Za takie głupoty dostają takie odszkodowania, a tymczasem Google bez ostrzeżenia zamyka ludziom 15 letnie konta Adsense bez żadnych dowodów i na koniec kradnie pieniądze z tych kont bo "co nam zrobicie".
Via Tenor
Idąc tą logiką to teraz można pozwać producentów piwa czy nawet gier komputerowych i żądać odszkodowania. Ale no darmowa kasa to pozywają. Mam nadzieję, że te firmy z nią wygrają. Poza tym to już jej wina, że dała się w to wciągnąć i jej rodziców, bo jest wiele takich co tych mediów używa, ale nie są uzależnieni lol.
To ja nie wiem co teraz będzie z producentami gier, bo uzależnienia (te prawdziwe) od gier można bardzo często przypisać do jednej konkretnej pozycji. Oczywiście jest PEGI, etc., ale nie wiem czy to wystarczy.
Żeby działania korporacji stawały się przyjazne społeczeństwu nie zyskowi trzeba by karac procentem majątku nie suma oraz lapowki musiały by się stać nielegalne.
Meta i Youtube zapłacą i będą kontynuować.
Gdyby dostali te 6 procent majątku to za tym mogła by pójść zmiana.
Ja myślę, że z uśmiechem by zapłacili 6 miliardów i nadal byliby zadowoleni z efektów. 6 milionów brzmi jak żart.