Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Argument z GTA 6 wyprowadził go z równowagi. Twórca No Rest for the Wicked mocno krytykuje roszczeniowych graczy

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
18.08.2026 12:32
Felipe
😂
2
6
odpowiedz
3 odpowiedzi
Felipe
29
Messiah

OBURZAJĄCE! Gracze chcą, żeby gra wydawana na konkretną konsolę dobrze na niej chodziła!

18.08.2026 12:23
DrenAren
1
5
odpowiedz
DrenAren
14
Chorąży

Też mi się to nie podoba że dość że się tworzy gry. To jeszcze trzeba ich za darmo optymalizować pod sprzęt na które się sprzedaje... To skandal gracze są roszczeniowi !! Zawsze można zrobić jak z Cyberpunkiem powiedzieć że działa na konsolach PS4 /Xbox one a nie działało 🤷🙄

18.08.2026 12:23
DrenAren
1
5
odpowiedz
DrenAren
14
Chorąży

Też mi się to nie podoba że dość że się tworzy gry. To jeszcze trzeba ich za darmo optymalizować pod sprzęt na które się sprzedaje... To skandal gracze są roszczeniowi !! Zawsze można zrobić jak z Cyberpunkiem powiedzieć że działa na konsolach PS4 /Xbox one a nie działało 🤷🙄

18.08.2026 12:32
Felipe
😂
2
6
odpowiedz
3 odpowiedzi
Felipe
29
Messiah

OBURZAJĄCE! Gracze chcą, żeby gra wydawana na konkretną konsolę dobrze na niej chodziła!

18.08.2026 15:28
2.1
odpowiedz
Ziemas
127
Drummer
MAX

Felipe Po prostu xbox s jest pewnie wolniejszy od PS4 PRO a ma konkurować z PS5 i muszą na niego optymalizować, nie to, że chcą ale muszą. Ostatni dobry Xbox to 360 potem równia pochyła.

post wyedytowany przez Ziemas 2026-08-18 15:29:28
18.08.2026 15:54
starkillah64
2.2
odpowiedz
starkillah64
101
Peacemaker

Ziemas XSS ma minimalnie wolniejsze GPU niż PS4 Pro (raptem kilka % różnicy), za to ma więcej RAM-u, wydajniejszy RAM, oraz dysk SSD

post wyedytowany przez starkillah64 2026-08-18 16:13:37
18.08.2026 19:25
2.3
1
odpowiedz
piotr1399
7
Pretorianin

Felipe Jakby deweloperzy stwierdzili, że nie warto marnować czasu i pieniędzy optymalizując na takie ziemniaki to gracze byliby zadowoleni?

18.08.2026 13:34
WolfDale
😎
3
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Jak ktoś płaci niemałą kwotę za grę to ma prawo wymagać, no chyba że GTA VI będzie darmową grą dla każdego to wtedy nie ma mowy o żadnych roszczeniach.

18.08.2026 15:45
3.1
odpowiedz
1Fuss
33
Centurion

WolfDale Ale niech będą to realne wymagania bo swoją drogą podstawowa wersja Xboksa czy ps5 jest naprawdę słabiutka obecnie i zaraz się okaże że będzie kwik jak przy cyberpunku i PS4 .

18.08.2026 16:43
jozinzbazin
3.2
odpowiedz
jozinzbazin
71
Konsul

WolfDale Tobtrzeba było kupić normalną konsolę, a nie konsolę poprzedniej generacji w nowej obudowie.

18.08.2026 19:23
3.3
odpowiedz
piotr1399
7
Pretorianin

WolfDale Ludzie płacą zbyt wiele za gry, a za mało za sprzęt, na którym grają, a potem mają wielkie pretensje, że działa jak działa.

18.08.2026 13:48
4
odpowiedz
1 odpowiedź
serious
25
Konsul

Niech wraca do klepania swojego średniaka.

18.08.2026 14:37
4.1
1
odpowiedz
Tw0j mł0dy
1
Junior

serious Akurat no rest for the wicked zapowiada się na mocne 9+. W przeciwieństwie do gta6 już od dawna jest działająca wersja w early access.

18.08.2026 14:36
Czuowiek
5
2
odpowiedz
11 odpowiedzi
Czuowiek
68
Pretorianin

Bo gracze to roszczeniowe k***y
- NRGeek 2026

18.08.2026 14:53
WolfDale
😜
5.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Czuowiek Już nie, bo przeprosił.

18.08.2026 14:59
Czuowiek
5.2
odpowiedz
Czuowiek
68
Pretorianin

WolfDale Tak, widziałem te "przeprosiny", on dalej tak myśli o graczach i w sumie ma trochę racji, bo taka prawda, tylko słowo gracze zamieniłbym na ludzie.

18.08.2026 15:09
WolfDale
😁
5.3
1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Czuowiek Bo w wielu graczach jest ten problem, że oni nie są zbytnio roszczeniowi tam gdzie powinni być. Zajmują się pierdołami, a potem łykają jak pelikany i sypią kasą na lewo oraz prawo utwierdzając korpo w tym że są debilami.

18.08.2026 15:10
Grifter
5.4
odpowiedz
Grifter
59
Generał

Czuowiek Nie rozumiem po co przepraszał w ogóle. Rurka zmiękła?
Ja też potrafię z grubej rury walnąć, o tym co myślę. I przepraszać nie zamierzam. Cenzura to bzdura. A już cenzurowanie samego siebie to szopka.
Rozumiem jeszcze jakby napierdzielony w 3 dupy bzdury gadał, ale powiedział coś od serca, trzeźwy, nie skłamał, nie dezinformował, więc po co później się płaszczyć i prostować?

post wyedytowany przez Grifter 2026-08-18 15:10:40
18.08.2026 15:24
WolfDale
😂
5.5
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Grifter Pewnie z tego powodu że jest w pewnym sensie osobą medialną, którą oglądają również dzieci. Po drugie on na tym zarabia, więc potem to przemyślał oraz zobaczył jakiś odpływ subskrypcji i pewnie z tego powodu te przeprosiny. Bo gdyby nie wpływało to na jego zarobki, to pewnie by tych przeprosin w ogóle nie było tylko dalej ten komiczny filmik wisiałby na kanale który obejrzałem chyba z dziesięć razy z puentą a ja mam to w dupie!

18.08.2026 15:46
Grifter
5.6
odpowiedz
Grifter
59
Generał

WolfDale Czyli rurka zmiękła.
W crapach przeklina ile wlezie, jakoś nie ma problemu z tymi dziećmi.
A w ten odpływ subskrypcji nie wierzę. Ma ich chyba 200 tysięcy. Dajmy na to, że tysiąc, dwa, trzy, czy nawet i 10 odeszło - kij z nimi. Wciąż będzie mieć 190k. Warto było tak się błaźnić z tymi przeprosinami?
(EDIT) - Sprawdziłem z ciekawości - ma 214k, gówno co mu ubyło, więc argument nietrafiony!
Dla mnie stracił w oczach, bo okazało się, że cienka parówa z niego. Kilka osób pokrzyczało i zaczął się płaszczyć.

Jeszcze raz powtórzę - jakby opowiadał bzdury, dezinformował i robił podobne głupie rzeczy, to wtedy bym uszanował za takie przeprosiny. Ale on przeprasza za swoje poglądy, czego wprost nie znoszę. Sam mam swoje i nigdy nie przeprosiłbym za to, co myślę, nawet jeśli bym na tym stracił finansowo. Pieprzyć samocenzurę.

post wyedytowany przez Grifter 2026-08-18 15:48:23
18.08.2026 16:48
Araneus357
5.7
1
odpowiedz
Araneus357
68
Hellwalker

Grifter NRGeek nie tyle przeprasza za opinię, co za formę wypowiedzi. Natomiast z subskrypcjami to był nietrafiony argument, bo gównoburzę rozkręcają bezrobotni, zwani też akolitami, tzw. "ludologów". Gdzie się nie pojawią, to zawsze robią chlew.

18.08.2026 20:15
Grifter
5.8
odpowiedz
Grifter
59
Generał

Araneus357 Nie wiem jak się dziś ich nazywa, wszak NRGej to jedyny gość, jakiego subskrybuję w polskim internecie. Owszem, zacząłem od crapów (jak pewnie każdy), ale ten gość jest naprawdę spoko. Napiłbym się z nim piwa, pograł w jakąś gierkę w co-opie i generalnie pogadałbym z nim o głupich gierkach na jakimś zlocie.
Fajny gość.
Choć ostatnio ma u mnie minusa. Jeszcze jeden minus i... będzie plus :)

post wyedytowany przez Grifter 2026-08-18 20:16:13
18.08.2026 21:48
WolfDale
5.9
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Grifter Jak widać z jakiegoś powodu zmiękła jak zauważyłeś, młody już nie jest i jak widać się starzeje. Nikt nie wie co mu w głowie siedzi i co tak naprawdę myśli, ale zrobił jak zrobił.

Araneus357 Wiesz szczerze nigdy nie zwracałem jakoś uwagi kto ile ma subskrypcji, po prostu jak kanał i tematyka mi podchodziły to zaczynałem oglądać na próbę. Po prostu taka myśl z tymi przeprosinami przyszła mi do głowy z tzw. Instytutu Danych z Dupy odnośnie tracenia widzów, choć kto wie czy by nie ubyło gdyby nie te przeprosiny bo ogólnie większość się rozpływa pozytywnie w komentarzach na ten temat.

Ja też jestem jego widzem, bo po prostu bardzo lubię jego materiały które uderzają w tony mojego gustu i zainteresowań. W sumie oglądam wszystko co wpuszcza na kanał, no może poza "strimami" bo takich rzeczy nie oglądam w ogóle bo po pięciu minutach bym usnął. Podoba mi się też to że ma cechę której że świecą szukać na YT, czyli jak coś pokazuje, recenzuje czy po prostu mówi na jakiś temat to prawie nigdy nie ma cięć. No chyba że przychodzi kurier lub bateria się rozładowuje. Ale ogólnie to rzadkość, bo jak widzę inne materiały na wielu kanałach to jak w 10 sekundach 10 cięć to mnie coś trafia. Zamiast stawiać na naturalność to robią milion dokrętek co sekundę. Niektórzy próbują to całkiem dobrze maskować, ale przede mną tego nie ukryją. On nawet jak walnie głupotę to ją po prostu zostawia, a nie tnie materiał z dokrętkami co ma nawet swój urok.

Ja go poznałem od innej strony, czas na crapy przyszedł dopiero później choć osobiście bardziej kręci mnie crapowizja w jego wykonaniu bo jest ciekawsza i zabawniejsza.

Też uważam go za fajnego gościa ogólnie, a co do tej całej sytuacji to w sumie pozostaje do niej neutralny bo sam nie wiem co o niej myśleć po prostu i szczerze mówiąc mam to głęboko.

19.08.2026 02:01
Araneus357
5.10
odpowiedz
Araneus357
68
Hellwalker

Grifter
No NRGeek wciąż ma tą swoją aurę takiego swojskiego człeka, tak czuć od niego pewną naturalność z jego materiałów. :D

WolfDale
Sam z grubsza nie patrzę na liczbę subów, ale po prostu czasami przychodzą pewni zadymiarze, którym w minimalnym stopniu nie chodzi nawet o gierki, tylko by coś się działo, była jakaś gównoburza - wykorzystają chętnie jakiś pretekst lub opinię. Sam NRGeek może też niejako grać pod publiczkę, bo zamierza wydać książkę, a zniechęcanie ludzi w obecnym stopniu nie jest na miejscu - ale to takie gdybanie z mojej strony.

Sam z siebie, również się przyznam, że bardzo lubię jego materiały, chociaż często mam jakieś "ale" do zarzucenia. Ogólnie mam takie wrażenie, że zmienił się w trochę bardziej chaotycznego twórcę, mniej skupia się na scenariuszu, idzie bardziej na żywioł w opowiadaniu czy recenzowaniu, a także skupia się, by było kilka materiałów w tygodniu. Taki NRFlash z mojej perspektywy jest zbędny, jako widza, ale pewnie pozwala mu zarobić na chleb dla rodziny i ciężko mi go winić w tym wypadku.

19.08.2026 10:01
Von Hartge
5.11
odpowiedz
Von Hartge
54
Pretorianin

Czuowiek I powinni zap***ć na galerze :)

18.08.2026 22:16
Terefere85
6
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Terefere85
69
Konsul

Ja powiem tak - serię Ori uwielbiam, NRFW chętnie ogram jak już wszystko dopną na ostatni guzik... ALE gość niech się ogarnie, bo jego gra jak bardzo ładna... to zwyczajnie nie wygląda na tyle dobrze, aby ten tańszy Xbox mimo swojego wieku mógł mieć z nią problemy.
Wiadomo, optymalizacja kosztuje i trwa, ale mam wrażenie, że producenci ostatnio totalnie ten aspekt olewają, a i jeszcze mają pretensje do graczy, że mają czelność czegoś wymagać - mają, bo płacą za wasz produkt.

18.08.2026 22:47
Silas1415
6.1
1
odpowiedz
Silas1415
34
Konsul
Image

Terefere85 Nawet jakby doszli do ściany nie do przejścia w kwestii tej optymalizacji (w co wątpię, dla mnie gra piękna, ale to nadal mocno stylizowany kierunek artystyczny i nie spodziewałbym się, że na porządnych sprzętach nie mogłaby działać lepiej), to Mauler po prostu robi tej grze i ogólnie studiu smrodu swoimi wypowiedziami :/ no ale jak pisze w tej nitce (załącznik), niezbyt go to obchodzi. No i niby tu rozumiem mocną chęć wyrażania swej opinii jakie one by nie były, bez filtra, ale sporo ludzi rzeczywiście może to zniechęcać.

18.08.2026 22:59
Terefere85
6.2
odpowiedz
Terefere85
69
Konsul

Silas1415 Jeszcze to da się przeżyć, jeżeli faktycznie produkt się broni (a broni się)... ALE z takim podejściem, przypuszczam z roku na rok będzie tylko bardziej zafiksowany w swoim butnym podejściu do świata, a za tym niestety bardzo często idzie pogorszenie jakości samej pracy i popsucie atmosfery w miejscu jej wykonywania... co niestety odbije się pewnie też na ich grach.

19.08.2026 10:14
Von Hartge
6.3
odpowiedz
Von Hartge
54
Pretorianin

Terefere85 Pycha kroczy przed upadkiem :)

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl