Jakby zrobili w taki sposób remake Assassin's Creed 2 z Brotherhood i Revelations to by rozbili bank...
Jakby zrobili w taki sposób remake Assassin's Creed 2 z Brotherhood i Revelations to by rozbili bank...
Sam zakupiłem i bawię się świetnie, zwłaszcza to jak gra fenomenalnie wygląda, mam nadziej, że dzięki temu dostaniemy także odświeżoną pierwsza część i drugą
Fajnie, jak najwięcej remasterów i rimejków, a potem będzie płacz i zgrzytanie zębami.
Gdyby tak rynek wyglądał na początku lat 2000, to dziś nie czekalibyśmy na Wiedźmina 4 czy GTAVI tylko bardziej na pierwsze DLC do W3 i może w porywach na GTAIV.
W sumie to dobry biznes.
Robisz kilka gier z serii przez 30 lat, potem przez kolejne 30 lat wydajesz ich remstery i rimejki.
Zabawne zrobili remake najlepszej odsłony cyklu, kiedy jeszcze nie walili wtórnymi powtarzalnymi kotletami i dziwią się, że ludziom się podoba, ale wątpię, by z tego wyciągnęli jakieś wnioski.
Popularność Black Flag wynika z tego, że nie ma dobrych gier o piratach.
Mogłem to trochę inaczej ująć jako "jedna z najlepszych odsłon cyku"
Popularność Black Flag wynika z tego, że nie ma dobrych gier o piratach.
Tu nie masz akurat racji, bo gra sprzedała się w ponad 11 milionach kopii i była ogromnym sukcesem w 2014, głównym powodem popularności nowej wersji jest nostalgia, odświeżenie głównie grafiki czy przestarzałych mechanik, cała reszta rzeczy, za które ogrom osób pokochało BF została i gdzieś tam dopiero na końcu jest jakaś tęsknota za grami o piratach.
Tylko Steam nie jest żadną wyrocznią. Ja np we wszystkie ich gry gram w Ubisoft+ i takich jak ja jest pewnie wiele więcej, bo jest po prostu taniej a i wszystko idzie do twórców a nie 30% do monopolisty. 😉