Nie ma to jak wypuścić nowy sezon, z płatną postacią paladyna, pare godzin przed nowym sezonem w poe2 gdzie tez bedzie nowa postać i to za free, dodatkowo darmowy weekend dla wszystkich. Przez te parę dni w diablo moga być pustki na serwerach
Jeśli rozpatrujemy dodatek to będzie on kosztował 170zł czyli tyle ile ten pierwszy w którym to dostaniemy nową fabułę, nowy region i nową klasę jeszcze nie ogłoszoną a za to, że zamówisz dodatek w preorderze to dostajesz Paladyna za free, skrzydła czy inne elementy, głównie skiny. Więc Paladyn to miły prezent na święta.
Oczywiście dodatek wniesie do gry jeszcze inne elementy jak: Kostka Horadrimów czy Planowanie Wojnenne itd.
EDIT:
Warto pamiętać, że Blizzard w Diablo IV całą zawartość sezonową udostępnia za darmo jedynie skiny są płatne. Warto też dodać, że walutę za którą kupuje się skiny też można zdobyć za darmo grając w grę. Także super uważam to rozwiązali.
Na poważnie, to naprawdę w D4 grają casuale w tym konsolowcy po powrocie z pracy dla relaksu i nigdy nie dochodzą do "kłopotów endgame". Inna gra, inny target.
Warto pamiętać, że Blizzard w Diablo IV całą zawartość sezonową udostępnia za darmo
Wasza wysokość jest zbyt łaskawa.
ROTFL. Jaka to niby ta zawartość o której mówisz? Nowe darmowe klasy? Nowe darmowe mapy? Nowe darmowe przedmioty?
Nie, nie i nie, więc niby co?
Bardzo się ciesze że wyjdzie tak szybko (28 kwiecień 2026) i aż dwie klasy fajny paladyn i ...myślę że będzie to klasa mnich/zabójczyni ta nieznana jeszcze ;) może wróci Tyrael w kampanii ?
Najśmieszniejsze jest to, że w najbogatszej wersji ten dodatek kosztuje prawie 400 zł xD jak za pełną grę, do tego nowe skórki w sklepie, fajnie fajnie.
Jeszcze ten plot twist, najpierw pomaga nam Mefisto zeby zgładzic Lilith, zeby pozniej Mefisto siał zniszczenie i trzeba go zabić, a zeby to zrobić musi nam pomoc Lilith, aha.
Niech lepiej dają Diablo 2 Resurrected na steam.
Czy oni mają zamiar dodać w końcu samego diablo do gry, która ma w tytule diablo?
Raczej nie doczekasz się. I to długo. To będzie kolejny scam, że pojawi się sam mefisto. Tak samo jak z pierwszym dodatkiem. Blizzard do dziś się śmieje.
Dodadzą Diablo w następnym trzecim dodatku gdzie razem z Mefisto i Bal sprowadzę diablo w dodatku jak i może nową klasę , a w tym dodatku Mefisto obudzy Bala .
2030 pewnie będzie bo oni tratktują jak wowa co dodatek dodaje kolejne zawartości i tak będzie diablo i ball i potem anioły więc do końca nastepnej dekady będziesz miał wszystko.
Mam już kupione vesel of hetred czemu sprzedają mi je drugi raz? Można tak w ogóle? Gdzie się zgłasza takie rzeczy?
Ta gra jest płytka jeżeli chodzi o drzewko, crafting nie istniał, itemizacja słaba. Ale nie mówię że nie do odratowania. Ciekawe jak to będzie z osobami co maja podstawkę ale bez Vessela, trzeba będzie ja kupić by kontynuować historie czy dla tych osób będzie wyrwa fabularna xD ?
Lilith jakimś cudem wciąż pozostającą przy życiu...I po co zabijać te poszczególne bossy, skoro one ciągle wracają...:-) Mefista też przecież klepało się w dwójce. W sumie Blizzard lubi reanimować niektórych delikwetnów - w WoWie do gry wracali np. Ragnaros, Nefarian, Archimonde...
To serio cię zdziwiło? Przecież to normalka w grach multi.
Skoro wycofali Vessel of hatred niech zwracają kasę......ku%$# stare.....zapowiada się spoko ale nie popełnie tego błedu i nie kupię na premiere , 150 zł to o 100 za dużo skoro jest w tym dodatek ktory kupilem za 160
Jak wyszedł Vessel of Hatred to kupiłem w pakiecie w promocji z podstawką na Steam i bawiłem się całkiem fajnie przez kolejne prawie 200h.
Ten dodatek też zapewne kupię, bo z D2 najbardziej lubiłem właśnie paladyna, a i lore Sanktuarium jest ciekawe. Generalnie jak ktoś nie szuka tzw. gry życia, w której spędzi kilka tysięcy godzin to Diablo 4 jest spoko. Nie mam już takiego syndromu jak przy Diablo 3, w które łupałem naprawdę długi czas, ale i tak bawię się lepiej niż swego czasu w D1 i D2, które poza przechodzeniem kampanii na kolejnych poziomach trudności nie potrafiło mnie zatrzymać na dłużej niż 30 godzin jednorazowo.
Kusi wrócić do PoE2. Freezy na AM5 już pewnie połatane. Rok temu w grudniu grać się praktycznie nie dało, a te kilkanaście godzin, które wymęczyłem z systematycznymi hard resetami kompa, było mimo wszystko całkiem miodne.
Co ty, piszesz tu że się dobrze bawiłeś w D4?! Takich rzeczy tu nie można pisać przecież...
A tak na serio. Ludzie chyba po prostu nie zdają sobie sprawy, że D4 to całkiem inny typ H&S niż PoE i chyba właśnie tego nie mogą przeboleć. Wpaść co jakiś czas, posiekać z 50-100h i wrócić za jakiś czas. To nie gra w którą klepiesz sezon za sezonem. Zresztą, przy takiej ilości gier, którą mamy, dziwię się każdemu kto tak robi w jakiejkolwiek grze.
Jeśli macie ochotę na dobry H&S to grajcie w Diablo 2 Resurrected lub PoE2 i nie zawracajcie sobie głowy tym gniotem, które dla zmyłki zostało nazwane Diablo 4.
Kupiłem Vessel of Hatred na premierę. Wrzucenie jego zawartości do nowego dodatku, czyli płacenie drugi raz za to samo, uważam za oczywistą kpinę i nie kryję rozgoryczenia takim traktowaniem. Jakby obniżyli cenę Lord of Hatred dla tych co posiadają już Vessel of Hatred ale nie, skoro można golić drugi raz. Cały współczesny Blizz. Pomimo tej gorzkiej piguły cieszy powrót mojej ulubionej klasy Paladyna, pewnie dodadzą (ciekawe czy nie płatnie) Amazonkę. Pieniędzy moich nie zobaczą do czasu obniżki co najmniej o połowę. Poczekam sobie, nawet lata. Jeżeli trafi się okazja kupienia najtaniej jak to możliwe LoH w jakimś keyshop zrobię to bez wahania. Niech spadają na drzewo.
Już lecę kupić. Wątpię czy dam 70 zł. I oczywiście jak zwykle typowy blizzardowy szantaż: albo kupisz dodatek albo sobie nie pograsz bo 100% end game to dodatek.
Toteż właśnie napisałem że 100 za dużo drogi kawalerze.
Najgorsze diablo to diablo 4!!!!!! Dałem już im szansę kupując ostatni dodatek. Dalej porażka. Głupie skalowanie potworów, otwarty świat, za dużo wątków jednocześnie! Polecam wam diablo 2 z modem Project Diablo 2. Teraz zaczął się tam 12 sezon. Blizzard mógłby się od nich uczyć. Jeśli będziecie instalować na polską wersję trzeba wgrać jeszcze sposlszczenie bo inaczej będzie błąd wyskakiwać.