jak to będzie na poziomie wiedźmina 2 to ja już będę zadowolony, jak na poziomie 3, to był by cichy hit tego roku
No trzeba przyznać, że ogłoszenie statusu GOLD około 1,5 miesiąca przed planowaną datą premiery jest bardzo pozytywnym sygnałem
trailer pokazywał czasy wspólczesne, czekam może być czarny koń tego roku a nie wait i tak wygra gta 6.
jak to będzie na poziomie wiedźmina 2 to ja już będę zadowolony, jak na poziomie 3, to był by cichy hit tego roku
Gra jest relatywnie tania patrząc ile wydaje się na stworzenie gry na zachodzie, chyba coś około 60 mln zł. Raczej nie powinno być problemów aby się zwróciło i zaczęło na siebie zarabiać.
To, że jest tania, to też tani ma marketing... A niestety w giereczkowie jest trochę tak, że marketing mimo wszystko sprzedaje te gry. W Polsce pewnie kupimy Dawnwalkera, ale za granicą... Czas pokaże, ale premiera G1R nie napawa pozytywnymi myślami... Cudów nie będzie.
Szczególnie, że Dawnwalker jest dość drogo wyceniony. Jest to marka znana u nas głównie (jak nie ma marketingu, to zagraniczne media mają Cie w dupie, taka prawda). Wcale nie będzie łatwo osiągnąć te 2mln sprzedanych egzemplarzy jak w przypadku G1R... Pewnie proporcje kopii sprzedanych u nas będą podobne jak w G1R...
Tak jak już pisałem, zamówienie złożone na edycję premierową, tym bardziej cieszy mnie, że nie przełożą. Byłem zdziwiony, że w wersji pudełkowej ( steelbookowej bo ta wersja nie ma pudełka) jest mapa świata gry i oczywiście kod na grę. Zapłaciłem 249,99 zł więc mniej niż na steam 289 zł. Nic tylko czekać na spokojnie :-)
dlamnie na starcie odpada.. trzeba pare razyv gre przechodzic bo polowy misji nie zrobisz bo jakis dzban wpadl na pomysl ze masz 30 dni na przejscie gry.. jakie to rpg .. napewno nie kupie
Wątpię, żeby to było takie proste, skoro zegar (upływ czasu) jest wpisany w fabułę i bez przesunięcia zegara nie będziesz miał dostępu do konkretnych misji głównowątkowych.
Nie ma co zapeszać przed premierą ze zbyt ambitnymi planami. Unknown 9 od tego samego wydawcy też miał być wielkim początkiem, a okazał się marnym końcem. Dawnwalker przy takiej cenie no to musi się okazać przekozak gierą.
Wspominali już o tym jakiś czas temu.
Liczę na konkretną trylogię(lub więcej?), aby każda kolejna część była lepsza od poprzedniej.