Giercownik #641- Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
Remake czwartej głównej części bestsellerowej serii Ubisoftu. Assassin’s Creed: Black Flag Resynced gruntownie modernizuje oprawę graficzną, a przy tym odświeża system walki, skradanie i parkour, rozbudowuje walkę morską oraz wprowadza nowe postacie i wątki związane ze starymi znajomymi.
Audycje znajdziemy pod adresem : http://prk24.pl/player-rk
Assassin’s Creed: Black Flag Resynced>https://www.gry-online.pl/gry/assassins-creed-black-flag-resynced/zb70bb
O nagrodach dowiemy się na stronie jak się pojawią :).
http://www.prk24.pl/27517412/giercownik
Poprzedni wątek jest tu ->https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-640-007-first-light/z51028e23
Giercownik to cykliczny wątek niejedynej audycji radiowej o grach w Polsce ;)
Możesz jej słuchać w każdy piątek ok. 17.30. tu - >
http://www.radio.koszalin.pl/pl/page/dod/sluchaj-online.html
czyli na antenie Polskiego Radia Koszalin.
Nagroda główna w naszym konkursie, to z reguły gra-bohaterka wątku !
Wygrywa ją osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie konkursowe i trafi swym mailem w odpowiednie miejsce.
Wiadomości (email-e) z odpowiedziami wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota).
Po wrzuceniu listy waszych prac .zaczyna się głosowanie które kończy się w środę o 13.Po tym czasie zostaje wyłoniony zwycięzca .
Nagrody dodatkowe (jeżeli są), to najczęściej przeróżne gadżety !
Wędrują one do osoby, która najlepiej (IMO) wywiąże się z zadania specjalnego postawionego w wątku,
lub pierwsza odpowie w wątku na pytanie w KGB czyli Konkursie Gola Błyskawicznym.
Odpowiedź do konkursu głównego powinieneś wysłać tu - > [email protected]
W mailu (jednym dla jednego miejsca zamieszkania) wpisz Imię, Nazwisko i adres.
Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie. Możesz też wpisać Nick z GOL-a. Jeśli takowy posiadasz oczywiście ;)
[link] [link]
Oryginał prawie wyplatynowany,jeden z najlepszych Assassinow,a na pewno numer jeden z pirackich
Sorki za spóźnienie 😁
1. Jedyna która ograłam na przenośnej konsoli a mianowicie AC Liberation. Bardzo spodobało mi się to, że główną bohaterką jest Aveline. Jest odważna, inteligentna i świetnie radzi sobie z przeciwnościami losu. Ciekawym pomysłem był system zmiany strojów, który wpływał na sposób rozgrywki. Akcja w Nowym Orleanie ma wyjątkowy klimat. Gra może nie jest tak długa jak inne części, ale nadrabia ciekawą historią. To chyba jedyny assassyn który obronił się na przenośnej konsoli
2. Moją ulubioną częścią od niedawna jest Mirage. Bardzo podoba mi się to, że twórcy wrócili do korzeni serii i postawili na skradanie zamiast otwartej walki. Bagdad został pięknie zaprojektowany i aż chce się go zwiedzać.Misje pozwalają planować każdy ruch, co daje dużo satysfakcji. Basim jest ciekawym bohaterem, którego historię śledziłem z zainteresowaniem. Gra nie jest tak długa jak poprzednie części, ale dzięki temu nic się nie dłuży. Klimat przypomina pierwsze odsłony Assassin's Creed. Uważam, że to bardzo udany powrót do klasycznego stylu serii.
3. Wybiorę chyba Unity, wiem, że na początku gra miała problemy techniczne, ale po poprawkach stała się naprawdę świetna. Paryż w czasie rewolucji francuskiej wygląda niesamowicie i jest pełen szczegółów. Bardzo spodobał mi się parkour, który działa płynniej niż w poprzednich odsłonach. Misje można wykonywać na wiele różnych sposobów. Arno to ciekawy bohater z własnymi motywacjami. Gra ma świetną grafikę nawet dzisiaj. Chętnie wracam do niej dla samego klimatu miasta,podobno niektóre lokacje są oddzwierciedlone 1:1,taka ciekawostka :)
4. Najbardziej przypadło mi do gustu Assassin's Creed Valhalla. Od zawsze interesowała mnie historia wikingów, dlatego ta gra od razu zwróciła moją uwagę. Podoba mi się możliwość rozwijania własnej osady i zawierania sojuszy. Walki są efektowne i dają dużo satysfakcji. Świat gry jest ogromny i pełen ciekawych miejsc do odkrycia. Lubię również uczestniczyć w najazdach na klasztory. Historia Eivora jest interesująca i dobrze opowiedziana,choć wymaksowanie to juz setki godzin-dla wytrwałych maniaków serii.
5. Wybiorę sobię pierwszą z nowej serii czyli Origins
Gra przenosi gracza do starożytnego Egiptu, który mimo niewysokich lokacji jest ciekawy i pełny wspinania.
Zwiedzanie pustyń, piramid i wielkich miast sprawia ogromną przyjemność.
Początek assassynów niby jest wytłumaczony ale mogli się bardziej postarać
Ale to co mnie wciągneło to system walki jest bardziej rozbudowany niż w starszych częściach,
to są Soulsy ale nie tak wymagające. Bayek już nie stoi w kółku i czeka na przeciwnika,tutaj trzeba manewrować ,uciekać kombinować.
Coś wspaniałego dla ludzi którzy lubią otwarty świat i trudną walke-Polecam
6. O dziwo jeśli mam wybrać jedną część, to bez zastanowienia stawiam na Assassin's Creed IV: Black Flag. Uwielbiam motyw piratów i morskich przygód, dlatego ta gra od razu mnie wciągnęła. Pływanie statkiem i toczenie bitew na morzu nigdy mi się nie nudziło. Edward Kenway jest bardzo ciekawym bohaterem, bo nie od razu zostaje asasynem. Podoba mi się również możliwość odkrywania wysp i szukania ukrytych skarbów. Muzyka i klimat Karaibów są fantastyczne. Według mnie to jedna z najbardziej oryginalnych części całej serii.
A tak przy okazji ...
Właśnie się dowiedziałem, że 5 lipca stuknęło mi 24 lata na forum
😲😲😲
Głos na 5
Gratulacje sporego wyniku-nie wiedziałem ,że forum ma tyle lat ,bo chyba jesteś od początku
6. O dziwo jeśli mam wybrać jedną część, to bez zastanowienia stawiam na Assassin's Creed IV: Black Flag. Uwielbiam motyw piratów i morskich przygód, dlatego ta gra od razu mnie wciągnęła. Pływanie statkiem i toczenie bitew na morzu nigdy mi się nie nudziło. Edward Kenway jest bardzo ciekawym bohaterem, bo nie od razu zostaje asasynem. Podoba mi się również możliwość odkrywania wysp i szukania ukrytych skarbów. Muzyka i klimat Karaibów są fantastyczne. Według mnie to jedna z najbardziej oryginalnych części całej serii.
Wynika z tego, ze nagroda poleci do
Jutro wolne 😒