I bardzo dobrze!
To jeszcze nie jest liczba, która raczej pozwoli na zatwierdzenie remake gothica 2, ale miejmy nadzieje że do końca roku się to zmieni i zostanie produkcja zapowiedziana.
Cieszy mnie deklaracja wspierania i ulepszania rimejka. Seria Gothic nie miała szczęścia do wydawców, którzy interesowaliby się stanem gier po ich wydaniu.
Wg. mnie zasługa spora w tym tych ankiet które były po demie. Wiedzieli dokładnie jakiej gry oczekują gracze.
Matko bosko, naprawdę jest szansa na to, że wyjdzie Dwójka Rimejk i to może wcale nie za 5 lat tylko dość szybko, bo w końcu fundamenty gry zbytnio się różnić nie będą, a te mają już solidne i wiedzą dokładnie w jakim kierunku już mają iść. Coś wspaniałego :D
Oby za jakiś czas ogłosili Gothic 2 Noc Kruka Remake. Miałem duże obawy przed premierą czy dowiozą ten tytuł, no ale moje obawy zostały rozwiane po paru godzinach grania. Gra wciąga jak bagno, jak kiedyś za dzieciaka. Wielki plus za rozbudowanie lokacji i wspinaczkę. Poza paroma głupimi błędami, to nie mam do czego się przyczepić, jedyny duży minus, to sporo nieprzetłumaczonych notatek, ale jak ktoś w miarę ogarnia angielski, to nie powinno być problemu.
Na poczatku się cieszyłem jak dzieciak, jak trafił się bug w rozdziale 3 byłem na grę wkurzony, ale po patchu nagle ruszyło, więc jest ok :D
No to trzeba oblać sukces i czekamy na zapowiedz Gothic 2, tylko niech naprawią reszte bugów i zadań, bo czytając technikalia na steam, to masa ludzi ma problemy jeszcze.