Komentarze do wiadomości: „Cieszysz się teraz?”. Szef Epic Games musiał odpowiedzieć na bolesny wpis żony zwolnionego programisty

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
30.03.2026 13:02
1
4
odpowiedz
MadTrigger
6
Centurion

Potem zdziwienie, że właściciele zatrudniają obce twarze i podmioty do zwalniania pracowników, a sami nie udzielają komentarzy. Tego typu zaangażowanie to mina, część komentujących choćby nie wiem co Sweeney nie zrobił i nie powiedział,  jakiekolwiek były powody którymi kierował i czy miały uzasadnienie czy nie, chciałaby żeby umarł w męczarniach bo tak. Do tego widać, że płacz w sieci przynosi pozytywne skutki dla płaczących, więc będzie to skutkować jeszcze częstszym płakaniem. Zwolnienia będą brały pod uwagę kto będzie bardziej skłonny płakać w sieci. Murzyn powie, że zwolniono go bo jest czarny, gej że jest gejem, gruby że jest gruby, kobieta bo jest kobietą. Te wypowiedzenie dajcie temu białemu gościowi bez kompleksów i rodziny...

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-30 13:04:05
30.03.2026 13:39
Kwiliniosz
1.1
12
odpowiedz
Kwiliniosz
83
Generał

MadTrigger ty tak na poważnie? Facetowi i jego rodzinie dosłownie zawalił się świat, a ty nazywasz to "płakaniem w internecie"? Człowiek stracił ubezpieczenie w kraju w którym opieka medyczna jest niemal wyłącznie prywatna i horrendalnie droga. Wiesz co to jest nowotwór mózgu? Wiesz jak kosztowne jest leczenie? Wiesz jakie ma szanse na przeżycie? Odrobina empatii nie zrobi ci krzywdy, nie musisz się jej bać.

30.03.2026 14:09
1.2
4
odpowiedz
MadTrigger
6
Centurion

Kwiliniosz Oczywiście, że na poważnie. Nie przewracaj kota ogonem przypisując mi brak empatii. Pisałem na temat wieszania psów na Sweeneyu, realiach trudności przy zwalnianiu pracowników i używaniu mediów społecznościowych w celu wywierania emocjonalnego wpływu na osoby decyzyjne lub obciążania ich odpowiezialnością za własne problemy na które on nie miał wpływu. Nic odnosiłem się w ogóle do sytuacji życiowej tego programisty i tego czy to realny problem czy nie. Zakładam, ma poważne kłopoty. Naprawdę uważasz, ze to w porządku publicznie atakować byłego szefa swojego męża tekstem że "stoję również przed tym, na jaki rodzaj pogrzebu i pochówku mnie stać." i prośba o przesłanie łańcuszka "jeśli nie możesz tego zrobić, udostępnij tę wiadomość".  Uważasz, że pracodawca nie może zwolnić pracownika? Do tego nie on płakał tylko jego małżonka i to po jakimś czasie bo sama "ofiara" nie informowała publicznie o swojej sytucacji. Ciekawe czy informował Sweeneya o tym jakie będzie miał problemy.  Sweeney napisał, że nic nie wiedział o sytuacji rodzinnej pracownika bo zwyczajnie to nie jego sprawa. Rozumiem w jakie problemy wpadł i mu współczuję. Jednak czy to wina Sweeneya że ma takie kłopoty, czy Sweney ma jakiś obowiązek badania sytuacji zdrowotnej i rodzinnej przed zwolnieniem skoro za zwolnieniem przemawiają potrzeby biznesowe, a on prowadzi biznes? Czy ma obowiązek dbania o pracownika po zwolnieniu? To państwo jest patologiczne w tej materii, a nie pracodawca. Gość nie spadł z księżyca i wie jakie są zasady w USA. Wiem, że to dość cyniczna opinia, ale takie cyniczne są realia pracy i życia w USA, nie tylko w EPICu. Tak naprawdę możesz liczyć tylko na siebie. Z resztą u nas też tak jest. Wystarczy potknięcie,  które zrobi z ciebie inwalidę, a będziesz miał okazję zobaczyć jak bardzo nisko można upaść nawet w naszym kraju i to posiadając prywatne ubezpieczenie. Możesz dosłownie nie mieć na chleb, choć przed chwilą byłeś na topie. Możesz płacić składki całe życie, nigdy nie chorować, a jak przyjdzie co do czego to zostaniesz bez pomocy.

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-30 14:18:41
30.03.2026 14:03
2
6
odpowiedz
4 odpowiedzi
Misiaty
204
Śmierdzący Tchórz

MadTrigger

Dorośniesz, zaczniesz sam płacić swoje rachunki, zrozumiesz. A tymczasem miłego nastolatkowego napinania się.

30.03.2026 14:33
2.1
2
odpowiedz
Procne
92
Generał

Misiaty Gdybyś zaczął prowadzić firmę i zatrudniać pracowników, to byś zrozumiał. Że nie chcesz być opiekunem każdego pracownika a po prostu zatrudniać ludzi do wykonywania pracy.

Jakkolwiek Sweeneya nie lubię, to fakt, że bierze na firmę dalsze ubezpieczenie gościa, który już dla nich nie pracuje, traktuję jako zwykła uprzejmość. Oczywiście, wymuszoną szantażem emocjonalnym żony i PRowo pod publiczkę, ale jednak uprzejmość.

30.03.2026 14:47
2.2
5
odpowiedz
Misiaty
204
Śmierdzący Tchórz

Mhm, tak, tak. Kobieta opisała sytuację - ma męża, ma raka mózgu, po zwolnieniu traci ubezpieczenie i nie stać ich na leczenie. Twoim zdaniem to „szantaż”. Ale co jest szantażem? To że gość ma raka czy że stracił ubezpieczenie po zrobieniu? Pytam bo nie wiem.

Wiem że w świecie idealnym ten gość powinien siedzieć cicho i umrzeć w ciszy. Niemniej wielkie brawa dla tej pani, która zawalczyła o rodzinę.

30.03.2026 15:15
2.3
1
odpowiedz
Procne
92
Generał

Misiaty "I truly believe that if the people who made this decision understood the full human impact, they would not have intended this outcome.
Mike is not just a number. He is a father. A husband. A person deeply loved.
I’m sharing this in the hope that it reaches the right people."
I opatrzenie posta hashtagiem #EpicGames
to jest emocjonalny szantaż.

post wyedytowany przez Procne 2026-03-30 15:16:42
30.03.2026 15:44
2.4
2
odpowiedz
MadTrigger
6
Centurion

Misiaty Mógłbym być ojcem tego Mike. Co w ogóle za kontrargument, że jestem nastolatkiem i się napinam? To raczej nie ma mnie i reszty do czegoś przekonać tylko mnie ośmieszyć i zdyskredytować wypowiedź bez odnoszenia się do niej. Z czym tam się nie zgadzasz w moim tekście? 
Przypomnę moje tezy.
1. Napisałem, że nie powinno dziwić nikogo, ze duże firmy starają się zatrudniać słupy do zwalniania, żeby uniknąć takich sytuacji.
2. Napisałem, że cokolwiek by Sweeney nie zrobił to i tak będzie spora grupa głośnych niezadowolonych osób, któych żadne działanie nie zadowoli.
3. Napisałem, że upublicznianie i rozprzestrzenianie informacji o swojej krzywdzie i niesprawiedliwości przynosi pozytywne skutki dla generujących takie treści. Że ludzie będą tego coraz bardziej nadużywać bo to po prostu działa.
4. Napisałem, że w obliczu takich sytuacji pracodawca będzie brał pod uwagę to jak wielką gównoburzę będzie powodować zwolnienie jakiejś konkretnej osoby, a nie to czy trzeba ją zwolnić bo jest zbędna, co doprowadzi do zwalniania osób,  których po prostu mniej będzie szkoda opinii publicznej, albo nie będą mieli żony/kolegi/rodziny i zaplecza do do organizowania medialnego rozgłosu.

Czego nie napisałem.
1. Że mi nie szkoda tego zwolnionego
2. Że nie jest to dla niego katastrofalnym życiowym problemem
4. Że powinien zostać na lodzie ze swoim problemem
5. Że żona nie miała prawa zrobić tego co zrobiła. Kocha męża, toną, ma prawo robić wszystko. Rozgrzeszył bym, ją nawet gdyby napadła na bank.
6. Że nie płacę rachunków.
7. Że jestem nastolatkiem
8. Że nie rozumiem sytuacji.
9. Że jakoś specjalnie się przejmuję tą sytuacją i się napinam.

30.03.2026 14:05
😂
3
1
odpowiedz
JakisChlop
19
Chorąży

Wpis Tima Śliniego nie przyniósł mu poklasku, czyli wszystko na swoim miejscu xD Jego fani mają tę samą tendencję do ośmieszania się swoimi wypowiedziami, jednak nie można im odmówić determinacji, jeśli chodzi o iście w zaparte i wymyślanie, jak to EGS może być zbawcą PC :P

30.03.2026 14:51
4
odpowiedz
Darek1785
9
Generał

Historie z życia wzięte, a podpinanie pod to Epica i szefunia to przypadek, równie dobrze mogła to być inna korporacja i inny pracownik z nieskoczeniem wieloma innymi większymi lub mniejszymi problemami.

Natomiast inna sprawa, że Epic walnął to bajkę o małych przychodach aby odwrócić uwagę od tego, że tak naprawdę to zwolnił tych pracowników tylko i wyłącznie dlatego, że pracę którą wykonywali zostanie zastąpiona lub już jest zastąpiona przez AI.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-03-30 14:51:50
30.03.2026 15:43
5
odpowiedz
trumpf
16
Generał

spokojnie, to tylko początek.

30.03.2026 19:54
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
Cyberfan
64
Pretorianin

Współczuję choroby, ale nie podoba mi się szantaż emocjonalny jakiego dokonuje rodzina zwolnionego pracownika na Sweeneyu

30.03.2026 22:23
6.1
odpowiedz
Misiaty
204
Śmierdzący Tchórz

Powinien umrzeć w ciszy i lojalności wobec tego gostka. To by była klasa.

30.03.2026 23:59
6.2
1
odpowiedz
Procne
92
Generał

Tonący brzytwy się chwyta. Zapewne każdy w takiej sytuacji wykorzystałby każdą dostępną możliwość by ratować bliskich

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl