złozyłem kompa wszystko ok?
siema.
Taki oto zestaw złozyłem ktoś moze mi coś powiedziec o nim?
Intel Core i5 4590
MSI GeForce GTX 970 4GB DDR5 OC
Płyta główna Gigabyte GA-H81M-D3H H81 LGA1150 mATX
Zasilacz : corsair 600 W
1 TB dysk twardy WD MEDIAMAX 7200OBR. SATA II 64Mb
Hmm, brakuje RAM'u i obudowy, ale oprócz tego wydaję się być wszystko ok. Tylko zasilacz, wystarczyłoby 500W.
mam ramy 2x2GB ddr3 1333mhz i 1x4GB DDR3 1600mhz mam stara obudowe :)
Zasilacz miałem kupiony kiedys wiec został mi stary :P na przyszłosc pomyslałem zeby sobie wiekszy kupic i teraz nie musze :)
No to super dzięki za poświecony mi czas :)
Git majonez, będzie śmigać. A zasilacz powinien uciągnąć nawet przyszłe modyfikacje.
Ja bym zainwestował w lepszą płytę główną. Ten chipset jest trochę słaby. Poleciłbym Ci dołożyć do płyty z chipsetem z97 np. msi z97 pc mate najlepszy wybór na cena/jakość.
Zmień płytę główną jak pisał zbychuboniek i dołóż te 200zł na lepszy procesor.
Marudzita. Styknie mu na jakiś czas. I tak znając życie zapomni o czyszczeniu, zmianie past i mu się przy ostrym graniu za rok zjara.
za pozno czym wiecej czytam to tym bardziej mi sie nie chce kupowac kompa ale jak juz powiedzialem za pozno w komputerowym sklepie z wykwalifikowanymi ludzmi na tym stanowisku rozmawiałem powiedzieli ze jest ok . Budżet moj max 2500 miał byc ale i tak wyszedł poza ...
Wczesniej grałem na takim sprzecie i latał 5 lat i do tej pory lata ale wole lepszy.
Procek : intel i3 540 3.07 ghz
grafa: radeon 6850 1GB
płyta asrcok H55M-GE r 2.0
zaslacz corsair 600@!!! (5 lat teamu ! )
/|\
|
|
|
O tym sprzecie byscie powiedzieli ze lipa??? Tez sam składałem majac 15 lat !!!
I nie zapomianm o czysczeniu kompa i innych rzeczach dbam o niego jak buty do kościoła.
Nie gram ostro po prostu mysle na przyszłosc zeby mi poszły gry na tym sprzecie .