Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Czy w świecie Gothica są konie? Debata na ten temat toczy się od 25 lat, a Gothic Remake daje jasną odpowiedź

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
16.07.2026 18:22
Mówca Umarłych
1
4
odpowiedz
Mówca Umarłych
146
Pan Milczącego Królestwa

Były ale zostały zjedzone... 😅

16.07.2026 21:40
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
damianyk
165
Nośnik Treblinek

Przede wszystkim w Gothic Remake są wozy, a ponieważ dosiadanie ścierwojada budzi tak jawne zdziwienie Bezimiennego można je raczej skreślić z listy zwierząt pociągowych. Nikt też nie udomawia cieniostworów ani kretoszczurów, więc musi chodzić o inne zwierzęta. Konie wydają się naturalnym rozwiązaniem, pytanie czemu są nieobecne, i czemu nikt o tym w świecie gry nie mówi.

17.07.2026 09:28
2.1
odpowiedz
forzaroma
100
Konsul

damianyk
To oczywiste czemu ich nie ma, twórcy Gothica nie mieli czasu, pomysłu jak je sensownie zaimplemetować w rozgrywce. Tym bardziej, że świat gry nie jest specjalnie duży.

19.07.2026 18:03
2.2
odpowiedz
damianyk
165
Nośnik Treblinek
Image

Dobra, tutaj wyraźnie widać woła.

19.07.2026 18:26
2.3
odpowiedz
damianyk
165
Nośnik Treblinek
Image

Ale tutaj to już na 100% koń.

16.07.2026 23:12
3
odpowiedz
pawel1812
83
Generał

W Gothicu 3 większość terenów zielonych jest zajętych przez orków... Więc to orkowie musieliby hodować te konie. Na pustyni to musiałyby być wielbłądy, a na zimie ?
A co do obrazu, to to nie jest przypadkiem Easter Egg z Wiedźmina ?

17.07.2026 11:23
PanDaneX
4
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

Wiecie, mogło się wiele wydarzyć... np jakaś choroba, która wytłukła konie na kontynencie. Tak czy siak myślę że jak dojdzie do remaku trójki to normalnie konie dodadzą.

17.07.2026 11:37
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Scytowie
1
Centurion

Ja mam lepsze pytanie. Dlaczego w Gothic 2 i Gothic 3 gdzie nie było bariery nie było koni? W Gothic 1 konie mogły być zjedzone przez ścierwojady czy inne potwory.

20.07.2026 00:35
Mówca Umarłych
5.1
odpowiedz
Mówca Umarłych
146
Pan Milczącego Królestwa

Scytowie Ja miałem jednak na myśli ludzi i to dlatego tak niechętnie się mówi w tym świecie o koniach (wstydliwy temat) ;-)

post wyedytowany przez Mówca Umarłych 2026-07-20 00:37:26
20.07.2026 01:56
WolfDale
😉
6
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

W świecie Gotika jest pełno koni i to na dodatek okrutnie bitych.

20.07.2026 08:47
7
odpowiedz
Karku
1
Junior

Moim zdaniem konie niekoniecznie musza miec sens w gothicu. W takim swiecie moga byc wykorzystywane rozne inne zwierzeta takie jak kasacze czy zebacze, ktore w dodatku sa silniejsze od tradycyjnych koni. Ludzie zawsze radzili sobie z oswajaniem dzikich zwierzat takimi jak tygrysy czy niedzwiedzie, wiec oswojenie takievo zwierza w gothicu mialo by wiekszy sens niz kon 🤷

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl