satyra niestety tylko w 1 odcinku, reszta to jakies barwy szczęścia lub inny tasiemiec :/
Jeszcze nie oglądałem trzeciego ale dwa pierwsze bardzo mi się spodobały.
Jak ktoś chce serial w podobnych klimatach (komedia-dramat-absurd) to polecam "The Decameron" oraz "Sto lat samotności" (mimo iż to drugi ma w sobie o wiele mniej komedii)
Pierwszy sezon mistrzostwo, drugi przerost formy nad treścią. Trzeci trzeba zobaczyć.
Antypolska hucpa i będą się za to w piekle smażyć. Maryja Królowa Polski i Jezus Chrystus Król Polski już o to zadbają !
Jestem po czterech odcinkach i jest bardzo dobrze. Topa w tym serialu to mistrzostwo świata.
Halo, halo... Ale Gerarda z Rumi proszę szanować - właściwie wypisując miejscowość pochodzenia - Rumi przez jedno "i" :)
Pozdrawia mieszkaniec Rumi :)
PS. Trzeciego sezonu jeszcze nie oglądałem, ale od znajomych słyszałem, że autorzy bardziej skupiają się jednak na fabule zamiast na samej satyrycznej stronie, która była koniem napędowym pierwszego sezonu. Wkrótce przekonam się sam.
Moja opinia po obejrzeniu 4 pierwszych odcinków:
1 sezon: 9/10
2 sezon: 8/10
3 sezon: 6,5/10
Fabuła OK, choć nie wybitna. ale przede wszystkim brakuje mi tych śmiesznych momentów, które były wcześniej. Tu często są bardziej żałosne, niż śmieszne. Fabuła też tylko OK, mało zaskoczeń, a nawet te zwroty, które niby są, są spodziewane.
Nadal powyżej "przeciętniaka", ale to już nie jest wybitny serial jak 1 sezon.
Zobaczymy, może druga połowa będzie lepsza, bo to opinia po tylko połowie sezonu.
Nie wiem skąd ten zachwyt nad 1 sezonem. Jak by była tam jakaś misterna fabuła. Serial bardziej jest dla mnie jak szlachecki sitcom
Poziom bardzo podobny do poprzedniego. Są gorsze i lepsze pomysły. Z początku myślałem, że bawi mniej ale jednak potem jest lepiej. Choć trochę liczyłem na odważniejsze pomysły.
Dalej bawi i ma wiele podtekstów choć faktycznie formuła się pomału robi męcząca. Obstawiam, że zrobią nawet i 5 sezon.
Satyra od której wiele nie oczekuję ale parę rzeczy bym zrobił inaczej. Nie ja tu jednak piszę scenariusz ;)