Battlefield 3 Problem
Witajcie mam mały problem z Battlefield 3. Mianowicie nie dawno wymieniłem procesor na lepszy ponieważ stary nie dawał rady w BF3. Po wymienia zauważyłem dziwne zmiany po pierwsze wzrosła nie wiem jakim cudem temperatura karty graficznej i trochę wzrosło zużycie ram. Wydaję mi się że na mojej obecnej specyfikacji BF 3 powinien chodzić lepiej tymczasem na mapach close quarters mam 25-30 fps na normalnych 50-60.
Procesor : Phenom X2 945
Karta Graficzna: Ati Radeon HD 4850 512mb ram
RAM: 4 GB
Zasilacz: 550 W
Może zasilacz nie daje rady sam nie wiem proszę o pomoc.
wzrosła nie wiem jakim cudem temperatura karty graficznej
Najwyraźniej twój stary procesor totalnie ograniczał kartę graficzną, co w rezultacie dawało małą ilość FPS no a teraz gdy procek pozwala karcie rozwinąć skrzydła, jest większa temperatura oraz więcej FPS.
W niektórych grach rzeczywiście fps poszedł w górę ale martwi mnie BF 3 myślałem że na obecnym sprzęcie pójdzie lepiej a czasami na close quarters nie da się grać bo fps potrafi spaść poniżej 30...
Dobra masz racje nie wiem dlaczego napisalem, ze masz 2 rdzenie :D. Musisz wymienic grafike ja tez tak mam, ale narazie nie jest najgorzej.
Arti1999 A widzisz może zmęczy wczoraj byłeś ;) U mnie też nie jest najgorzej ale to denerwuje ale już się przymierzam do kupna nowej grafiki.
Problemem może być nie karta jako taka, ale ilość pamięci na jej pokładzie. Jeśli na "normalnych mapach" idzie OK, a innych nie, to wróżę z fusów ;) na podstawie swoich doświadczeń z wiedźminem na laptopie - czegoś tam jest więcej - trzeba popracować nad indywidualnym ustawieniem grafiki.
Jeśli przyczyną jest zbyt duża liczba "trójkątów do przeliczenia" - to należy zmniejszyć szczegółowość modeli (nie wiem jak to się dokładnie nazywa w BF). Jeśli problemem jest RAM karty i przepustowość pamięci należy zmniejszyć dokładność tekstur.
Spróbuj się pobawić - nieraz jeden suwak może uczynić cuda.
Tak tylko że ja mam ustawione wszystko na low więc już tutaj nie ma się czym bawić. Od dawna miałem zamiar wymienić kartę. Więc to i tak była tylko kwestia czasu
Tak tylko że ja mam ustawione wszystko na low
No cóż .. hm ..
mało ramu - mam 4G RAM, wg "programików testujących różne pierdoły" podczas gry w BF3 RAM (u mnie) NIE jest wykorzystywany w 100%. Gra chodzi płynnie.
Oczywiście pomijając powyższy fakt - więcej RAMu zawsze mile widziane ;)
To już jest 23452345434353465434534654 wątek o problemach z battlefield ...
Stworzę jeszcze z 6 aby było bardziej okrągło ;)