Zgadywanka geograficzna :)
Na stronce mamy widok street view z google maps - mamy zgadywać co to za miejsce :) Czasem znajdujemy się w miastach, które mają sporo miejsc typowych dla danego kraju, ale czasem można się znaleźć w środku lasu i trzeba kombinować, żeby znaleźć cokolwiek co może sugerować w jakim kraju jesteśmy :)
Fajna, wciągająca zabawka - polecam!
Dzięx, lubie takie zabawy :) Akurat się przyda, żeby nie pracować :P
A kuźwa non stop mnie w jakieś krzaki wrzuca :I
Mi często wywali jakiś las i skąd mam wiedzieć gdzie to jest? Bardziej na zasadzie strzału.
To też ciekawa gra, tutaj można bardziej popisać się wiedzą ;d http://joemonster.org/gry/15436
Można strzelać, albo poświęcić odrobinę czasu i wyjść do jakichś zabudowań :P
Mój najlepszy wynik jak na razie to 13191 pkt - po udzieleniu odpowiedzi na 5 zagadek, pojawia się okienko z wynikiem.
Za kazdym razem, trafilem panstwo, ale dokladne wskazanie konczylo sie zazwyczaj roznica 1000km - ale tak to jest, jak sie trafia na Rosje lub USA.
Do dupy coś takiego, jakaś randomowa łąka czy las i jakim cudem mam wiedzieć co to?
To już lepiej zgadywać państwa czy miasta...
Też nie rozumiem idei. Przecież w 9 na 10 przypadków to jest czysty strzał.
gnoll - masz zgadywać po wyglądzie roślin. Przynajmniej kontynent się da. Szerokość geograficzną też.
Mój rekord przy pojedynczym wyszukaniu - około 10 metrów. :D
Bez wspierania się googlem naturalnie.
Miałem port ze znakiem "first city in alaska" więc było łatwo.
W moim przypadku, tylko raz trzeba sie bylo zastanawiac. Pozniej wystarczyl rzut oka na okolice, droga, samochody lub napisy na szyldach, badz sklepach.
@UP - tez mialem to samo.
Ja miałem obok siebie kampera z napisem ''Montana'' ,a okazało się ,że to było gdzieś w Kansas :P
Na obrazie było jakieś włoskie miasteczko spokojne, no to daję Sycylia. A on mi wyjechał z jakąś wyspą na środku Atlantyku "Ponta Delgada".
25155
U Ruskich poszedłem na łatwiznę (ale zamiast Street View dostałem jedno zdjęcie panoramiczne :/). Norwegia mnie zmasakrowała - nie mam pojęcia jak to odgadnąć (swoją drogą fajna sprawa - Google Street View ze skutera śnieżnego):