Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: 6000 godzin bez awarii i ładowanie w 4 minuty. Naukowcy z Chin mogą odmienić laptopy i smartfony

Mobile
Dodaj komentarz
18.07.2026 16:13
VIVECT
1
odpowiedz
VIVECT
47
Centurion

Jak mowa o chinach, to standardowo trzeba założyć, że 10% będzie działać. Czyli w praktyce 600h bez awarii i 40h ładowanie.

18.07.2026 16:14
Bociek69
2
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
Bociek69
64
Byle do Wiosny

Juz od 20 lat slysze te same bajeczki o nowych bateriach ktore maja nadejsc a ciagle jestesmy na technologi z lat 80 i wkladamy paluszki do pilota.

Ja sie pytam co z bateriami Solid State Battery ?????? ktore mialy odmienic nasze zycie i tak hucznie zapowiadano pare lat temu? CO??? Gdzie to jest?

Juz o Grafenie nie wspomne.

post wyedytowany przez Bociek69 2026-07-18 16:16:46
18.07.2026 16:52
2.1
odpowiedz
pawel1812
82
Generał

Bociek69
Jak to co ? Są za drogie w produkcji i mają za mało plusów względem innych technologii, by od tak się na nie przerzucać... Teraz koncerny skupiają się raczej na rozwoju produkcji najtańszych rozwiazań, bo tam jest największy zysk. Więc prędzej wejdą baterie sodowe niż półprzewodnikowe... Nie te z artykułu, ale sód jest znacznie tańszy od Litu...

post wyedytowany przez pawel1812 2026-07-18 16:54:19
18.07.2026 17:07
2.2
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Bociek69 No ale dobrze wiesz, że jak o czymś słyszysz, to będzie to za x lat. Mówią o tym, bo szukają sponsorów, i tyle. A do momentu wydania czegoś na rynek, mijają dziesiątki lat. Apart cyfrowy od prototypu do wejścia na rynek to 15 lat :) A od wejścia na rynek do całkowitej komercjalizacji jeszcze rok dwa. . No i na początku wysokie koszta. Taki głupi telewizor 4k potrzebował 5 lat zanim stał się w miarę tani. Smartfon jest ciekawym przypadkiem. Od prototypu do wejścia na rynek pierwszych modeli to tylko dwa lata. Ale problemem była bateria która trzymała godzinę...więc gdyby nie głupia bateria, to już w latach mojej młodości miałbym smartfon...;D Który i tak by w sumie nie miał sensu, bo internet też do dobrych nie należał....ale tik tok w latach 90 by mnie przerażał ;D

18.07.2026 16:39
3
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Byłoby fajnie, bo wtedy konsole przenośne też byłyby dużo lepsze :) Ale wątpię żeby to szybko nastąpiło, bo tak jak inni, słyszę od wielu lat o rewolucji, a dalej jest to co jest. Coś co niby wystarcza, ale ogólnie już na dzisiejsze czasy jest przestarzałe.
To tak samo jak to, że sprzęty będą działać bez kabli. Może za 100 lat(no dobra, szybko się wszystko potencjalnie rozwija, więc za 50 ;D)

18.07.2026 16:52
4
1
odpowiedz
znajde_sposob
0
Legionista

naukowcom z chin już nie wierzę! gdzie jest mój trzeci zestaw zębów?! pisali że już potrafią je wyhodować, więc zwlekam z pójściem do dentysty już 3 lata. W pracy już przestali mówić na mnie "ibuprofen" i teraz mam ksywę "fortepian". Ile jeszcze!?

post wyedytowany przez znajde_sposob 2026-07-18 16:53:00
Forum Mobile
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl