Gra wyjdzie po Wiedźminie 4 od Redów oraz po nowym Divinity od Larianów i wtedy TES6 będzie memem i pośmiewiskiem.
Natomiast można byłoby zrobić zakłady co wyjdzie pierwsze Gothic 2 Remake czy TES6.
Przy obecnym podejściu Bethesdy, on może być na ten moment przestarzały. Nie trzeba żadnego nowego konkurencyjnego tytułu...
Jak wyjdzie z tego coś lepszego niż Elex, będę pozytywie zaskoczony.
Ten ich pomysł z rozwojem i trzymaniem się ich silnika jest poroniony...

Teraz to coś po Divinity od Larianów będzie pośmiewiskiem, ale do dziś pamiętam, jak pod nowo dodaną stroną gry w encyklopedii GOLa postanowiłeś otworzyć komentarze tak absurdalnym teorią, że to jest po prostu wstyd.
Mnie bardziej ciekawi, czy przed TES6 nie wyjdzie jeszcze Skyrim Remastered... Oblivion się względnie dobrze przyjął, więc dlaczego by nie dokonać jeszcze jednego skoku na kasę fanów serii? ;) TES6 może poczekać.........
Ktoś się zastanawia nad tym że "to już nie to samo studio", przede wszystkim to już nie ci sami gracze.
TES po prostu zniknął z powierzchni, ta marka stała się martwa. Remastery tego nie zmieniają. Grali zawsze przede wszystkim ludzie młodzi / dzieciaki - oni nie mają pojęcia czym jest TES. A ci którzy zagrywali się w Skyrima są już dojrzałymi ludźmi min. po 30stce.
Dodajmy do tego fakt że Stafield chociaż momentami fajny, tak ogólnie był porażką, był najgorszą ich grą, wielu ludzi się od tego odbiło, na tyle że dla osób które serii nie znają - nie zostaną skuszeni hasłami "gra twórców Starfielda - tylko że w fantasy średniowieczu z mieczami".
TES w tym momencie jest dla nikogo. Ta seria przestała kogokolwiek obchodzić. 20lat przerwy, nie nastawiajcie się na mniej. Oni tam są już na w miarę zaawansowanym etapie prac ale też uważam że szybciej wyjdzie Wiedźmin 4. Bethesda zabiła swoją największą i najlepszą serię.
A patrząc na słabą sprzedaż Gothic Remake, który jest remakiem rewelacyjnym, widać że pomimo posuchy na rynku takich gier, gracze nie rzucają się już na wszystko. Ok, Gothic miał zerowy marketing ale gracze jeśli juz, to kojarzą nazwę SKYRIM, a TES jest absolutnie zapomniane, jak zapomniana była seria Gothic. Microsoft wpompuje pelno kasy w marketing i gra finalnie na siebie pewnie bez problemu zarobi ale to zwyczajnie martwe uniwersum.
Ja już się zaczynam spodziewać, że zabiją tą markę tak samo jak to się stało z Dragon Age.
Już pisałem, najwcześniej PlayStation 8 pod koniec żywota lub PlayStation 9. I tak długo im się udawało, ale jak widać rozwijające się konkurencje mocno ich dojechały. Więc o Skyrimie 2.0 nie ma mowy po teście jakim był Starfield.
Po takim czasie to nikt juz nie bedzie wiedzial co to Skyrim i może dziadersy kupia parę kopi.
Smutne to. W ogóle czas oczekiwania na nowe gry się strasznie wydłużył. GTA 6 wyjdzie po 13 latach od wydania GTA 5, z The Elder Scrolls jest jeszcze gorzej. Skyrima kocham i mam przegrane setki godzin, ale chciałbym w końcu zagrać w nową część. Tylko żeby chociaż to czekanie się opłaciło...
Oni tego TES6 nie skończą w tej dekadzie, dobrze że za Fallout wzioł się Obsidian bo inaczej orędzej bym zszedł niż zagrał w piątkę.