Ci se wycinają hektary lasów a my dostajemy kaucję na puszki XD to jest ta walka z ociepleniem klimatu? XD
zazdrościsz bogaczom wolności w rozwalaniu świata i co to wgl za tekst XD postęp technologiczny łączy się z poświęceniami. Telefony w kieszeniach to ma każdy a urządzeń elektrycznych w domach tyle że głowa mała... ale tak XD klasycznie ludzie będący klientami tych firm płaczą o kawałek lasu XD. Gdyby nie nasze potrzeby to te firmy by się nie rozrastały. Tyle w temacie dobranoc. Zacznijmy od własnej dupy a uwierzcie że dupy tych "strasznych bogoli" bardzo szybko się skurczą.
Temat podobny do akcji gdzie ekoświry do platformy wiertniczej podpłynęli... kajakami z tworzywa które powstało z ropy XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ale o to, że firma mogła to zrobić nielegalnie. ale ja nie bronię IBM, jeśli złamali prawo to muszą ponieść karę i tyle. Tu nie mamy nawet o czym dyskutować. Moja w wypowiedź tyczy się ekologii nie prawa
Google ma tyle hajsu ze moze wycinacco chce, a jak ktos twierdzi ze zostalo to zrobione nielegalnie to moga uzyc Gemini do wygenerowania takiego raportu ze jest to legalne. Ktos to niby sprawdzi? XD
czytałem o tym, IBM jest zbyt pewny siebie :). Myślą że posmarowanie komu trzeba wszystko załawi.
Tak czy siak jeśli IBM chce budować coś praktycznie przy granicy z Rosją to znak że do wojny raczej nie dojdzie.
Biedna Finlandia tak straszny Rosją, a tutaj już są podbici bez żadnego wystrzału.
Ciekawe czy zwykli obywatele tego kraju by w ogóle o tym wiedzieli gdyby nie zostało to nagłośnione.
U mnie też coś chcą budować. Dobrze, że wybory były niedawno, bo ludzie nie są zbyt chętni :)
https://www.timra.se/nyhetsarkiv/nyheter/googlevilletablerasigitorsbodapolitiskabeslutvantar.5.ceb3dd19e4c5973bdc88.html
Korporacja broni się, twierdząc, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem
No cóż, mamy tak małą planetę gdzie w ogóle nie ma pustych terenów i dlatego trzeba wycinać lasy... Ale spokojnie, posadzą pięć drzewek przed główną siedzibę w trosce o planetę i wszystko będzie git.
Ciekawe co oni z tymi centrami danych dla "sztucznej inteligencji" będą robić i ich zawartością jak popyt na ten temat padnie albo zmaleje. Już teraz jest przesyt tego co wypluwają te wszystkie generatory, a co tu mówić jak jeszcze się to zwiększy.
Pomijając już to czy IBM miał rację albo nie (to rozstrzygnie się pewnie z czasem) to należy pamiętać że Fińskie Stowarzyszenie Ochrony Przyrody to pseudo polityczny ściek będący instrumentem do wywierania presji także polecam śledzić sytuację bez opierania się o ich wypowiedzi :)
Ale będziemy mogli sobie tworzyć sami gówno gierki. Ba niektóre mogą być niezłe, bo ludzie mają świetne pomysły. Ale co z tego, skoro ceną za to będzie jeszcze większa wycinka, droższy prąd itp itd. Zasrana pogoń za króliczkiem .