Witam czy zmiana podanych kart graficznych wpłynie znacząco na najnowsze gry ??
Zależy jaki procek masz, generalnie jak już coś to IMO na 670tke możesz przeskoczyć. Wtedy przynajmniej odczujesz nieco większą różnice
Możesz sobie zobaczyć ile masz teraz fps'ów, dla ułatwienia dodam że na 760 mam 70fps w BF4 przy fullHD ultra.
Niema sensu zmieniać karty, która spokojnie spełnia standardy dzisiejszych gier. Jak ci tak strasznie zależy to poczekaj z rok i kup coś lepszego, nie odczujesz gigantycznej różnicy, zależy też jaki masz procesor.
Lepiej już gtx 960niż starszą 760
Taka sama cena a gtx 960 lepszy ,nowszy,obsługa dx12, architektura maxwell itd...
Procesor mam i7 3770K
Tylko co jest lepsze od mojej obecnej karty GTX760 czy np. GTX680??
@drumnbass1804
760 też będzie obsługiwać dx12, karty są niemal identyczne pod względem wydajności, w niektórych miejscach starsza wygrywa nawet z nowszą. Jakbym miał wybierać pomiędzy tymi dwoma wybrałbym tańszą.
Wymiana kart w tym samym segmencie to bzdura. Jak masz wymieniać 660 to na R9 280x lub GTX 770 nic mniej. Sprzedaj 660 i doloz do używki R9 280x albo 770 i graj :)
up - gtx 780 to lepszy wybór - poczytaj testy w sieci i w większości są na korzyść 780tki - zależy jaka wersja (choć jej lepsze wersje są dużo droższe niż gtx 970, która to jest też znacznie bardziej dostępna).
@maniek1996
Jeśli nie masz kasy na 970 to dorzuć do gtx 770 bo w twoim przypadku wymiana na 760 nie ma sensu.
@NewGravedigger
Na 970 stanowczo, ponieważ jest nowsza i tańsza.
Wymiana z 660 na 760 jest bez sensu jak już zmieniać, to najlepiej sprzedać gtx 660, dożucić kasy i kupić gtx 970
Ok, więc nastawię się za GTX 770. Lepiej kupić używaną MSI/Gigabyte czy się szarpnąć na nówkę ZOTAC AMP Edition ??
I drugie pytanie czy mój zasilacz OCZ ZT 550 da rade ??
Tak zasilacz da radę. Mimo to ja bym radził wstrzymać się z zakupem karty. 660-tka to nadal dobra karta a wydajnościowo jest tylko trochę słabsza od 760 tki . Jak chcesz już zmieniać to pozbieraj na coś mocniejszego.