Unreal 5 to super silnik, gry wyglądają na nim niesamowicie.
Trochę szkoda. Niby UE5 daje duże możliwości w kwestii oferowanej grafiki, ale ja np. bardziej cenię sobie w grach unikatowość autorskich silników, i różnorodność ich opraw artystycznych niezależnie od tego, czy będą wyglądać jak rewolucja graficzna. Pierwszy Alien Isolation miał właśnie cudowną oprawę artystyczną i graficzną, niemal jak wyjęty z filmów. Mam nadzieję, że uda się to choć trochę odtworzyć na innym silniku.
różnorodność ich opraw artystycznych niezależnie od tego, czy będą wyglądać jak rewolucja graficzna.
Ale tego nie determinuje silnik, on tylko koordynuje działanie gry. Oprawa graficzna jest od silnika w większości niezależna.
Pierwszy Alien Isolation miał właśnie cudowną oprawę artystyczną i graficzną, niemal jak wyjęty z filmów.
Bo CA zastosowało w jego przypadku dość eksperymentalne podejście, stosując różne sztuczki charakterystyczne bardziej dla filmów, niż gier i to się opłaciło. Dobra wiadomość jest taka, że na UE też da się to zrobić, choć pewnie gra nie będzie już tak dobrze zoptymalizowana.
.
Kocham to marudzenie graczy :)
UE5 to cały czas rozwijająca się technologia, a jak ktoś jest ciekaw, to już na youtube biegają filmy o tym, skąd się biorą przycięcia i jak ich uniknąć. Ale co tam - można pomarudzić.
Nie zrozumiałeś, ale nie wyraziłem się jasno. W UE5 rzeczywiście problemem jest optymalizacja, ale środowisko twórców już wie, gdzie leżą problemy. Wpisz w YT "Optimization UE5" i znajdziesz masę materiałów co jest problemem i jak DEVowie moga to naprawić w swoje grze. A duże zespoły mają już u siebie wygi od UE5 (nie mylić z UE4 które tych problemów nie miało).
Przykład z brzegu
https://www.youtube.com/watch?v=ltFsQMmzmu4
Jak na razie te "wygi" się nigdzie nie wykazały.
Wysoko budżetowe gry na tym silniku to wszystkie wyglądają tak samo gdzie występuje taki dziwny połysk wszystkiego jakby wazelina albo sztuczny plastik.
Nie. Chodziło tylko, żeby się dowalić dla samego dowalenia i każdy o tym wie.
UE pięć gdzie wszystko wygląda jak botox w ustach.