Komentarze do wiadomości: „Cieszysz się teraz?”. Szef Epic Games musiał odpowiedzieć na bolesny wpis żony zwolnionego programisty

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
30.03.2026 13:02
1
3
odpowiedz
MadTrigger
4
Chorąży

Potem zdziwienie, że właściciele zatrudniają obce twarze i podmioty do zwalniania pracowników, a sami nie udzielają komentarzy. Tego typu zaangażowanie to mina, część komentujących choćby nie wiem co Sweeney nie zrobił i nie powiedział,  jakiekolwiek były powody którymi kierował i czy miały uzasadnienie czy nie, chciałaby żeby umarł w męczarniach bo tak. Do tego widać, że płacz w sieci przynosi pozytywne skutki dla płaczących, więc będzie to skutkować jeszcze częstszym płakaniem. Zwolnienia będą brały pod uwagę kto będzie bardziej skłonny płakać w sieci. Murzyn powie, że zwolniono go bo jest czarny, gej że jest gejem, gruby że jest gruby, kobieta bo jest kobietą. Te wypowiedzenie dajcie temu białemu gościowi bez kompleksów i rodziny...

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-30 13:04:05
30.03.2026 13:39
Kwiliniosz
1.1
6
Kwiliniosz
81
Generał

MadTrigger ty tak na poważnie? Facetowi i jego rodzinie dosłownie zawalił się świat, a ty nazywasz to "płakaniem w internecie"? Człowiek stracił ubezpieczenie w kraju w którym opieka medyczna jest niemal wyłącznie prywatna i horrendalnie droga. Wiesz co to jest nowotwór mózgu? Wiesz jak kosztowne jest leczenie? Wiesz jakie ma szanse na przeżycie? Odrobina empatii nie zrobi ci krzywdy, nie musisz się jej bać.

30.03.2026 14:09
1.2
2
MadTrigger
4
Chorąży

Kwiliniosz Oczywiście, że na poważnie. Nie przewracaj kota ogonem przypisując mi brak empatii. Pisałem na temat wieszania psów na Sweeneyu, realiach trudności przy zwalnianiu pracowników i używaniu mediów społecznościowych w celu wywierania emocjonalnego wpływu na osoby decyzyjne lub obciążania ich odpowiezialnością za własne problemy na które on nie miał wpływu. Nic odnosiłem się w ogóle do sytuacji życiowej tego programisty i tego czy to realny problem czy nie. Zakładam, ma poważne kłopoty. Naprawdę uważasz, ze to w porządku publicznie atakować byłego szefa swojego męża tekstem że "stoję również przed tym, na jaki rodzaj pogrzebu i pochówku mnie stać." i prośba o przesłanie łańcuszka "jeśli nie możesz tego zrobić, udostępnij tę wiadomość".  Uważasz, że pracodawca nie może zwolnić pracownika? Do tego nie on płakał tylko jego małżonka i to po jakimś czasie bo sama "ofiara" nie informowała publicznie o swojej sytucacji. Ciekawe czy informował Sweeneya o tym jakie będzie miał problemy.  Sweeney napisał, że nic nie wiedział o sytuacji rodzinnej pracownika bo zwyczajnie to nie jego sprawa. Rozumiem w jakie problemy wpadł i mu współczuję. Jednak czy to wina Sweeneya że ma takie kłopoty, czy Sweney ma jakiś obowiązek badania sytuacji zdrowotnej i rodzinnej przed zwolnieniem skoro za zwolnieniem przemawiają potrzeby biznesowe, a on prowadzi biznes? Czy ma obowiązek dbania o pracownika po zwolnieniu? To państwo jest patologiczne w tej materii, a nie pracodawca. Gość nie spadł z księżyca i wie jakie są zasady w USA. Wiem, że to dość cyniczna opinia, ale takie cyniczne są realia pracy i życia w USA, nie tylko w EPICu. Tak naprawdę możesz liczyć tylko na siebie. Z resztą u nas też tak jest. Wystarczy potknięcie,  które zrobi z ciebie inwalidę, a będziesz miał okazję zobaczyć jak bardzo nisko można upaść nawet w naszym kraju i to posiadając prywatne ubezpieczenie. Możesz dosłownie nie mieć na chleb, choć przed chwilą byłeś na topie. Możesz płacić składki całe życie, nigdy nie chorować, a jak przyjdzie co do czego to zostaniesz bez pomocy.

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-30 14:18:41
30.03.2026 14:03
2
1
odpowiedz
Misiaty
202
Śmierdzący Tchórz

MadTrigger

Dorośniesz, zaczniesz sam płacić swoje rachunki, zrozumiesz. A tymczasem miłego nastolatkowego napinania się.

30.03.2026 14:05
😂
3
odpowiedz
JakisChlop
17
Chorąży

Wpis Tima Śliniego nie przyniósł mu poklasku, czyli wszystko na swoim miejscu xD Jego fani mają tę samą tendencję do ośmieszania się swoimi wypowiedziami, jednak nie można im odmówić determinacji, jeśli chodzi o iście w zaparte i wymyślanie, jak to EGS może być zbawcą PC :P

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl