Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Battlefielda 6 czeka wielka rewolucja w strzelaniu, dzięki której FPS nabierze realizmu i stanie się trudniejszy. Gracze za darmo sprawdzą ulepszony gunplay

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
26.06.2026 20:29
Luzman
1
odpowiedz
Luzman
0
Centurion

Nadal wolę Insurgency.
Jakoś lepiej mi się w to gra, choć swojego czasu spędziłem z BFami setki godzin. Ten nowy jakiś taki, nie przemawia do mnie.

26.06.2026 20:40
1.1
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
18
Generał

Luzman Ten nowy był zrobiony dla casuali. Bez głębi w gameplayu i teraz to zmieniają bo cyferki nie zgadzają się.

26.06.2026 20:47
Luzman
1.2
1
odpowiedz
Luzman
0
Centurion

LokalnyRzezimieszek
Może kiedyś wrócę w sumie.
Ale poczekam na tego uber patcha i ewentualnie wtedy spróbuję, ale jak będzie nadal taki sam szybki gameplay rodem z Call of Duty, to podziękuję.
Insurgency nadal spoko, czuć ociężałość żołnierza, można zginąć od jednej kuli, a można zebrać serię i nadal dychać, zależnie od miejsca obrażeń i założonego ekwipunku. Fajna, a gram w nią padzie, bo inaczej nie potrafię. XD

post wyedytowany przez Luzman 2026-06-26 20:48:49
26.06.2026 20:43
2
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
LokalnyRzezimieszek
18
Generał

Zmieńcie ten tytuł newsa, bo zaraz ktoś pomyśli że Battlefield 6 staje się mil-simem a tak nie jest, po prostu gra nabierze głębi i dostanie funkcję które były kiedyś w Battlefielda, ale nie dodali ich do szóstki bo chcieli udobruchać casuali a nie swoich fanów.
Kasa już tak nie płynie, więc zaczęli słuchać fanów.
Zmiany są na plus, ale one powinny być na premierę a nie teraz.

26.06.2026 20:51
Luzman
2.1
odpowiedz
Luzman
0
Centurion

LokalnyRzezimieszek
Co to jest mil sim? 🤷

26.06.2026 21:30
HETRIX22
2.2
5
odpowiedz
HETRIX22
224
PLEBS

Luzman Mother i like to shot in mouth

27.06.2026 00:22
PanDaneX
2.3
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

LokalnyRzezimieszek przejęzyczyłeś się, napisałeś słuchać fanów a miałeś napisać ruchać fanów

26.06.2026 21:02
3
odpowiedz
SirToth
69
Centurion

Ciężko wam wrzucić obrazek który można powiększyć?

26.06.2026 23:21
Pafun
4
1
odpowiedz
Pafun
176
Konsul

Padłem ze śmiechu jak przeczytałem o tej cudownej walce z cheaterami.
Praktycznie w co drugim meczu są cheaterzy. Przed chwilą pograłem z dwie godzinki i z jednym meczu gość miał sppedrun'a, zapieprzał jakby miał motorek w dupie (jest to dość znane oszustwo).
W kolejnym meczu gość zabijał defibrylatorem jak leciało, wiedział gdzie kto jest (za ścianą, za kamieniem) czyli pewno używał wallhack'a.
Tak więc takie pitolenie w walce z oszustami to chyba jest tylko po to by przykryć kompletną klęskę tego systemu.
Już nie wspomnę o chińskich cheaterach. Ci z tymi ksywkami w chińskie znaczki, z potężnymi pingami i z wielkimi współczynnikami k/d.

27.06.2026 00:23
PanDaneX
5
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

łeeeeeee tam, do HLL i tak im daleko jeśli chodzi o rozgrywkę. BF się skończył

27.06.2026 05:17
6
2
odpowiedz
7 odpowiedzi
voic3d
5
Legionista

Dla mnie ta gra jest za szybka. Jaka to frajda, gdy po pojawieniu się na mapie ginę za parę sekund nie wiadomo skąd, albo czasem uda się zabić jednego czy dwóch gości i znowu zgon.
Wszytko za szybko się dzieje. W BF1942, BF3 i BF4 było jakoś lepiej. Wydałem kasę na premierę, a pograłem jakieś kilka godzin. Czy coś tam w tej kwestii od premiery się zmieniło?

