Komentarze do wiadomości: 6 mln dolarów za uzależnienie: Meta i YouTube uznane winnymi w przełomowej sprawie

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
26.03.2026 12:26
1
1
odpowiedz
heyajit
25
Centurion

Za takie głupoty dostają takie odszkodowania, a tymczasem Google bez ostrzeżenia zamyka ludziom 15 letnie konta Adsense bez żadnych dowodów i na koniec kradnie pieniądze z tych kont bo "co nam zrobicie".

26.03.2026 12:44
Felipe
👎
2
odpowiedz
Felipe
24
Messiah

Via Tenor

Idąc tą logiką to teraz można pozwać producentów piwa czy nawet gier komputerowych i żądać odszkodowania. Ale no darmowa kasa to pozywają. Mam nadzieję, że te firmy z nią wygrają. Poza tym to już jej wina, że dała się w to wciągnąć i jej rodziców, bo jest wiele takich co tych mediów używa, ale nie są uzależnieni lol.

26.03.2026 12:51
DocHary
3
odpowiedz
DocHary
87
Unclean One

To ja nie wiem co teraz będzie z producentami gier, bo uzależnienia (te prawdziwe) od gier można bardzo często przypisać do jednej konkretnej pozycji. Oczywiście jest PEGI, etc., ale nie wiem czy to wystarczy.

26.03.2026 13:04
4
1
odpowiedz
plolak
60
Generał

Żeby działania korporacji stawały się przyjazne społeczeństwu nie zyskowi trzeba by karac procentem majątku nie suma oraz lapowki musiały by się stać nielegalne.

Meta i Youtube zapłacą i będą kontynuować.
Gdyby dostali te 6 procent majątku to za tym mogła by pójść zmiana.

26.03.2026 14:04
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
tybet2
164
Generał

Ja myślę, że z uśmiechem by zapłacili 6 miliardów i nadal byliby zadowoleni z efektów. 6 milionów brzmi jak żart.

26.03.2026 14:09
5.1
NightGeisha
8
Generał

Mam podobne odczucie.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl