Przyszło wam kiedyś do głowy, że takimi statystykami można manipulować?
W tym wypadku na zasadzie "skoro wszyscy przechodzą na W11 to ja też to zrobię"
O ile ten news nie jest nieoznaczoną współpracą, w czym GOL bywał dobry (oznaczał niewłaściwie według UOKiK).
To te dane wyszły w 100% z działu marketingu, by promować przechodzenie na mniej wydajny i stabilny system... W którym coraz trudniej będzie powstrzymać aktualizacje, które prawdopodobne dzięki wykorzystaniu AI do przerabiania z C na Rusta będą coraz gorsze...
Windowsa 11 będzie na rynku coraz więcej, bo a to RODO wymusza stosowanie wspieranego oprogramowania (ciekawe ile pod stołem Microshit zapłacił za to kulawe prawo-> i tu nie chodzi tylko o Windowsa, bo to żaden zarobek w porównaniu z pakietem office...), a tu sprzęt jest sprzedawany tylko z Win11... To naturalny stan rzeczy...
PS: Dzisiaj pojawił się news o tym, że Steam odnotował nagły wzrost Windows 10 względem 11 i to o ~10%, ale to prawdopodobnie przez graczy z Chin... Więc to może być kontrnews, że wcale nie. Że Windows 11 jest super.
"oznaczał niewłaściwie według UOKiK" - co to za bzdura i dezinformacja. Pokaż mi jakiś protokół z kontroli czy wyrok UOKiK w sprawie GRYOnline.pl.
Nie powielaj bezmyślnie jakiś oszczerstw produkowanych przez nieuków bez matury. Proszę.
Po ostatnich akcjach z aktualizacjami to ja wróciłem do 10, a statystyki pewnie biorą się z tego, że korpo komputerki miały automatyczną aktualizację do 11.
Ostatnio wymuszona aktualizacja 11 ukryła mi kartę dźwiękową. Wystarczyło cofnięcie jej. Kosmetyczne problemy
"Strategia Microsoftu zdała egzamin, ponieważ od końca 2025 roku nastąpił gwałtowny wzrost popularności Windowsa 11. Użytkownicy komputerów masowo zaczęli rezygnować z „dziesiątki” no q ja się pytam gdzie ta popularność. Po prostu przymus.
Może mieć i 100%, mi na nim wiele gier nie działało i siła rzeczy musiałem wrócić do 10.
Nadal na W10 i nie widzę powodu, żeby przechodzić na W11. W najgorszym razie wyłączę internet i wrócę do gier na płytach.
Ja robię już mocne przygotowania do przejścia na Linuksa - system pod każdym względem lepszy. Niestety, twórcy paru gier aktywnie blokują dostęp do niego, ale jestem w stanie wybrać zamienniki (np. Grey Zone zamiast Escape from Tarkov), a zresztą większa liczba graczy linuksowych wywrze presję na autorów gier...
W biurach. Tam nikt nie ma wyboru. Ewentualnie nowi nabywcy laptopów i pc
Indywidualni użytkownicy rzadko sięgają po 11,powodow jest mnóstwo
Można to ominąć przy czystej instalce gdyby komuś koniecznie zależało na mocnym sprzęcie ze starszą płytą.
Na słabym szkoda zachodu
Jak Ci zależy, to możesz kupić moduł tpm instalowany na płycie - niestety różne płyty korzystają z różnych modułów i przed zakupem należy dobrze zweryfikować kupowany model. Koszt to 20-30 złotych, więc tyle co nic.
Ja przesiadlem się na linuksowa dystrybucję gamingowa i polecam taki ruch każdemu