Można jej nie trawić, ale trzeba być głupcem aby mówić, że gra zawiodła, czy jest wydmuszką przez zlepek wielu systemów z masy różnych gier. Tak to nie jest poziom narracji ala wiesiek, czy rdr2, to nie są walki dopicowane jak w soulsach, ale czy to sprawia problem na w obliczu przyjemnej siekaniny wrogów i zadowolajacych walk z bossami oraz ogromnego pięknego świata z ogromną przyjemnością zwiedzania jak w absolutnie czołowych produkcjach ? DLa mnei ani trochę i wiele osób jak już zagra te 10+godzin to również dochodzi do tych wniosków. U mnie ponad 20h i ledwie obrzeża miasta hernand obszedłem, czyli może 15% pierwszego regionu, a z tego co już wiemy to kolejne regiony wcale nie ustępują zawartością i jakością. Za 300 zł to najlepszy deal wśród gier AAA w ciągu ostatniej dekady, bo gra naprawdę może być na 300-500 h. Gra na pewno nie zawiodła i nawet powiem, że przekroczyła je. Absolutnie nie żałuję zakupu. Wszystkie plusy i minusy wymieniane przez ludź powielają się i to prawda, ale zdecydowanie tych pozytywnych jest więcej. Jak nieco poprawią jeszcze skakanie i ogólne sterowanie, co już raz zrobili to będzie komplet.
To przez interakcję z otoczeniem pomimo tego, że i tak nie jest ona jakaś ogromna.
Natomiast większość producentów gier jest tak głupia, że woli się bawić w miliony świecidełek i odbić w kałużach zamiast iść w tym kierunku co twórcy Cimson Desert.
Można jej nie trawić, ale trzeba być głupcem aby mówić, że gra zawiodła, czy jest wydmuszką przez zlepek wielu systemów z masy różnych gier. Tak to nie jest poziom narracji ala wiesiek, czy rdr2, to nie są walki dopicowane jak w soulsach, ale czy to sprawia problem na w obliczu przyjemnej siekaniny wrogów i zadowolajacych walk z bossami oraz ogromnego pięknego świata z ogromną przyjemnością zwiedzania jak w absolutnie czołowych produkcjach ? DLa mnei ani trochę i wiele osób jak już zagra te 10+godzin to również dochodzi do tych wniosków. U mnie ponad 20h i ledwie obrzeża miasta hernand obszedłem, czyli może 15% pierwszego regionu, a z tego co już wiemy to kolejne regiony wcale nie ustępują zawartością i jakością. Za 300 zł to najlepszy deal wśród gier AAA w ciągu ostatniej dekady, bo gra naprawdę może być na 300-500 h. Gra na pewno nie zawiodła i nawet powiem, że przekroczyła je. Absolutnie nie żałuję zakupu. Wszystkie plusy i minusy wymieniane przez ludź powielają się i to prawda, ale zdecydowanie tych pozytywnych jest więcej. Jak nieco poprawią jeszcze skakanie i ogólne sterowanie, co już raz zrobili to będzie komplet.
Zacząłem na dobre w ostatni poniedziałek po skończeniu Death Stranding 2 pc, w siłowaniu na reke pokonalem strażnika od razu ale cztery patche do gry w miedzyczasie zrobiły swoje, kółko można to zauważyć kręci sie dużo wolniej.
Jest to dobra gra na ten moment 7 pewna choć może warto poczekać jak jest w artykule nawet na ostatnio ogłoszone nowości do gry z końcową oceną, ,wedlug mnie do KCD1/2 sporo brakuje do Wiedźmina jeszcze wiecej, a jak dosiadłem konia z owieczką tego dzieciaka Williama na plecach to stwierdziłem że to chyba gruba przesada.
A co do gry, to się zgadzam, takie 7/10, czyli według współczesnej skali ocen, taki średniak
Gorszy jest brak czytania ze zrozumieniem, chyba źle spojrzałeś albo doładnie nie doczytałeś lub zapomniałeś, co do reszty to każdy ma takie zdanie nawet AI na temat tej gry nie jesteś wyjątkiem.
O czym ty piszesz gdzie tak ci napisałem czy dzisiaj komus innemu, pokaż tego posta bo już w ogóle chyba straciłeś orientację przedszkolaku.
patche do gry w miedzyczasie zrobiły swoje, kółko można to zauważyć kręci sie dużo wolniej.
Jest to dobra gra na ten moment 7 pewna choć może warto poczekać jak jest w artykule nawet na ostatnio ogłoszone nowości do gry z końcową oceną, ,wedlug mnie do KCD1/2 sporo brakuje do Wiedźmina jeszcze wiecej, a jak dosiadłem konia z owieczką tego dzieciaka Williama na plecach to stwierdziłem że to chyba gruba przesada.
W samej tej części narobiłeś byków, a interpunkcja woła o pomstę do nauczyciela z Twojej 2giej klasy podstawówki.
Twoje wypociny są zupełnie nieczytelne, a ty się dziwisz, że nikt tego bełkotu zrozumieć nie potrafi. xD
To nie czytaj nie pisalem
tego z myślą o tobie i nie chłopie nie jestem ze wsi a podstawówke skończyłem dawno na oewno jeszcze wtedy nie istniałeś.
A mature miałem starą wiec już nie pamietam bo mi to lotto bo może ważne co mam na koncie.
Haha, nie ma dnia bez newsa o CD, wy macie jakąś tabelkę w excelu, że musi odchaczyć? Kolejny dzień zaliczony....
Najgłośniejsza gra od dawna, więc nie jest to dziwne, i takie newsy jeszcze będą pewnie co dzień przez kilka tygodni, aż w końcu ucichnie.
To przez interakcję z otoczeniem pomimo tego, że i tak nie jest ona jakaś ogromna.
Natomiast większość producentów gier jest tak głupia, że woli się bawić w miliony świecidełek i odbić w kałużach zamiast iść w tym kierunku co twórcy Cimson Desert.
Po 20 godzinach jestem w czwartym rozdziale i nadal mi się nie nudzi. Przy moim ustawicznym braku czasu to dobry wynik. Nadal mam ochotę grać. To oznacza tylko jedno-gra jest dobra. Nie musi powalać fabułą i niesamowitymi mechanizmami rozgrywki. Najważniejsze, że daje tony dobrej zabawy. Oby też za dużo nie nagrzebali w tych zmianach. Jedyna potrzebna naprawa dotyczy kamery podczas walki z bossami. Reszty nie trzeba. Bo po co rozmieniać dobry towar na marne.
60godzin nadal jestem w pierwszym regionie. Zachaczyłem raz Deme...cos tam. Misja główna w wieży. Ale tak to lecę odkrywam cały czas cos nowego i otchłań i ląd. A przede mną jeszcze reszta mapy . Gra super . Mi sie bardzo podoba. Dystans do wielu rzeczy. Nie wszystko jest idealne czy poważne. Trzeba zauważyć ze fabuła chce nas tak prowadzić byśmy zwiedzili wszystkiego jak najwięcej. Byśmy odkryli te regiony zakamarki jaskinie. To nie jest naprwno gra dla kogoś kto zaczynając nie może sie doczekać końca. To jest wielka piaskownica dla każdego kto lubi eksplorować na własny sposób.
Gra jest ogromna, graficznie niesamowita i niemal na każdym kroku można coś znaleźć lub zobaczyć jakąś sytuację, a developerzy zapowiadają dalsze usprawnienia i darmową zawartość. Nie pamiętam już kiedy tak dobrze bawiłem się z grą, nawet Ekspedycja 33 to przy niej jakas zabawa z patykiem i kamieniem.
Od razu powiem, że nie grałem jeszcze w tę grę, ale jak dla mnie w kwestii tego dlaczego gracze tak bardzo lubią tę grę wygląda to tak:
- twórcy dali graczom po prostu otwarty świat, który nie jest tylko ładny, ale jest też funkcjonalny i mocno interaktywny, gracz się nie nudzi i zawsze znajdzie coś ciekawego do roboty, a aktywności są faktycznie zróżnicowane a nie jak w Asasynach...
- gra ma dużo różnych mechanik, które zapewniają różny typ zabawy, a gracz samodzielnie odkrywa czasami ich zastosowanie (co daje satysfakcje z odkrywania, a tego bardzo dzisiaj w grach brakuje).
- dobra dynamiczna walka (ale nie jakaś świetna).
Czyli jest to gra gdzie pierwsze skrzypce gra otwarty świat i jego funkcjonalność oraz eksploracja, a nie fabuła. Osobiście lubię kiedy gra ma dobrą fabułę, ale grałem też w gry, gdzie tej fabuły praktycznie nie ma i bawiłem się świetnie (np. Bannerlord, Stoneshard), więc w zasadzie wszystko zależy od tego jak zaprojektowana jest gra i czy po prostu gameplay daje frajde.