Giercownik #638- Tides of tomorrow

Forum Gry Przygodowe
Odpowiedz
30.04.2026 15:47
mrjohhny
1
8
odpowiedz
mrjohhny
236
Amoniak Vas Here
Image

Giercownik #638- Tides of tomorrow

Przygodowa gra akcji FPP od twórców Road 96, w której fabuła jest kształtowana przez decyzje nasze i śledzonego gracza (np. znajomego czy ulubionego streamera). W Tides of Tomorrow trafiamy do wodnego świata i szukamy lekarstwa na zagrażającą mu plastyfikację.

Audycje znajdziemy pod adresem : http://prk24.pl/player-rk
Tides of tomorrow>https://www.gry-online.pl/gry/tides-of-tomorrow/z16ebd
O nagrodach dowiemy się na stronie jak się pojawią :).
http://www.prk24.pl/27517412/giercownik

Poprzedni wątek jest tu ->https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-637-pragmata/z9101f88a
Giercownik to cykliczny wątek niejedynej audycji radiowej o grach w Polsce ;)
Możesz jej słuchać w każdy piątek ok. 17.30. tu - >
http://www.radio.koszalin.pl/pl/page/dod/sluchaj-online.html
czyli na antenie Polskiego Radia Koszalin.

Nagroda główna w naszym konkursie, to z reguły gra-bohaterka wątku !
Wygrywa ją osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie konkursowe i trafi swym mailem w odpowiednie miejsce.
Wiadomości (email-e) z odpowiedziami wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota).
Po wrzuceniu listy waszych prac .zaczyna się głosowanie które kończy się w środę o 13.Po tym czasie zostaje wyłoniony zwycięzca .
Nagrody dodatkowe (jeżeli są), to najczęściej przeróżne gadżety !
Wędrują one do osoby, która najlepiej (IMO) wywiąże się z zadania specjalnego postawionego w wątku,
lub pierwsza odpowie w wątku na pytanie w KGB czyli Konkursie Gola Błyskawicznym.

Odpowiedź do konkursu głównego powinieneś wysłać tu - > [email protected]
W mailu (jednym dla jednego miejsca zamieszkania) wpisz Imię, Nazwisko i adres.
Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie. Możesz też wpisać Nick z GOL-a. Jeśli takowy posiadasz oczywiście ;)

post wyedytowany przez mrjohhny 2026-04-30 20:07:03
30.04.2026 20:03
PIL
2
3
odpowiedz
1 odpowiedź
PIL
277
VoiceMaster

mrjohhny

Czy aby na pewno "mm"? :D

30.04.2026 20:07
mrjohhny
2.1
3
odpowiedz
mrjohhny
236
Amoniak Vas Here

Poprawione,nie było tematu :)

01.05.2026 19:37
PIL
3
4
odpowiedz
PIL
277
VoiceMaster

Wrzucam, żeby nie zapomnieć :D
mrjohhny

1. Moją ulubioną grą przygodową jest The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Bardzo lubię ją za ogromny, otwarty świat, który mogę swobodnie odkrywać. Każda wyprawa wygląda inaczej i zawsze znajduję coś nowego. Podoba mi się, że mogę sama decydować, gdzie pójdę i co zrobię. Link, przeżywa naprawdę ciekawą przygodę. Gra ma też piękną grafikę i spokojną muzykę. Czasami rozwiązuję zagadki w świątyniach, co daje dużo satysfakcji ale łatwo to to niejest:) . Walki z przeciwnikami są emocjonujące, ale nie najważniejsze. Najbardziej liczy się dla mnie klimat odkrywania. To gra, do której zawsze chcę wracać.

2. Moją ulubioną grą przygodową jest Horizon Zero Dawn jest to action adventure pełną gębą i ma wiele zalet. Po pierwsze, ma bardzo ciekawą fabułę. Po drugie, bohaterka Aloy jest silna i inspirująca. Po trzecie, świat gry jest piękny i pełen detali. Po czwarte, walka z maszynami jest bardzo emocjonująca. Po piąte, muzyka buduje niesamowity klimat. Po szóste, można odkrywać wiele sekretów. Po siódme, zadania są różnorodne i ciekawe. Po ósme, grafika jest naprawdę zachwycająca. Po dziewiąte, gra daje dużo swobody. Po dziesiąte, bardzo wciąga i trudno się od niej oderwać.

3. Jak action adventure to nie moze zabraknac Tomb Raidera, Grałam w wiele gier przygodowych, ale Tomb Raider podoba mi się najbardziej. W porównaniu do innych ma bardzo dynamiczną akcję. Historia Lary Croft jest ciekawa,troche skomplikowana,i pełna emocji. Świat gry jest różnorodny i pięknie wykonany. Są tam zarówno walki, jak i zagadki. Inne gry czasami są nudniejsze albo mniej rozbudowane. Tutaj cały czas coś się dzieje. Do tego strzelanie do dinozaurów ,jak można tego nie lubic

4. Uważam, że Life is Strange to jedna z najlepszych gier przygodowych. Najbardziej podoba mi się jej emocjonalna historia. Decyzje, które podejmuję, naprawdę mają znaczenie. Bohaterowie są bardzo realistyczni i łatwo ich polubić. Gra porusza ważne tematy i daje do myślenia. Muzyka jest piękna i pasuje do klimatu,czasami zatrzymuje się by posłuchać a to nie zdarza się prawie nigry. Czasami gra jest smutna, ale to czyni ją wyjątkową. Lubię też styl graficzny, który jest trochę jak malowany. Każdy odcinek trzyma w napięciu. To gra, którą długo się pamięta.

5. Moja ulubiona gra przygodowa to taka, która daje mi wolność i emocje, jak Assassin’s Creed Odyssey. Lubię odkrywać starożytną Grecję. Historia jest ciekawa i pełna zwrotów akcji. Mogę wykonywać różne misje i podejmować decyzje. Świat gry jest ogromny i piękny. Podoba mi się też rozwój postaci. Walka jest dynamiczna i satysfakcjonująca. Gra daje mi dużo radości. Czuję się jak bohater przygody-czasem lekko nudnej ale i tak wciagającej

6. Kiedy zacząłem grać w Firewatch, od razu spodobał mi się klimat. Gram jako strażnik w lesie i odkrywam tajemnice. Kontaktuję się przez radio z inną osobą. Historia rozwija się powoli, ale jest bardzo ciekawa. Lubię chodzić po lesie i podziwiać widoki. Gra jest spokojna, ale trochę tajemnicza. Gra ma normalne przygodowe zagadki,bez kosmitów i strzelania . Każda rozmowa ma znaczenie. Czuję się jak w książce. To inny typ przygody, ale bardzo fajny. Zostaje w pamięci na długo.

7. Gra przygodowa jest tylko jedna ,i to ze stajni Lucasarts
A mianowicie Indiana Jones and Fate of Atlantis
jest to mistrzostwo przygodowego grania,
Fabuła opowiada o poszukiwaniu zaginionej Atlantydy, co od razu brzmi bardzo ciekawie.
Podoba mi się, że gra przypomina trochę film, bo jest pełna dialogów i zwrotów akcji jak ktoś lubi Indiego,
to tutaj się odnajdzie od razu.
Często muszę rozwiązywać zagadki, które wymagają myślenia i kombinowania . Gra ma kilka różnych ścieżek, więc można ją przejść na różne sposoby.
Grafika jest stara, ale ma swój klimat,takich gier dzisiaj już nie ma . Muzyka pasuje do przygody i buduje atmosferę.
Jeśli chcecie zagrać w jedną grę przygodową to będzie to Indy!

02.05.2026 00:26
PIL
4
4
odpowiedz
PIL
277
VoiceMaster

Mała korekta ;)

8. Moim numerem jeden jest Indiana Jones i Wielki Krąg. Gra kapitalnie oddaje atmosferę filmów, pierwsza misja to czysty hołd dla pierwowzoru, od razu wchodzi klimat. Duży plus za Troya Bakera, bo brzmi jak młody Ford. Super, że nie jest to tylko prosta nawalanka, bo zagadki logiczne wymagają ruszenia głową, a nowoczesna grafika i widowiskowe akcje robią robotę. Nie zabrakło też miejsca na kultowego bicza, zarówno w walce jak i w przemieszczaniu się. Dla mnie to po prostu najlepszy sposób, żeby poczuć się jak Indy bez ruszania się z kanapy.

02.05.2026 09:24
kermit73
5
2
odpowiedz
1 odpowiedź
kermit73
54
Centurion

Pil-"Wiadomości (email-e) z odpowiedziami wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota)." tak tylko mówie :)
Głos na 8

02.05.2026 15:24
PIL
5.1
4
odpowiedz
PIL
277
VoiceMaster

kermit73
Masz racje. Pośpieszyłem się.
I w związku z tym, jeszcze jedna korekta.

9. Moją ulubioną grą przygodową jest Red Dead Redemption 2. Bardzo podoba
mi się jej realistyczny świat. Mogę jeździć konno i odkrywać różne
miejsca. Historia jest bardzo ciekawa i momentami wzruszając,do tego
idzie zżyć się z głównym bohaterm,i na końcu jest mi go tak szkoda...
Bohater ma trudne wybory do podjęcia. Lubię też spokojne chwile w
grze, kiedy nic się nie dzieje. Grafika jest przepiękna i wygląda jak
film. Muzyka idealnie pasuje do klimatu Dzikiego Zachodu. Gra daje
ogromną swobodę,czasem aż za dużą.

02.05.2026 09:59
6
2
odpowiedz
delluk
11
Legionista

O tej godzinie wyniki ?Stare czasy mi się przypomniały .
2

post wyedytowany przez delluk 2026-05-02 10:00:08
03.05.2026 10:29
anastazja1979
7
2
odpowiedz
anastazja1979
11
Legionista

9-Niedawno odpaliłam jedynkę w remasterze i gra zestarzała się dość mocno,podobnie jak Gta 4.Da się grać ale trzeba dużo wybaczyć

04.05.2026 14:51
kominiarz1984
8
1
odpowiedz
kominiarz1984
96
Pretorianin

Cz jak cztery :)

04.05.2026 15:22
MoebiusTF
9
1
odpowiedz
MoebiusTF
70
Centurion

9
PIL-Pragmate skończyłeś ?

05.05.2026 05:10
10
1
odpowiedz
Webar91
40
Centurion

Jedynka

05.05.2026 11:13
11
1
odpowiedz
Lucyfer89
143
Lucek

7

05.05.2026 14:55
12
odpowiedz
panmordu
7
Legionista

RDR!-9

07.05.2026 14:44
PIL
13
1
odpowiedz
PIL
277
VoiceMaster

Powinienem się odwołać do regulaminu
"Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie"
Sorsha - nie wiem czy to właśnie Twoja praca zwyciężyła. Poproszę o jeszcze jednego maila. Podpisanego jak nakazuje regulamin :)
Napisz proszę od razu na jaką platformę potrzebujesz klucz.
Ja do końca tygodnia na urlopie, więc jutro pauzujemy.

I ponawiam prośbę - podpisujcie swoje maile.

post wyedytowany przez PIL 2026-05-07 14:45:38
14.05.2026 21:13
PIL
14
odpowiedz
PIL
277
VoiceMaster

Melduję się po urlopie :D
Dawno temu była taka akcja "Polska młodzież śpiewa polskie piosenki"
Proponuję jutro akcję "Polscy gracze grają w polskie gry" ;)
mrjohhny - możemy liczyć na nowy wątek? -> https://www.gry-online.pl/gry/mouse/z56627

15.05.2026 09:01
mrjohhny
15
1
odpowiedz
mrjohhny
236
Amoniak Vas Here
Forum Forum Gry Przygodowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl