Kryzys jak kryzys. Ale tych wszystkich zasobów które się marnuje, nie da się już odzyskać. Ale hej, AI zrobi masę rzeczy, tylko co mnie to będzie obchodziło, jak nie będzie ani wody, przy 50 stopniach będziemy sobie zdychać, a kasy też braknie. No chyba że AI wpadnie na genialny pomysł sztucznego wysadzenia wulkanów żeby ochłodzić ziemię..a nie zaraz, to przecież też pomysł Gatesa. Lubię jak tacy miliarderzy pitolą, chociaż swoje durne wizje za uszami też mają ;D
Oj, a już myślałem że ma w zanadrzu jakieś nowe szczepionki ;)
Postęp nie jest zbyt szybki. AI nadal jest w powijakach, jeśli chodzi o konkretne zastosowania. Implementacja rozwiązań jest zbyt szybka, co może się skończyć tragicznie dla firm implementujących AI wszędzie gdzie się tylko da, bez refleksji.
Zdaje się, że jest już problem u programistów, że trzeba blokować automatyczne aktualizacje środowisk do programowania, bo AI nawprowadzało do kodu tyle błędów, że nowsze wersje sie sypią, co czyni je niepotrzebnymi. Bo po co komu aktualizacja kodu przy pomocy AI, która wprowadza błędy, a niewiele poprawia...
Dostałem ostatnio informacje, że intelji idea nie poleca się korzystania z ostatnich 2 wersji...