Ciekawe jak szybko się da przyzwyczaić. W sensie ktoś skończył Wieśka dawno temu, a teraz wskakuje do dodatku i ma drzewko trochę inne, tamto trochę inne. Mnie osobiście szlag trafiał, jak gra się zmieniała,i trzeba było wszystko od nowa ogarniać.
Trójkę mam przed sobą. I się dalej zastanawiam, czy najpierw grać po staremu, żeby zobaczyć jak to było, a potem przeskoczyć na nowy system, i sobie porównać.
Chyba nie chcą mi powiedzieć że będę musiał przejść przez 100h gry aby zagrać w nowy dodatek tylko dlatego że nie mam już sava?
Rockstar przez prawie 3 lata nie pokazuje gameplay'u z GTA VI, a kiedy te wypływają, to chce je usuwać z sieci i grozi pozwami, a CDP Red sam pokazuje 18-minutowy gameplay dodatku do Wiedźmina 3 trzy miesiące po oficjalnej zapowiedzi i dzień po pierwszym zwiastunie. Różnica podejść właściwie nieporównywalna.
Przy całym rozczarowaniu, jakim był/jest dla mnie Wiedźmin 3 i mojej krytyce wobec tej gry, takimi zagrywkami, jak ta powyżej, CDP Red zdobywa lub utrzymuje sympatię i zaufanie graczy. A Rockstar niech się wali.