Komentarze do wiadomości: Być może wkrótce wszędzie będziecie widzieć laptopy z 8 GB pamięci RAM, ponieważ producenci prawdopodobnie sprawią, że konfiguracje z większą ilością pamięci będą nieosiągalne cenowo

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
21.12.2025 14:31
Rumcykcyk
1
1
odpowiedz
Rumcykcyk
131
Głębinowiec

Tylko warto nadmienić, że ten nowy komputer/laptop z 8GB RAM będzie w cenie 32 GB lub 64 GB RAM przed podwyżkami.

Konsole też pójdą w górę bo też korzystają z pamięci. Jak wyprzeda się aktualny zapas to producent albo będzie dokładał do interesu albo podbije cenę końcową.

post wyedytowany przez Rumcykcyk 2025-12-21 14:31:59
21.12.2025 14:55
Szefoxxx
1.1
Szefoxxx
92
Doradca

Wyprzeda? Tak jak te ramy co są teraz w sklepach, to jest wszystko na stanie i z magazynów, nie ma żadnych braków i to są wszystko ramy kupione w normalnej cenie, a ceny już sztucznie wywindowali.

To laptopy mogą zrobić tak samo, ale to będzie zabawa jak nic, na xkom jest ponad 4000 laptopów z czego tylko 40 ma mniej niż 16GB ramu, ciekawe czy i jak bardzo będą rżnąć głupa i kłamać mając ludzi za idiotów.

21.12.2025 16:16
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Twoja stara 1993
63
Generał

Ja się wcale nie przejmuję może to się obrócić w to że w końcu wezmą się za optymalizację systemu i gier chociaż wątpię w to.
A jak nie to i tak mam 32GB ram po 8Gb
plus taki że na wakacje kupiłem używana kość 8Gb za 70 zł do laptopa i mam 16GB.
A do kompa mam w zapasie 8Gb.
Zastanawiałem się czy nie sprzedać ale w sumie jak by się komuś w rodzinę zespuło albo mi to niech zostanie.

Tylko co mi z tych kościół skoro i tak gram w starsze tytuły które są o niebo lepsze od tych nowych gier.
Na liście do ogrania mam prawie 50 tytułów
Część do powtórzenia.

post wyedytowany przez Twoja stara 1993 2025-12-21 16:21:53
21.12.2025 16:21
2.1
Darek1785
4
Pretorianin

Dzisiaj gry to "optymalizują" korporacje tak aby im się to opłaciło, a nie producenci danej gry bo oni nie mają praktycznie nic do powiedzenia.

21.12.2025 16:20
3
odpowiedz
Darek1785
4
Pretorianin

To jest takie cwaniactwo z każdej strony, np. mam zapisane w notatniku 2 laptopy z X-kom na które poluje i zapisałem też sobie ceny tych laptopów i jeszcze w tamtym tygodniu ceny stały takie same jak kilka miesięcy temu natomiast teraz cwaniaczki w tym tygodniu pod koniec roku zwiększyli już ceny o kilkaset stówek.

Jeszcze przez ten zasrany bon dla nauczyciela laptopy od dłuższego czasu w ogóle nie są przeceniane mam tutaj na myśli głównie laptopy do pracy z górnej półki.

W przyszłym roku będzie nowa generacje laptopów od AMD I Intela pod względem procesorów i zintegrowanej karty graficznej także ceny będą takie, że zastanawiam się kto to kupi.

post wyedytowany przez Darek1785 2025-12-21 16:22:43
Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl