a co mają robić jak baby wybierają tylko bogatych z kwadratową szczeką lub tych z egzotycznym kolorem skóry?
coś okropnego i strasznego!! choć dziwi mnie ten news bo to nie portal psychologiczny.
Po prostu ten news wydaje się być abstrakcją (w moim odczuciu).
a co mają robić jak baby wybierają tylko bogatych z kwadratową szczeką lub tych z egzotycznym kolorem skóry?
Nie wybierają, tylko chciały by jakby mogły. (i to też nie wszystkie)
Z wiekiem i tak nie mają (bo to statystycznie niemożliwe) wiec obniżają wymagania.
Jak facet nie reprezentuje sobą niczego, to też nie ma się co im dziwić. Kobieta z wykształceniem, zarobkami i wyglądem nie powinna się rzucać na byle co, bo typowi z minimalną, kompleksami, bebzolem i ubranym jak na bazar wydaje się, że ma bogate wnętrze.
Prawda jest taka, że to transakcja wymienna (bo tak działa świat od początku) i jak nie można uzyskać tego co się chce, to zamiast narzekać na czym świat stoi, to trzeba zacząć pracować nad sobą albo przestać się oszukiwać.
Taki obrót spraw był do przewidzenia i prędzej czy później będzie trzeba się z tym zmierzyć. Myślę, że to dopiero początek i z czasem również dorośli zaczną brnąć w takie "relacje".
Tylko czekać na połączenie androida z AI.
Z drugiej strony bohater ostatniego Blade Runera też miał taką wirtualną koleżankę ;-)
Ufff... dobrze, że to wirtualne partnerki, a nie partnerzy, jesteśmy uratowani, gatunek przetrwa!
Ma to swoje plusy, jak zacznie Cię taka wkurzać to ją po prostu kasujesz lub wyciągasz wtyczkę. Po części można się nawet poczuć jak Master Chief, który miał swoją Cortanę na kawałku płytki drukowanej z krzemem (co to była za miłość wie tylko ten, co grał).
Znaleźli sobie nowy temat do narzekań to przynajmniej od gier, filmów czy seriali się odczepią.
Czasami się tym młodym ludziom nie dziwię...
Sam mam 35 lat i poniekąd rozumiem ich wybór. Osobiście zamieniłem swoją ekhm haa tfu "kobietę" na kilka kotów i psów. Taki pies będzie radosny i wdzięczny ci za 15min zabawy z tobą, a baba po 15 latach związku potrafi nagle ci powiedzieć że zakochała się w innym, a do tego zagarnąć dobytek do którego grosza ani wysiłku nie włożyła bo jej się należy-.-
To nawet zabawne, że gdy w dobie covida ludzie zastanawiali się czy to przypadkiem nie miało służyć umieralność i kontotlowaniu populacji globu, gdy w rzeczywistości to sztuczna inteligencja i kontakt z komputerem sprawia, że człowiek przestaje mieć chęć na tworzenie faktycznych związków z drugą osobą. Ciekawe w sumie.