27.06.2026 08:59
6.1
odpowiedz
MakaVeL
1
Junior

voic3d Skill issue

27.06.2026 09:13
6.2
2
odpowiedz
voic3d
5
Legionista

MakaVeL Tylko dlaczego tego nie było w poprzednich częściach?
Tam się przyjemnie grało, a tutaj to takie call of duty

27.06.2026 09:28
6.3
2
odpowiedz
czopor
143
Konsul

voic3d Taki design map - nie ma opcji flankowania, ściąga graczy w te same miejsca więc w jednym momencie możesz się spodziewać przeciwnika z każdej strony - przy czym może to być kilkanaście kierunków na raz licząć wertykalne osobno

28.06.2026 17:00
6.4
odpowiedz
Duoldel_NPC
9
Pretorianin

voic3d No nie. Wygrywam praktycznie każdy mecz na pierwszym miejscu. Nieraz mi trochę szkoda przeciwnej drużyny i sam się dziwię temu doborowi zawodników do meczu. To mój pierwszy battlefield więc nie mam porównania do reszty. Miałem to samo wrażenie co ty jak zacząłem. Strzały z nikąd i śmierć. Byłem o krok od zwrócenia gry. Kluczem jest znajomość mapy i poruszania się. Po prostu musisz ją znać, żeby wiedzieć którędy biec, żebyś nie dostał strzała od kamperów. Źebyś wiedział gdzie siedzą kamperzy i ich eliminował. Żebyś wiedział za czym się schować, gdzie wskoczyć oknem, którędy wyjść, gdzie rzucić granata w ciemno. Który budynek jest niezniszczalny, a który sypie się jak domek z kart. Musisz mieć swoje miejscówki w sektorach, które potrafisz bronić i zdobywać. Gdzie możesz stanąć, żeby nikt ci pleców nie zrobił. Trzeba realizować cele, ja gram głównie eskalację. Ludzie siedzą po kątach kampią poza sektorami chyba, zeby sobie dobre killratio zrobić. Tymczasem jestem pierwszy choć zginąłem więcej razy niż zlikwidowałem przeciwników. Za to mam >20 zdobytych sektorów, ze 3x więcej niż inni, a tym wyrgrywa się w tym trybie. Wychodzi mi z 0.5 zgonu na sektor. Znam bardzo dobrze mapy, szybko przemieszczam się z miejsca w miejsce, wiem gdzie patrzeć, gdzie uważać, gdzie mogę iść w ciemno bo nigdy nikogo tam nie ma. Słucham uważnie wszystkiego. Znasz mapę, słyszysz kroki i WIESZ gdzie siedzi przeciwnik, którędy biegnie, co robi. Jak pojawia się nowa mapa to poznanie jej zajmuje mi kilkadziesiąt meczy. Potem z każdym kolejnym zaczynam wymiatać, aż w końcu wygyrwam je. Co do cziterów to nie wiem, jakoś nigdy nikt mi się nie rzucił w oczy, ale niektóre mecze i strzały były podejżane. Raz sam zostłem oskarżony o czitowanie, ale nie dlatego, że widziałem przez ściany czy coś, ale dlatego, że "nie miałem prawa tylu sektorów (prawie 30) zdobyć na mapie Most manhattański" bo fizycznie się nie da. No da się jak nieogarnięta jest przeciwna drużyna. Na koniec powtórze, kluczem jest znajomość mapy, szybkość i sprawność poruszania się. Ja nawet specjalnie dobrze nie strzelam gram głównie m4 i szturmowcem. Za to mam dobry refleks lekka lufa, uchwyt, amunicja z mnożnikiem, lekki szybki magazynek, niewielką lunetę. To broń poskładana na szybkie wyciąganie, mobilność, strzelanie z biodra na bliski-średni dystans. Nigdy nie stoję, zawszę szturmuję, przeciwnicy giną bo jestem szybszy, są zaskoczeni bo pojawiam z nikąd, doskonale wiedząc gdzie jestem i po co przyszedłem... :D Ale żeby nie było na takich jak ja też są sposoby. Helikoptery ubijają mnie jak przmieszczam się między celami, wjeżdżam na miny, rozwalają mnie czołgi, dostaję głowy od dobrze ustawionych snajperów. Jak jest dużo takich w przeciwnej drużynie, a nikt od nas nie rozwiązuje tego problemu to po prostu przegrywamy.

post wyedytowany przez Duoldel_NPC 2026-06-28 17:56:07
28.06.2026 19:49
6.5
odpowiedz
voic3d
5
Legionista

MadTrigger Już na początku mi odpowiedziałeś "to mój pierwszy BF", czyli obstawiam, że jesteś jakieś 2x młodszy ode mnie stąd ten refleks 🙂
Chociaż dziękuję za dokładne wskazówki. Zapewne spróbuję wrócić do tematu jak czas pozwoli.

