W Assetto Corsa Rally nie można ustawić sterowania na krzyżaku na padzie, jak to ustawić ? nie wszyscy potrafią kierować autem na grzybkach ja np. nie potrafię i dlatego wolę na krzyżaku ale w tej grze tego nie można zrobić i nie rozumiem dlaczego ? w każdej ścigałce to jest . Jest w opcjach pad, klawiatura i kierownica to dlaczego nie można ustawić skrętów na krzyżaku ?
Z ciekawości zapytam... Kogoś z tu obecnych jeszcze realnie obchodziła seria Need For Speed? Pytam, bo dla mnie ta seria zaczęła umierać kilkanaście lat temu - najpierw dzięki strasznie krótkiemu The Run, a potem oliwy do ognia dolał Most Wanted z 2012 roku. Mogę śmiało powiedzieć, że mechanika brake-to-drift zabiła dla mnie tę grę i jestem ciekaw, czy tylko mnie informacja o "umieraniu serii" jakoś zupełnie nie rusza, nie zaskakuje... i nie obchodzi. Wcale mi nie żal najprościej rzecz ujmując.
Czyli jednak dobrze mi się wydawało... Pewnie te kilka postów na temat upadku NFS-a to wciąż mało żeby stanowić o stanie popularności marki w naszym kraju, ale ciekawiło mnie, czy to tylko we mnie ta miłość do serii wygasła już dawno.
Próbowałem dać im kolejną szansę w 2015 i potem w 2022 po wydaniu Unbound, ale... coś tam poszło bardzo nie tak. Jeszcze ten remaster Hot Pursuit możnaby uznać za jakkolwiek sensowną grę, ale to wciąż tylko remaster (dość udanej odsłony z 2010 roku).
No NFS Underground 1 i 2, potem Most Wanted i jeszcze Carbon (bo kontynuuje most wanted, poza tym klimat kanionów nawet fajny) dla mnie to były świetne gry :D nigdy ich nie zapomnę jeśli chodzi o gaiming, jeszcze Hot Pursuit był fajny z 2012 ? i NFS z 2015 bo bardzo przypominał stare Undergroundy, reszty mogłoby nie być, jeszcze w ostatniego Unbounda zagrałem drugi raz, to jak się do niego inaczej podejdzie, to też wcale nie jest taka zła gra, ale nie umywa się o starszych i tak.
Dobrze, że Motorfest kupiłem na sporej wyprzedaży. Kretyński pomysł z ciągłą jazdą na wyścigach nieswoimi samochodami zepsuł mi całą zabawę.
szkoda tego Need for Speed, fajnie się kiedyś grało. Ciężko uwierzyć w to co z tą serią zrobili
Przykre że nie ma kolejnego Need For Speed'a? Ostatniego jakiego ukończyłem, to był Need For Speed Unbound. Czekamy na kolejnego NFS który będzie jeszcze lepszy od NFS Unbound!
Nadal nie mogę w to uwierzyć, że Need for Speed został uśmiercony... Pamiętam jak się wyczekiwało co roku z wypiekami na twarzy na nową część. Co jak co, ale klimatu pościgów z policją i świetnego tuningu wizualnego do tej pory nie powtórzyła żadna inna współczesna seria gier.