Siemka all.Mam problem z grą GTA IV i EFLC na karcie geforce 6200,gra się włącza ładnie,lecz gdy zaczynam grę to dym, krew, światła to takie kwadraty i pełno czarnych plam w niektórych miejscach,gra strasznie laguje chodź nie powinna bo spełniam minimalne wymogi.Zna ktoś jakieś patche,czy jakieś programy do gta co by jakoś przyspieszyła grę i zaniżyła lub pozbyła się tych plam w grze i światła z dymem i krwią żeby nie było tych kwadratów bo grać nie idzie ;/
Sprzęt:
Karta Graficzna: GeForce 6200-512MB
Pamięć Ram: 2,25GB
Procesor:Intel Celeron 2.26GHz
System:Windows XP z Dodatkiem Service Pack 3
Procesor do dupy, karta graficzna do dupy (ilość pamięci ma najmniejsze znaczenie w wydajności karty). Nie wiem jak oczekiwałeś, że będziesz na tym złomie grał w GTA 4.
Podejrzewam że reisntalacja DirectX 8 powinna pomóc :)
A jest jakiś sposób na zwiększenie lekko FPS bez dokupywania części,nie wiem jakiś program czy coś,bo jak gram w gta jak jest dzień to nawet ładnie grafika wygląda ale wolno gra chodzi
I może od razu żeby Battlefielda 3 odpalić?
Ten procesor i ta karta graficzna nigdy nie były przeznaczone do grania. To są części dla komputerów biurowych do wyświetlania Worda i Excela.
Skad masz takiego antyka ??
GTA IV na tym antyku... tia... też chciałbym kiedyś zostać Bogiem...
Tutaj nawet łatka 1.0.7.0 nic nie da.
Nie ma żadnych programów, które byłyby Ci w stanie pomóc. Tutaj pomoże tylko wymiana komputera.
Ale za to GTA III, Vice City i San Andreas będą działały Ci znakomicie, więc może lepiej przy nich pozostań. A na IV poczekaj do czasu, gdy kupisz nowy komputer.
Możesz również spróbować podkręcić kartę ale moim zdaniem komfortu i tak nie będzie. W najlepszym razie kilka klatek więcej.
[6]
RealizmIV
patch (np. 1.0.4.0)
GTA IV on low PC's
podmiana pliku timecyc (poszukaj w google to znajdziesz)
najnowsze spolszczenie
podmiana aut
commandline
Sorry ,trochę programów pozapominałem więc więcej nie napisze
(polecam EFLC, według mnie lepiej zoptymalizowane)
Patrzcie co za wadliwe gry teraz wydają. Człowiek całe życie przygotowuje sobie sprzęt na GTA IV a tu takie błędy...
zainstluj to a spokojnie sobie pograsz
http://modbase.pl/download/grand-theft-auto-iv-gtaiv/gta-iv-dla-slabszych-pecetow
albo zainwestuj w kompa 300 zł i powinno chodzic
http://allegro.pl/karta-graficzna-geforce-8800gt-512mb-gwarancja-i2383506082.html
http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e6750-2-x-2-66ghz-4m-1333mhz-i2390170524.html
@up
trzeba jeszcze zwrócić uwagę na zasilacz i płytę główną...
Ale za to GTA III, Vice City i San Andreas będą działały Ci znakomicie
Nie żartuj - GTA SA będzie chodziło słabo.
^ odezwały się dzieciaki , którym starzy dali kasę na kompa , cóż za żenujące zachowanie..
A znacie jakieś pliki co by wgl usuneły ogień,dym krew szyby i niebo,bo kiedyś widziałem takie coś na yt ktoś miał że dymu nie było,szyby były ale niewidzialne,niebo było czarne ale było jasno i światło w domu nie było go ale w hacie jasno było.Chodzi mi o takie pliki co bym mógł podmienić a potem podmienić na orginalne,bo do nie których misji sie przyda,a na tej karcie nie idzie nieraz grać np.misja co dimitri robi na nas zasadzkę
Ogien, dym, krew - wylacz particle/efekty czasteczkowe, na twojej karcie to one najwiecej obnizaja wydajnosc za sprawa malego fill rate`u.
a jak to mam wyłączyć bo zbytnio nie rozumiem :d