Właśnie dla takich wiadomości ludzie wchodzą na ten serwis. /s
Twoja wypowiedź wskazuje, że to Ty jesteś mieszkańcem trzeciego świata skoro nie widzisz problemów z wdrażaniem AI. Sam pracowałem w e-commerce i poznałem również masę osób z innych branż m.in. z automotive. Niestety firmy zwalniają całe masy ludzi i stawiają na rozwiazania AI, licząc, że to jest panaceum na wszystko. Obecnie jest to bardzo wadliwego narzędzie, potrzebujące ciągłego nadzoru i sprawdzania. Nawiązujące do reklamy Coca-Cola i tego sztabu artystów. Szczerze to wątpię by tam jakiekolwiek sztab pracował, bo artyści/ marketing to jedne z tych działów, które dostały mocno po dupie przez wdrożenia tych rozwiązań. Nawet podam przykład z wczoraj. Podałem Gemini materiał źródłowy plus odpowiednie prompty, bo chciałem sprawdzić czy jest w stanie bezbłędnie rozwiązać test z zamkniętymi odpowiedziami. Uzyskał 40%. Takich wtop znam całe mnóstwo, a nadal przypominam, że często firmy używając tego typu rozwiązań w przeróżnych branżach.
Więcej się mówi o tej reklamie niż o podobnej ale nie zrobionej przez si. W sumie dużo lepszy efekt za minimalna kasę. O normalnej reklamie portale byłyby nie pisały, o tej zrobionej przez si czytam już w 4 serwisie.
Czyli AI poraz kolejny pokazało, że jest lepsze od całej masy marketingowców. Taka kolej rzeczy, że nowe technologie wypychają technologie, które generują większe koszta z podobnym efektem.
No ludzie, a kto?
Masę ludzi zwolniono, bo rozwinął się przemysł i weszła automatyzacja. Ile kiedyś ludzi przerzucało jedną zgrzewkę coli, a ile teraz.
AI usprawni pracę, ale w jej miejsce powstanie cała masa innej.
Rozwój technologi, to też rozwój różnych miejsc pracy.
60 lat temu w segmencie kosmicznym prace mogła znaleźć tylko garstka ludzi pracę. Dziś każdy może w tym segmencie pracować.
W przyszłości sam rynek kosmiczny będzie większy niż wszystko razem wzięte teraz. Same branże związane z tym aspektem, stworzą nowe możliwości pracy.
z podobnym efektem.
Począwszy od opisanych już ciężarówek, które wyglądają trochę inaczej co ujęcie, mamy błędy logiczne (ludzi wchodzących prosto pod koła jadących ciężarówek), ludzi z 3 nogami, zwierzęta które w niektórych ujęciach wyglądają dość realistycznie a w innych typowe AIowe uncanny valley i mnóstwo innych.
Multimilardowej firmie która jest w posiadaniu innych multimiliardowych firm po prostu nie wypada wypuścić takiego szmelcu.
A AI to wygląda na to że nie przyczyni się do niczego dobrego, bo generalnie z obietnic rzucanych od lat gówno wyszło (narazie mamy trochę lepsze Google i kreator do kretyńskich filmików/zdjęć który generuje KOSMICZNE koszty i zżera kosmiczną ilość prądu), nakręciła się bańka inwestycyjna o charakterze cyklicznym, inwestorzy już psioczą że ROI się nie zgadza a "grube ryby" wprost mówią o bańce.
Jak to pierdyknie to się ej aj odbije czkawką.
Czyli AI poraz kolejny pokazało, że jest lepsze od całej masy marketingowców. Taka kolej rzeczy, że nowe technologie wypychają technologie, które generują większe koszta z podobnym efektem.
No właśnie nie. Kompletnie nie masz chyba pojęcia jak to działa. Nikt z działu marketingu nie został zwolniony i nie jest gorszy od si. I nikt z działu marketingu nie robił tej ani żadnej innej reklamy. Dział marketingu jest odpowiedzialny za jej dostarczenie a nie stworzenie. Tym razem wybrał realizacje si. To nie si się wybrała sama do zrobienia reklamy tylko właśnie dział marketingu podjął taką decyzje. Jedynie aktorzy angażowani przez Publicis Groupe do reklam CC i producent wykonawczy nie dostali zleceń.
Zwróciłem uwagę, że to ujęcia z różnych stron świata. Pingwin do niedźwiedzia polarnego i leniwca też nie pasują....
No i ile zaoszczędzili na tym że AI stworzyło reklamę, a nie człowiek? 0,0001% z tego co zarabiają? Przestaliby się niepoważnie zachowywać. To nie jakaś mała firma prowadzona przez kilku amatorów, tylko gigant na skalę międzynarodową. Wtopa niesamowita.