Witam! Chciałbym się zapytać, czy mam dobry komputer (chodzi mi o gry i tylko o gry)
Karta graficzna: ATI Radeon HD 6870
Procesor: AMD Phenom II X4 970 3.50 GHz
RAM: 4.5
System operacyjny: Windows 7 Home premium 64 bitowy
Czy ten komp będzie dobry na jakieś3 lata?
3 lata to w technice jak cala epoka. Na razie wystarczy, a jak dlugo to okaze sie w praniu.
Powinieneś go natychmiast oddać biednym, teraz liczą się tylko Radeony 7970 (dobre na 2 lata, potem złom)
Btw jakim cudem masz 4.5 GB ramu hmm?
[7] to zależy do jakich. Do takiego Pasjansa i Sapera to jeszcze ujdzie, do nowych tytułów to już średnio.
No w ostateczności możesz spróbować odpalić Tibię albo Counter Strike'a ale nie wiem czy nie będzie się cięło -.-'
chwalisz się czy żalisz?
Nie, po prostu chciałbym w końcu dostać konkretną odpowiedź, jaki komp i dlaczego. :)
a jak kupowales go to co myslales?
dobry komp do gier, starczy na dłuższy czas
^ zapewne
*ale fart że przyoszczędziłem na tym 400 watowym zasilaczu marki "Noname" *
Na poczcie lepsze mają terminale, nie wiem jak cokolwiek może chodzić na wyższych detalach.
jaki masz zasilacz?
komputer jak dla mnie ze średniej półki, ale wysoko na tej półce leży
na ile starczy to też pytanie względne, starczy na tyle na ile będzie działał:-]
a co do gier to pewnie przez jakieś 3 lata odpalisz na nim nowe gry wiadomo ze nie na full
bo na full to już pewnie ma problemy z bf3 np serius sam 3, la noire itp
jak dla mnie cienizna :-]
Ale tak na serio, w przeciwieństwie do innych, to Twój komputer ssie :)
Nie wiem, czy coś to zmieni, ale karta graficzna to: Gigabyte AMD Radeon HD 6870 :)
kategoria !
[1] Czy mam dobry komputer?
[7] Ale do gier jest zajebisty, nie?
Po co pytasz skoro sam praktycznie odpowiadasz sobie na pytanie?
Chwalenie się sprzętem już dawno wyszło z mody. Marna prowokacja.
czy ja wiem, do painta i offica się nada :/
Up
Proszę o normalne odpowiedzi, jak , czemu i co, a nie "kanter strajk na niskih bendzie sie ciołłł"
Dodam, że mój budżet wynosił 2300 na ten komputer. Nie wiem, gdzie sprawdzić, jak się nazywa zasilacz, ale ma 520W. :)
Komputer jest bardzo dobry ... jeśli mówimy o klasie średniej :) (a tak ogólnie jest dobry), ale twoja karta była nie najlepszym wyborem, bo jest ona wolniejsza od GTX 560, a kosztuje prawie tyle samo, ale ten komp starczy ci na dwa/trzy lata. Ale po wyjściu nowej generacji konsol gry będą dużo bardziej wymagające niż teraz, ale komp ci starczy na te parę lat więc się nie martw:)
Ps. Nowe generacja konsol wyjdzie najprawdopodobniej w 2013/2014 roku (chociaż pewnie w 2013)
A da się w Battlefieldzie, lub innych grach wyłączyć tesalację? Bo czytałem, że dużo kompa zabiera
@ faner
no ale ciekawe w jakiej rozdzielczości grasz? zreszta bf3 na ultra na 4850? jakoś nie chce mi się wierzyć, no a co do innych to jak grasz w niskiej rozdziałce to ok, ale ja mówię o hd
no i wiesz to, że chodzi to może chodzić ale jak chodzi:-]
@ David Shepard
6870 nie jest wolniejasz od gtx-a 560 a wręcz przeciwnie jest od niego wydajniejsza, no chyba, że mówisz o wersji titanium, to się z Tobą zgodzę, jest lepsza ale też nie jakoś bardzo, jest też jednak droższa jakies 200 zł, a według mnie różnica między tymi kartami nie jest na tyle duża, żeby tyle płacić, no ale oczywiście jak ktoś ma kase to lepiej wziać 560 TI sam trochę żałuję, że wziąłem 6870 zamiast gtx-a ;)
Nie wiem, gdzie sprawdzić, jak się nazywa zasilacz, ale ma 520W.
Gościu, ten sprzęt nie robi na nas żadnego wrażania... Bo zakładam że aż tak głupi nie jesteś by o to "czy dobry" pytać już po kupnie i po prostu się chwalisz (chociaż- kto wie...).
shawnz--> też chciałem mieć HD 6870, ale mam szczęście że się powstrzymałem, bo bym żałował :)
Co za gosc... Sprawdz czy Cie gdzie indziej nie ma. Jak powiedza mu, ze ten komp jest beznadziejny - to bedzie dalej drazyl temat, bo ktos MUSI mu powiedziec, ze jego nowy komputer - kupiony za pieniadze rodzicow (-.-), jest "fenomenalny".
Siema, a czy ja posiadam dobrego kompa do gier? :D kompa kupiłem (10.07.2013): dodałem zdj. ----->
A moj ...
- GIGABYTE GV-R797TO-3GD Radeon HD 7970 GHz Edition 3GB 384-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready CrossFireX
- Intel Core i5-3570K Ivy Bridge 3.4GHz (3.8GHz Turbo) LGA 1155 77W
- ASUS Maximus V FORMULA/THUNDERFX LGA 1155 Intel Z77 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 Extended ATX Intel Motherboard
- CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model CMZ8GX3M2A1600C9
- Noctua NH-D14 120mm & 140mm SSO CPU Cooler
- Intel 330 Series SSDSC2CT240A3K5 2.5" 240GB SATA III MLC Internal Solid State Drive (SSD)
- Seagate Barracuda 7200.14 ST3000DM001 3TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive
- Corsair TX 750W
- Thermaltake Level 10 GT Snow Edition (VN10006W2N) White and Black SECC / Plastic ATX Full Tower Computer Case with Four Fans-1x 200mm Colorshift side fan, 1x 200mm Colorshift top fan, 1x 200mm Colorshift front fan and 1x 140mm rear fan
Amiga 500
Mam lepszego :]
Hehe, lubię takie tematy, w zasadzie to kwestia do czego komu komputer. Znajomy zainwestował ostatnio w Asuska za prawie 4 koła i co z tego jak jedyne do czego się na nim ogranicza to MS Office i oglądanie filmów, więc się pytam po co ?
Zależy do jakiej rozdziałki, bo jak chciałbyś 4k (o 8k wgl. nie wspominam, bo to bezsensu), które powoli wchodzi na rynek masowy, to już teraz pora na wymianę ;)
powiedzmy, że jest dobry a dobry w tym wypadku oznacza 6/10, nie jest bardzo dobry ani z pewnością 'zajebisty' czyli w HD pograsz na średnich, na 3 lata wystarczy do grania w gry starsze niż aktualny rok, już w przyszłym wyjdą gry, które ledwo sie uruchomią na takim zestawie, np Watch Dogs
czegoś się nauczyłeś, miłego dnia
Yeko [39]
Daleko nie musisz szukac. Ja kompa uzywam do filmow na YT, Gola, wiadomsoci pogody itp.
[1] Twój komputer leczy raka :-)