariana powiedział tamto, w BG3 jest quest z ptakami, wydawca BG3 krytykuje cośtam, pracownik Lariana odpowiedzialny za pikantne sceny w BG3 przechodzi do CDPR... Robi się to żenujące.
Larian stworzył dwie gry wybitne:
Divine Divinity
Baldur's Gate 3
Jedną dobrą:
Divinity: Original Sin II
Cała reszta: meh.
Larian stworzył na przestrzeni ostatnich lat jedną bardzo dobrą grę (DOS2), i dwie dobre (DOS i BG3). Starsze (acz dziejące się chronologicznie później) części serii Divinity (Divine Divinity i Beyond Divinity) nie były mehami.
A tak, jeszcze Beyond Divinity....Jedyne od nich czego nie ograłem, musze nadrobić, może i dzisiaj odpale.
bardzo dobrą grę (DOS2), i dwie dobre (DOS i BG3).
Bogowie miłosierni, w którym momencie DOS 2 w czymkolwiek jest lepsze od BG 3 ?
w którym momencie DOS 2 w czymkolwiek jest lepsze od BG 3 ? Rozmawialiśmy już o tym w wątku o grach rpg. Moim zdaniem DOS2 ma bardziej złożony, a głównie bardziej taktyczny system walki, odrębne systemy pancerza fizycznego i magicznego, większą swobodę w tworzeniu postaci oraz nieporównywalnie lepszą fabułę, która jest spójna z poprzednią grą (jak i innymi w serii).
Bogowie miłosierni Do jakich bogów się odnosisz? W kontekście mitologicznym często działają na zasadzie własnych pragnień, intryg i emocji, a nie miłosierdzia. Takze w ujęciu religijnym nie zawsze kierują się miłosierdziem, np. w islamie bóg jest postrzegany jako wszechmocny, ale niekoniecznie zawsze miłosierny.
Iselor jak zwykle nie dopuszcza myśli do swojej zamkniętej głowy, że komuś może podobać się inna gra, a nie ta, która się jemu podoba bardziej. Niesamowita jednostka.
Tylko, że w tym momencie ma poparcie jakiś 95%-99% graczy.
BG3 jest powszechnie uważane za dużo lepszą grę.
Zdaniem praktycznie wszystkich jest lepsze mechanicznie, fabularnie, pod względem jakości napisania towarzyszy, gry aktorskiej, wizualiów, klimatu itd.
I tak, można mieć odmienne zdanie, ale to jest tylko opinia, tutaj wyrażana z pewnością absolutu (pun intendent).
BG3 jest powszechnie uważane za dużo lepszą grę…Zdaniem praktycznie wszystkich jest lepsze… Opinia o grze to subiektywne odczucie, zaznaczyłem wyraźnie w poście drugim, że wyraziłem własne zdanie. Nie obchodzi mnie co uważa większość gdyż to nie ona wpływa na moją opinię, robią to wrażenia i własny odbiór gry.
ale to jest tylko opinia, tutaj wyrażana z pewnością absolutu Nie większego niż prezentowane zdanie Iselora w poście 3.1.
Do tego słowo absolut raczej kiepsko pasuje do opinii o grze (które zawsze mniej lub bardziej są subiektywne) gdyż paradoksalnie zdanie większości też mógłbym tak określić. Chyba, że odniosłeś się do mnie bezpośrednio jako do bytu doskonałego, nieuwarunkowanego i samoistnego, co także nie ma zastosowania w tym wypadku.
Iselor dopuszcza. Iselor na ten przykład nie lubi ani serii Gothic ani serii Fallout ale wie że to dobre czy też wybitne gry ale jemu nie leżą z różnych powodów. Jeżeli mamy nie dyskutować o grach/filmach/książkach to może zamknijmy wszystkie fora. Uważam że pod względem towarzyszy, fabuły, mechaniki, systemu walki, settingu, questów, muzyki Baldur's Gate III jest najzwyczajniej lepszy od Divinity Original Sin II tylko czy naprawdę mam to rozbijać na czynniki pierwsze? Takie mam zdanie i wuj, możesz twierdzić inaczej, za każdym z nas stoi jakaś ilość ludzi, w tym recenzentów. Pytanie' komu w takiej sytuacji bliżej do racji?
Te "pikantne" sceny to był taki cringe, że aż bolało. Jak sobie przypomnę jak Minthara dokonywała aktu fellatio na moim wojowniku, to do teraz chce mi się śmiać. W sumie dziwne, że Larian tak się tym chwalił.
To
już trzeci transfer przychodzący cdpr w ostatnim
czasie, nie złe wzmocnienia dewelopera widać zbroją sie na potęge.
CDPR to moloch. Jestem dumny z tego jak mocno zaznaczylismy sie na mapie gamingu. My Polacy. Oby bylo jak najmniej wpadek takich jak z Cyberbugiem.