29.06.2026 08:15
6.6
odpowiedz
Duoldel_NPC
9
Pretorianin

voic3d No raczej wątpię, musiałbyś mieć ponad 90 lat :D Mam po prostu wyjątkowo dobry refleks jak na swój wiek. Tysiące godzin CSa, COD i innnych gier wymagających refleksu robi swoje. https://clickreflex.com/leaderboard/global byłem pierwszy ale ewidennie bolało to chińczyków. Zapomniałem dodać, że sprzęt też robi swoje. Gram przy >250hz z topową myszą i klawiaturą. Co do znajomości mapy, to jak wychodzi nowa to gram tylko w nią, aż mi się kompletnie znudzi. Jak zaczynasz i dostajesz randomowe mapy to może minąć sporo czasu zanim wszystkie je powoli poznasz. Jak grasz jedną to dość szybko ją poznajesz. Lubię np. Skażenie. Masz np. na tej mapie sektor B a w nim budynek. Przetrwasz kilka ataków czołgiem jak siedzisz w tym budynku to będziesz wiedział, że jedyne niezniszczalne miejsce to klatka schodowa i jak się za nią schowasz to czołg nic Ci nie zrobi. Nawet jak jesteś 1:1 to czołg nie może odjechać bo zdobędziesz sektor. Czołg zajęty więc nie robi problemów gdzie indziej. Ba! Jednym z najbezpieczniejszych miejsc w takiej sytuacji jest w ogóle sam czołg. Wkakujesz na niego, nie ubije cie, a ty likwidujesz zaskoczonych przeciwników z ich własnego czołgu :D Jest sektor E a w nim hangar, ma 4 rogi w których zawsze praktycznie ktoś jest. Po pierwsze wpadając tam możesz w ciemno rzucić granata w jeden kąt i pobiec w drugi. Szturmowiec może mieć 2 granaty więc możesz rzucić w dwa rogi, a pobiec w trzeci. W ten sposób szybko zawężasz miejsce gdzie siedzi przeciwnik i nie dajesz mu czasu na myślenie. Za to jak Ty się tam bronisz to schowanie się gdzie indziej niż w tych rogach zaskakuje przeciwników. Wpadają i rzucają się na te narożniki, a ty ich po prostu eliminujesz. Nikt się nie spodziewa, że kucasz obok samolotu, albo pod agregatem. Do tego nie można stać w jednym miejscu, ludzie nie są głupi, wrócą i będą szukać zemsty, ale wtedy ty już jesteś gdzie indziej i czekasz, aż przyjdą się zemścić by strzelić im w plecy :D Grałem w nią mnóstwo razy i po prostu mam mam swoje strategie, które są skuteczne. No chyba, że ktoś profesjonalnie będzie utrudniał mi rotację między celami, albo przy celu na który się uparłem są ogarnięci przeciwnicy i ubijają mnie raz za razem. Dobrze ustawiony snajper to nie taki co ubija przeciwników na spawnie, ale taki który eliminuje przeciwników tuż przed celem. Przeciwnik ubity na spawnie odrodzi się za chwilę w tym samym miejscu, a Ty bronisz jego spawna zamiast swojego sektora. Przeciwnik ubity tuż przed wejściem do sektora musi odrodzić się na spawnie i dojść do sektora. To zajmuje sporo czasu, będzie miał mnóstwo okazji by zginąć zanim znów wejdzie pod lufę. Jak ktoś mnie eliminuje w ten sposób to po prostu nie mam czasu żeby ogarniać resztę celów. Tak samo z minami. Trzba zdobywać sektory więc trzeba się szybko przemieszczać między nimi. Nic tak bardzo nie zrzuca mnie z rowerka jak wpadnięcie na minę lub potykacz tuż przed celem. Helikoptery z ogarniętymi pilotami to największe zło :D No i żeby nie było, że jakiś pro jestem :D Po prostu gram praktycznie

post wyedytowany przez Duoldel_NPC 2026-06-29 08:59:43
29.06.2026 10:03
6.7
odpowiedz
voic3d
5
Legionista

MadTrigger Teraz to się wszystko zgadza. Dzięki za wszystkie podpowiedzi, powodzenia!

27.06.2026 08:59
7
odpowiedz
MakaVeL
1
Junior

Poniosło was z tym, że Railway to Golmud to największa mapa w historii serii.

Tytuł newsa to też śmietnik.

27.06.2026 10:14
Szlugi12
8
odpowiedz
Szlugi12
135
BABYMETAL

Po 100 godzinach się przestało grać, na pewno lepszy niż poprzednik, ale to już nie to samo.

29.06.2026 03:05
9
odpowiedz
LodzHunter
1
Junior

[link]

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl