Kiedy wychodził W8, narzekali. W8.1 - narzekali. Na W10 też narzekano. A kiedy wyjdzie W12 to W11 przestanie być objęty infamią. Rozumiem obawy o prywatność, ale poza tym to całkiem zwyczajny i funkcjonalny system, o ile nie ktoś nie ma potrzeb indywidualizacji jak przy Linuksie. Stare gry działają, nowe gry działają, wymagania TPM da się ominąć Rufusem, jeśli ktoś musi. Życzę Linuksowi, żeby mógł stanowić stuprocentową alternatywę, ale na ostatnim Windowsie nie ma co aż tak psów wieszać, nawet jeśli to Microsoft.
A jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, której komentujący najwyraźniej nie mogą załapać - Windows 10 straci wsparcie przed premierą dodatku. To taka wisienka na torcie, umniejszająca ten argument. Teraz aktualizacje są, kiedy wyjdzie dodatek - przestaną. To naprawę wszystko zostało wyjaśnione, i to dość klarownie jak na CDPR.
Taki ten windows piekny że po aktualizacji zarazem automatycznym skanie i fixie dysku nabazgrał mi tak pieknie w plikach gry że musiałem z prywatnego archiwum zgrywać ponownie 80gb ponieważ giereczka zaczęła się wykrzaczać errorem podczas włączania gry ponieważ ten szajs ingereniował w pliki wewnętrzne do których niepowinien mieć prawa bytu
(Gdybym nie posiadał kopii na trzech nośnikach w postaci 1 dysku i 2 pendrive to bym stracił tysiace godzin pracy)
Taki bezpieczny że paradoksalnie wiecej bezpieczeństwa czuję przy systemach których nie wspierają
Taki ten windows innowacyjny że nawet mnie zaskoczył brakiem możliwości wyłączenie pernamentnie aktualizacji(co najwyżej jest okresowo)
Raptem 7 dni używam tego eksperymentu na społeczeństwie i już mam ochotę zwiać na 10 a nawet na 7
Czytałem sporo legend o tym jaki to gówniany windows a na efekt długo nie trzeba było czekać z własnej autopsji(całe dwa dni) i to na taki jaki jakakolwiek inna winda mi nie fundowała w historii +25 lat
Ogólnie aż się cieszę że przez ten okres żadnych modyfikacji nie tworzyłem bo bym chyba zrównał z gruntem ogniem te wypizdowo które to coś wyprodukowało od tych amatorów kodowania z przedszkola dla półsprawnych inaczej
Teraz sobie tylko wyobrażam gdy ktoś pracuje zdalie na komputerze system go wygrzmoci w bambuko a ty się tłumacz szefowi że aktualizacja windows ciebie z sabotowała no komediodramat który nazywasz przyszłością czy tam teraźniejszością XD
Przez ten szmelc to się choroby paranoidalnej nabyje
stawia sprawę jasno w sprawie
informacja OK ale tytuł trzeba poddać edycji gdyż brzmi okropnie.
Via Tenor
Z tymi wymaganiami i win 11 to troche akurat dziwna sprawa.
To aż tak by jeszcze usprawnili, przerobili całą grę, podstawkę i resztę dlc że tak nagle wzrosną wymagania?
Żeby czasem się nie okazało że ten dodatek to będzie odpalany oddzielne, tak jak by to była inna całkiem gra ale z pod szyldu W3 :))
The game will exclusively run using DirectX 12, which allows us to support ongoing technical improvements and modern hardware more effectively.
A sam dodatek może działać na Windowsie 10, zwyczajnie tego nie gwarantują.
19 Maj 2027 rok, czwarta cześć maj 2028/29 rok , remake jedynki od Fools Theory też podobnie jak wspomniany dodatek melodia przyszłości.
Nikt się nie powinien napalać, redflagi to zewnętrzne studio które będzie w znacznej mierze odpowiadać za grę i to jaki był stan techniczny cyberpunka przy premierze. Teraz nad grą pracuje już zupełnie inny zespół a weteranów którzy brali udział przy W3 z DLC to pewnie tam na palcach jednej, dwóch rąk można zliczyć. Mam takie dziwne przeczucie, że to będzie najsłabszy dodatek z tej całej trójki.
Na razie nic nie wiadomo. Pożyjemy i zobaczymy, ale nie miejmy zbyt duże oczekiwanie, bo to tylko nam zaszkodzi.
Niezła promocja win11. MS chyba dużo zapłacił.
Albo dodatek zwyczajnie się odpali, ale może być więcej błędów lub support odmówi pomocy przy niespełnieniu minimalnych wymagań. Teorie spiskowe to takie proste odpowiedzi na wszystko, że aż nie trzeba ruszać głową.
czy wiesz, że rok temu został "porzucony" przez Microsoft
Przestań. Do 24 października br. ma wsparcie i aktualizację oczywiście jeśli sobie wykupiłeś dodatkowy rok obsługi.
Rozumiem że wciąż masz peceta do gier sprzed ponad dekady?
Nie rozumiesz. Mam PC z października zeszłego roku i jedynym starszym jego podzespołem jest gpu (4080). Mam na nim w10 i w11. Problem polega na tym że na w10 gry działają lepiej a co ważniejsze na w11 nie mogę odpalić niektórych starszych gier z którymi nie ma problemu na w10.
Teorie spiskowe
Zauważ że był to post z przymróżeniem oka co zaakcentowałem odp. ikoną.
Dziękuję, pozdrawiam :P
"Problem polega na tym że na w10 gry działają lepiej"
Hmm, nie jest to jednoznaczna kwestia, co już udowodniono nie raz. Ale tak, ogólnie rzecz biorąc 10 jest bardziej uniwersalna... tylko że tu wracamy znowu do problemu z końcem wsparcia systemu.
Napiszcie lepiej dlaczego giełda zareagowała spadkiem kursu akcji na wiadomość o dodatku? Czy chodzi o to, że dodatek ogarnia inne studio? Czy o to, że marnując zasoby na grę "którą skończyli" nie wykorzystują ich na Wiedźmina 4?
Ten placz o Windows 11 pochodzi pewnie od tych samych graczy, co zrobili burde o nic o polaczenie z internetem w Gothic Remake
Dziwiło mnie że redzi nie pompują balonika teraz wszystko jasne bo dodatek wyjdzie za dwa lata i kolejny rok poprawek rodem jak cyberpunku. No to czas na pompowanie hahaha
Luz, nigdzie się nie śpieszy z tymi informacjami na temat gry, bo i tak czy siak premiera dopiero w następnym roku. Szczerze to jestem nieco zaskoczony, bo myślałem, że na 90% ten dodatek pojawi się już w tym roku, ale mówi się trudno. Na szczęście są inne premiery np. Dawnwalker, które będzie takim trochę innym Wiedźminem :D
Jestem jednak ciekaw jak to będzie w takim razie z premierą Wiedźmina 4, bo skoro dodatek pewnie ukaże się zakładam w okresie marzec-maj 2027, to Wiedźmin 4 albo na jesień 2027 r. albo dopiero następny rok. Szczerze jednak coś czuje, że Wiedźmin 4 nie wyjdzie w 2027 roku i będzie obsuwa.
Redakcja Wy to chyba wszystko zrobicie i każdy temat odmienicie przez przypadki, popełnicie deklinacje aby tylko odsłony były... 😂
Pisałem pod innym Waszym poprzednim "artykułem" https://www.gry-online.pl/newsroom/czy-wiedzmin-3-przestanie-dzialac-na-windows-10-cd-projekt-red-wy/ze30f41
Pitolenie pod dyktando Microsoftu ;)
Przecież do 13 października tego roku wsparcie Windows 10 jest ale trzeba jest sobie tylko w Ustawieniach wyklikać.
A później ma też być dostępne za opłatą roczną.
PS
A w tym czasie pojawi się "najlepsiejszy, kolejny konieczny" Windows 12 :D
Mi tam tylko zależy żebyśmy nie spędzali za dużo czasu we flashbackach innych postaci niż Geralt i będzie ok. Ja żyję teraźniejszością.