Komentarze do wiadomości: Bez tej gry nie byłoby Call of Duty, a FPS-y wyglądałyby zupełnie inaczej. Medal of Honor: Allied Assault pokazywał II wojnę światową w wyjątkowy sposób

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
20.06.2026 22:06
1
odpowiedz
Teozord
3
Junior

Arcydzieło.

Wciąż czekam na kontynuację wątków II wojny światowej w fps. Temat zdecydowanie baaardzo otwarty. Zagrywałem się w Moh AA i Breakthrough i Spearhead - to wtedy zaczęły się klany, x-fire, clanbase, zrzutka na serwery i zarwane nocki. Potem COD1 i COD2, i w sumie czar prysnął. Te dzisiejsze pseudo-future strzelanki to katastrofa. Zero taktyki, giniesz co chwila, kolorowe bronie. Padaka

20.06.2026 22:16
2
odpowiedz
1 odpowiedź
s1wyZiom
2
Junior

Wbiłem w multi objective realism tysiące godzin. Nawet kilka razy grałem w EuroCup i byłem kapitanem reprezentacji w Nations Cup 😁 wygrałem też ostatniego polskiego Lana w Bełchatowie. Super wspomnienia 😁

20.06.2026 22:41
Racja
2.1
odpowiedz
Racja
14
Generał

s1wyZiom Musiałeś być niezłym skurczybykiem

20.06.2026 22:18
3
odpowiedz
Darek1785
9
Generał

Zawsze mi się myli i myślałem, że pierwszy Medal i pierwszy COD wyszły dużo wcześniej, a taki pierwszy COD to dopiero pod koniec 2003 roku wyszedł.

20.06.2026 23:10
4
odpowiedz
serious
20
Pretorianin

Ta gra była niedorzecznie trudna, nie dało się w nią grać.

20.06.2026 23:12
5
odpowiedz
damianyk
163
Nośnik Treblinek

Jestem fanatykiem MoHAA, ale ta legendarna misja na plaży nigdy nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak na recenzentach i graczach. Nie była zła, ale dość szybko można przecież zauważyć schemat: chowamy się za zaporą przeciwczołgową, czekamy, biegniemy do zapory albo leja. Powtarzać do skutku. Sam etap na plaży był dość krótki, w miarę łatwy, dość widowiskowy ale bez przesady. Za to pozostała część tej misji, etapy we Francji a szczególnie The Nebelwerfer Hunt to mistrzostwo klimatu. Podobnie jak Sniper's Last Stand, i właściwie cała ostatnia misja, z etapami w zimowym lesie.
Muzyka w MoHAA to wzór jak robić muzykę w grach, i studium jak muzyka, pomimo 25 lat zmian mechaniki i grafiki wciąż potrafi budować napięcie i klimat. Naprawdę, to jak ścieżka dźwiękowa doskonale komponuje się z tym co dziej się na ekranie powinno być obowiązkowo wykładane wszystkim gamedevom. Panie Giacchino, wybudowałeś pomnik trwalszy niż ze spiżu.
No i najważniejsze, polecam ogrywać podstawkę z obydwoma dodatkami, oraz grać na poziomie hard.

20.06.2026 23:19
Krypta76
6
odpowiedz
Krypta76
68
Generał

Kiedyś to było jeszcze BF 1942

20.06.2026 23:36
WolfDale
7
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Lubiłem pograć, ale nigdy aż tak bardzo nie kręciły mnie strzelanki z drugiej wojny. No chyba że takie z domieszką mrocznej fantastyki jakim był Return to Castle Wolfenstein czy Blood Rayne choć druga to zupełnie inny typ gry.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl