Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Dlaczego w Polsce jest przyzwolenie na złodziejstwo, kombinatorstwo i oszustwa?

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
30.07.2026 18:43
Bezi2598
1
odpowiedz
Bezi2598
167
Legend
Wideo

Dlaczego w Polsce jest przyzwolenie na złodziejstwo, kombinatorstwo i oszustwa?

Oglądałem sobie dzisiaj ten materiał koroluka i jestem mocno striggerowany tym jakie w Polsce panuje przyzwolenie złodziejstwo, kombinatorstwo i oszustwa o ile się je jakoś uargumentuje, przy czym argumentacja jest debilna typu:

"Kradną, ale się dzielą"
"Kradną, ale przynajmniej mniej niż poprzedni"

Najbardziej boli brak jakichkolwiek konsekwencji, co najwyżej wywalenie z partii i powrót po paru miesiącach jak sprawa ucichnie. Dlaczego dalej mamy problem oszustw związanych z kilometrówkami i pobieraniem dodatków przez posłów? Przecież to jest banalny problem do rozwiązania, wystarczy wprowadzenie jakiejkolwiek weryfikacji. Dlaczego głosujecie na krętaczy?

Może zagłosujcie następnym razem na jakąś partię która nie jest umoczona tego typu aferkami? Wiem, ciężko znaleźć, ale chyba startują też kandydaci poza 5 najbardziej popularnymi partiami w Polsce?złodziejstwo, kombinatorstwo i oszustwa.

https://youtu.be/v9WBKjOEqBQ?si=6bWuthmvrmdPxt5u

Nazwijcie mnie symetrystą, ale mnie wcale nie pociesza, że oszustwa są na mniejszą skale niż za PiSu, mnie oburza fakt, że dla ludzi którzy wrzucają głosy do urny to brzmi jak rozsądny powód żeby zagłosować. Kradną, ale mniej? Boli mnie fakt, że stronnictwo uważane za najbardziej "zachodowe" i "proeurepejskie" ma tak naprawdę raczej wschodnie standardy.

30.07.2026 18:58
DiabloManiak
2
odpowiedz
DiabloManiak
257
Karczemny Dymek
Wideo

Bezi - odpowiedź na twoje pytanie jest banalnie proste.

xx lat komuny i druga wojna światowa.

Z tej drugiej tragedii - powstał piękny obraz ze kombinator zarobi na siebie ( co w czasach 2WŚ było koniecznością). Nawet słowa piosenek min
https://www.youtube.com/watch?v=Hl8wCUq_OJo

Pierwsza tragedia - niby walczyła z kombinatorstwem oficjalnie typu spekulanci.
Jednocześnie co robiła władza drugie.
Dodaj że tylko złodziej się dorobi, bo skoro coś ma to ukradł. Czy wszystko wspólne ( i min czy się stoi czy się leży.. )
Hasła jak synek nie kradnij, tatuś z roboty przyniesie.,

Wlec sztukę gloryfikacji kombinatorstwa mamy podniesioną do wysokiej rangi. I lata przyzwoleń na nią.
I w opinii dziwniejsze jest jak ktoś nie kombinuje - bo albo głupi albo mało sprytny lub naiwny.

post wyedytowany przez DiabloManiak 2026-07-30 19:03:36
Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl