Na PC są regularne crashe,jak nie wywali do pulpitu to się cały pc zrestartuje albo jakiś błąd od karty graficznej wywali,średnio co 1h gdzieś crashuje,dramat.
To sobie ogarnij komputer. Ja i moi znajomi jakoś godzinami w niego gramy i jeszcze ani razu nikt z nas nie uświadczył żadnego crasha...
Widocznie niestabilny setting komputera. Ani razu nie wywaliło mnie do pulpitu, a mam nabite już 90 godzin.
Czytając niektóre posty na redditcie i tutaj, to mam wrażenie, że ta gra jest hejtowana już dla zasady. Widziałem nawet opinie, mocno plusowane, że jedną z rzeczy która psuje grę jest mechanika... ślizgu. Jest parę rzeczy, które możnaby poprawić fakt, jednak ilość negatywnych komentarzy względem produktu, który został dostarczony, jest trochę nierównomierna.
Nie Ty jeden masz takie wrazenie. Ludzie chetniej daja upust negatywnym emocjom, a narracja budowana przez portale internetowe tylko poglebia problem. Mi sie tez powoli ulewa od tych negatywnych wiadomosci ale niestety to sie najlepiej klika i niestety tyczy sie to nietylko Battlefielda. Jezeli gra dzieli graczy i nie jest jednoznacznym "hitem" to newsy pisze sie raczej dla tej niezadowolonej grupy bo to oni chetniej wejda w interakcje. Autorzy tych artykulow tez to widza.
Nie wiem jak na reddicie, ale po nagłówkach artykułów i tego co mi YT podrzucił, to mam odwrotne wrażenie. Gra jest wychwala, bo większość od tak kupiła marketingowy bełkot o powrocie do korzeni i zbawicielu fpsów.
Nie wiem jak z tym pierwszym, bo nie ogrywałem multi starych BF, ale to tylko mała ewolucja i nie pod każdym względem lepsza od 2042 (obecnego).
Ja chyha głównie pochwały tej nowej części w sieci widziałem... Dziwne. A może coś mi się pomyliło? :P
Zależy. Sama premiera była pozytywna, ale im dalej w las, tym bardziej ludzie oczekują po BFie 6 gry, jaką ta seria nigdy nie była. Część ludzi dalej żyje w przekonaniu, że Battlefield w przeszłości (szczególnie 3 i 4 xD) to był tactical shooter z mapami rozmiaru tych z Army. Polecam wejść chociażby na reddita tej gry i zobaczyć co się tam dzieje (bo gol ostatnimi czasy mocno czerpie contentu z subów na redditcie).
że Battlefield w przeszłości (szczególnie 3 i 4 xD) to był tactical shooter z mapami rozmiaru tych z Army
Nie no coś ty. Gra się świetnie. Balans jest genialnie zachowany a rozmiar i projekt map jest wprost idealny...
https://youtu.be/Ta0b0Jf8Swc
Z jednej strony to najlepszy Battlefield od lat, ale z drugiej poprzeczka nie była zawieszona wysoko po 2042. Dodatkowo to nie BF jest tak dobry w tym roku, ale CoD wyjątkowo słaby, bo Treyarch wypluwa Black Opsa rok po roku z jakiegoś dziwnego powodu - albo z nonszalancji, że i tak się sprzeda albo nie mieli nic lepszego co byłoby grywalne w tym roku. To na pewno nie jest ta sama sytuacja jak z BF1, gdzie gra po prostu miażdżyła od pierwszego trailera.
I tak długo się duża ilość graczy utrzymuje choćby na samym steam, tak że jest dobrze, na początku byłem średnio nastawiony do gry, ale potrafiła wciągnąć na te 30 godzin, dla jednych to może i mało, dla mnie nawet dużo, ale nie wciągnęła ostatecznie jak wcześniejsze części (BF3,BF4 czy bad company 2), wystarczyło nie pograć ze 3 dni i już się jakoś nie chce wracać, to na pewno najlepszy BF ostatnich lat, ale czasy gier multi gdzie jest gracz vs gracz dla mnie są skończone, nie chce mi się już scigać za marchewką i się pocić i starać żeby być jak najwyżej na 100 % co innego gry pve.