Graczy więcej w jeden weekend jak w firmie testerów przez 8 lat.
Gracze grają, to i dodatkowo testują coś,czego przetestować się nie dało w warunkach laboratoryjnych. I potem się tak łata grę rok czy dwa ;DAlbo i dłużej.
GTA 6 też wyjdzie z błędami i jakimiś głupotami. I będą to naprawiać.
A po 50 godzinach bedzie pewnie zadowolonych 95%. Litości to żaden wyznacznik. Jak ktoś już tyle wytrzymał to oczywiście, że mu się gra dobrze.
Co to w ogóle za statystyka że im więcej godzin tym wyższe oceny? To chyba oczywiste że jak ktoś uważa że gra jest niewarta polecenia to w nią nie gra, a jak poleca to znaczy że sam ją polubił i gra xDD
Ile jest warta ocena kogoś kto ma rozegrane 10 minut i dał negatywa bo mu się sterowanie nie podoba? A takich negatywów jest masa, gdzie rzeczywiści nie jest wybitne ale idzie się go nauczyć i przestaje być problemem który zasługuje na negatywną ocenę.
Mój błąd, wśród osób które rozegrały mniej niż 1 godzinę jest 70% negatywnych, wśród osób grających więcej niż godzinę już tylko 25%
Ale zgodzisz się, że STEAM ma pewna zaleta w przeciwieństwie do GryOnline i inne strony? W każdej chwili możesz edytować recenzji i zmienić ocena pożyteczna na negatywna (lub odwrotnie).
Więc dużo graczy nadal mogą zmienić oceny dla Crimson Desert, jak tylko zechcą i zmienią zdanie. O ile jeśli wiedzą, że istnieje taka opcja...
W ten sposób przykładowe gry "Cyberpunk 2077" i "No Man's Sky" uzyskali status "bardzo pożyteczne", choć wcześniej mieli "bardzo negatywne". Bo twórcy już naprawili gry.
Dlatego zjawisko "review bombing" na STEAM nie jest rzadka, jak jakaś firma wprowadził kontrowersyjna aktualizacja do gry, np. Bethesda i płatne mody...
Więc sam fakt, że Crimson Desert jeszcze nie otrzymał "przytłaczająco negatywne", to już coś. Ale to tylko 5 dni, więc czas pokaże, ile warta jest ta gra.
P.S. GryOnline powinno mieć taka sama funkcja co STEAM od bardzo dawna, ale oni jeszcze tego nie zrobili... Nawet ja o tym sugerowałem od bardzo dawna.
To, że można zmienić ocenę to fajnie ale to tylko tyle, że fajnie. Ile osób to zrobi? Dalej nie zmienia to faktu, że system ocen jest nieprecyzyjny nie posiadając oceny środkowej. Są gry za słabe na polecenie ich ale za dobre, żeby je kompletnie skrytykować.
Taki Cyberpunk na co zasługuje? Po latach poprawek jest to już tytuł dobry, ale jak dla mnie nie zasługuje na polecenie bo dalej nie jest to tytuł, który CD Projekt obiecywał dostarczyć i wiele rzeczy które mnie rozczarowały dalej mnie rozczarowują i nigdy się nie zmienią (bo nie przepiszą fabuły). Czy gra zasługuje na ocenę negatywną? Nie, czy zasługuje według mnie na pozytywną? Również nie.
I tego mi brakuje, zdania po środku.
Dobrze robio że robią i naprawiają, jeszcze jakby zrobili coś z tym oświetleniem. Grę wczoraj wywaliłem z systemu, dziś pobiorę raz jeszcze i sprawdzę, czy jest jakaś różnica np. w sterowaniu, bo to była większa mordęga niż RDR2.