BF 3

Forum Komputery
Odpowiedz
29.10.2011 11:28
1
odpowiedz
CrazyMess
16
Legionista

BF 3

mam pytanko czy BF 3 zadziała mi na sprzęcie
Intel Core 2 Duo CPU
E 8400 @ 3.00 GHz
3 GB RAM
GeForce 9600 512 Mb
?

29.10.2011 11:38
👍
2
odpowiedz
Thakun_NPC
29
Konsul

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/ zezwalasz na sprawdzenie i beda wyniki

29.10.2011 11:41
cswthomas93pl
😊
3
odpowiedz
cswthomas93pl
158
Legend

metal25 - sugeruj się dalej stronami tego typu , ta stronka jednym słowem oszukuje . Pozdrawiam :)

29.10.2011 12:11
Feess
4
odpowiedz
Feess
39
VILLAGE IDIOT

@up
Dokładnie. Ta strona się do niczego nie nadaje.

@CrazyMess
9600 GT jest słabszą kartą od 8800 GT, która jest w minimalnych wymaganiach, ale w singleplayer może być całkiem ok. W multi już będziesz miał pewnie pokaz sjaldów, bo procek za słaby i karta też.

29.10.2011 12:30
😊
5
odpowiedz
CrazyMess
16
Legionista

No trudno najwyżej zagram po zmianie piecyka... ;p
Dzięki bardzo.

29.10.2011 14:13
Dym14
👎
6
odpowiedz
Dym14
109
Senator

Ta strona wcale nie oszukuje! Przestańcie wpisywać to w każdym wątku.
Jeżeli już musicie zawsze wtrącić swoje 3 grosze to doprecyzujcie to co chcecie przekazać(chyba że jesteście tylko papugami powtarzającymi to w kółko bez pojęcia o co chodzi).
Ta strona sztywno porównuje wymagania podane przez producentów do posiadanego sprzętu. Nie bierze pod uwagę nic więcej, czyli np. optymalizację silnika gry itd. Jeżeli strona pokazuje nieprawidłowe informacje to znaczy, że kłamią/oszukują twórcy podając złe wymagania! Podsumowując, strona kłamie gdy kłamią twórcy. Dla jednych gier twórcy kłamią, dla innych nie a strona jest w miarę użyteczna dla ludzi którzy nie znają się na sprzęcie i nie wiedzą jaka jest wydajność ich komputera co oczywiście nie przeszkadza mniej inteligentnym osobom tworzyć XX wątków dziennie w stylu "Pójdzie mi?" zamiast pisać w temacie pod grą/wejść na wyżej wymienioną stronę. Koniec.

29.10.2011 14:50
7
odpowiedz
Beenlon_NPC
15
Centurion

Co nie zmienia faktu, że zakres błędu tej strony jest dosyć duży :)

29.10.2011 15:01
Dym14
8
odpowiedz
Dym14
109
Senator

Co nie zmienia faktu, że bzdury tego typu jak [3] i [4] odnośnie tej strony nie powinny być tolerowane tym bardziej, że jeżeli chodzi o wymagania minimalne to zazwyczaj podane są one trochę na wyrost(co oznacza że działa również na słabszych sprzętach). Więc jeżeli ta strona stwierdzi, że zadziała, to na 99% (wykluczając możliwość bug-a w działaniu strony/błędnego rozpoznania posiadanego sprzętu) zadziała. Inną sprawą jest na jakich detalach i przy jakiej rozdzielczości.

29.10.2011 19:38
gtx295xD
9
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Ta strona czasami oszukuje czasami nie ale w 99.9% przypadkach oszukuje bo "takie" strony to się do dupy nadają a nie do sprawdzania czy dana gra pójdzie czy nie.

29.10.2011 20:32
10
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Dym14 --> Ta strona oszukuje. Sprawdza jedynie, czy dana karta graficzna lub procesor obsługuje dane technologie, czy w komputerze jest dostatecznie dużo pamięci operacyjnej itp. Ale karta karcie nie równa. To samo tyczy się procesorów. Zintegrowane układy Intela od dawna posiadają obsługę DX 10, najnowsze shadery, oraz są w stanie "posiadać" ponad 1 GB pamięci. Ale nie są wydajne a co za tym idzie większość gier, które dana strona by rekomendowała, nie były by grywalne. Jasne. Uruchomiły by się. Ale niewiele więcej. A już na pewno dana strona nie jest w stanie powiedzieć, czy dana gra pójdzie komuś na średnich, wysokich czy nawet minimalnych detalach.

29.10.2011 21:10
👍
11
odpowiedz
Fealtos_NPC
33
Generał

---> [10]

Ta strona tak oszukuje, że szok. Nie wiem po co jest ta strona? Dla tych którzy się nią sugerują, to pozdro...
A co do tematu, to pewnie na nisko-średnich pójdzie. Zależy od rozdzielczości.

29.10.2011 22:39
Dym14
12
odpowiedz
Dym14
109
Senator

No fakt, skoro działa tak jak mówi Narmo to bieda - przyznaję się do błędu. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nie wchodziłem na nią ze słabego sprzętu więc wszystko mniej więcej się zgadzało. Podawała chyba nawet model grafiki ale jeżeli ich nie rozróżnia i integra z 1 GB VRAM spełnia wymagania np. BF3 to nie mam pytań. W każdym razie dzięki za wyjaśnienie.

29.10.2011 23:06
Imak
13
odpowiedz
Imak
129
Senator

Podepnę sie. Jako fan BF2 praktycznie od premiery(z krótszymi i dłuższymi przerwami), mam taki plan, by za kilka miesięcy jak gra nieco stanieje i zostaną poprawione największe błędy kupić grę. Windowsza siódemkę się załatwi, ale nie jestem pewien co do mozliwości mojego komputera.
c2d e6550 2,3 GHz
GF GT8800
2GB ramu ddr2
Reszty chyba nie musze podawać?

Czy pogram w multi na najniższych detalach, ale z największą widocznością?

Pamiętam jak kupiłem BF2 to wszystko prawie na samym dole miałem ustawione i ograniczona widocznośc. dziś jak się gra na full wszystko to można się zdziwić, ze przez sześć lat gra aż tak sie zmieniła.

Zapomniałem zapytać o najważniejsze - czy gra jest dobrą kontynuacja dwójki? Warto ja kupić?

29.10.2011 23:10
14
odpowiedz
Teicus_NPC
25
Legend

z 2gb ramu nawet do BF3 nie podchodź

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl