Zasilacz!!!
http://allegro.pl/turment-700w-24pin-2xsata-4xmolex-pci-e-wyprzedaz-i1288459022.html
Co sądzicie o tym zasilaczu?
TURMENT i wszystko jasne.
Lipa jakich dużo. Nikt rozsądny Ci tego nie poleci.
Wybierz coś droższego od Chiefteca, Tagana, OCZa bądź Zalmana.
Z resztą podaj specyfikację komputera, bo może te 700W wcale Ci nie jest potrzebne.
Ło matko przenajświętsza..... jak chcesz poczuć zapach elektronicznej spalenizny o poranku - bierz :)
Krótka piłka - chcesz mieć zasilacz rzędu 650-700 W? Wyskakuj minimum z trzech stów.
EDIT
Jak ty kombinujesz... to używka, i bez wszystkich kabli. Ogólnie dobra jako model, ale nie w tym przypadku jako zakup.
http://allegro.pl/chieftec-cft-600-14cs-gwarancja-i1287275405.html
A czy ten z Chiefteca będzie dobry?
No ale ten ma 600W
a za prąd kto będzie płacił? masz kompa za 5000zł zeby wsadzać do niego 600W zasilacz?
Aha i jeszcze pytanie o płytę główna i ramy czy jeżeli w płycie mam 1600mhz O.C to mogę zamontować ramy 1600mhz czy jak?
Zapytałem czy to dobry zasilacz czy warto go brać?
Zamiast kombinować, napisz jaki masz sprzęt i jaką kwotą dysponujesz, to coś zaproponujemy.
AMD Phenom II x4 965
Ati Radeon 5830
Płyta Główna Asus M4A89GTD PRO/USB3
Kingston HYPERX 1600Mhz
Dysk TWardy 1tb Samsung F3
Jeśli to ma znaczenie to w obudowie 3 wiatraki
Kwota jaka mam na zasilacz to 200zł na przesyłkę znajdzie się
A jeśli bym potem myślał o zmianach i czy jeśli będę podkręcał to starczy?
Ponawiam pytanie [13]
Aha i jeszcze pytanie kolegi
Która Karta lepsza
GTX 460 768mb/192bit
czy
Radeon 5770 1gb/128bit?
No skoro ta się to rozwinęło... do mojego sprzętu (poniżej + GTX460) wystarczy ten sam Fortron ?
[21]
Raczej GTX460, z tego co wiem on jest na poziomie Radeona 5830
Ale chyba ta wersja 1gb a nie 768
Mi się zdaje że 768 jest prownywalne do tego 8770
No skoro ta się to rozwinęło... do mojego sprzętu (poniżej + GTX460) wystarczy ten sam Fortron ?
Jak najbardziej.
Raczej GTX460, z tego co wiem on jest na poziomie Radeona 5830
raczej trochę wyższym.
Edit: GTX 460 1GB > GTX 460 768MB > HD 5830 > HD 5770
czyli gtx 460 lepszy do radeona ?
a w czym wersja 768 jest lepsza od hd 5830?
Ponawiam pytanie [13]
Czy jesli w plycie mam 1600 O.C to czy moge podlaczyć ramy 1600?
a w czym wersja 768 jest lepsza od hd 5830?
A w czym może być? Jest znacznie wydajniejszy.
Tak jak już fredzio napisał- HD5770 podobnie jak HD5830 nie mają startu do GTX460 768MB
No a co do pytania wyżej?
Czy jesli w plycie mam 1600 O.C to czy moge podlaczyć ramy 1600?
tak, mozesz
Ale co oznacza to O.C
Overclocking (podkręcanie).
spoiler start
Chyba :)
spoiler stop
Człowieku, spamujesz. Edytuj posty.
Taki offtop - po zakupie nowej karty i zasilacza, i sprzedaży starej, okazuje się że w ciągu trzech lat na upgrade kompa wydałem... 400 zł! A sprzęt nadal świetny. Jeszcze 3-4 lata temu nie do pomyślenia...
Znalazłem taki zasilacz opłaca się?
http://allegro.pl/okazja-coolermaster-600w-realpower-m520-modularny-i1285964618.html
Wybierz coś droższego od Chiefteca, ...., OCZa bądź Zalmana jak zwykle zartownis, Skoda pewnie tez jest tak dobra jak Merc co? :)
[12] wydawaloby sie ze taki duzy a wciaz mysli ze zasilacz 600W to bedzie pobieral 600W z gniazdka :)))
Koledzy drodzy kupiłem ten zasilacz Fortron i co nie ciągnie sprzętu sprawdzałem u kolegi na słabszym komputerze i u niego hula a u mnie nie da rady. Zasilacz mogę oddać ale będę musiał jakiś inny wsiąść co brać nie więcej niż 210 żeby kosztował. Zastanawiam się nad zasilaczem HuntKey.
A jakie są objawy tego- "niehulania"?
Może źle coś podłączyłeś. Nie ma możliwości żeby komputer się na nim nie uruchomił.
Wszystko jest dobrze podłączone u kolegi chodzi chyba po prostu nie daje rady.
Jaki polecasz jeszcze do 210zł mógłby być ten HuntKey HK500-53AP 500W
Nie napisałeś o co pytałem- co konkretnie się dzieje z komputerem gdy wciskasz power?
BTW: Jeszcze kilka godzin temu pytałeś czy może być inny...
Gdzie Ty dzisiaj znalazłeś otwarty sklep komputerowy? Coś ściemniasz kolego...
Kupiłem na allegro w moim mieście było do odebrania do 10:30.
Jak włączam przycisk Power do się coś uruchamia na 3-5 sec i się wyłącza
BIOS nie daje żadnych sygnałów?
No to stawiam na walniętą płytę główną. Sprawdź czy twój komputer chodzi na innej zasiłce.
Kupowałeś od osoby prywatnej? Masz w takim razie pewność że zasilacz jest nowy? Czy tak jak te które podawałeś do tej pory- używane, albo poserwisowe?
Daj linka do aukcji.
Płytę kupowałem w apollo i na zasilaczu 600w wszystko ok chodzi. Zasilacz chodzi na 100 % kupiony w jakimś prywatny sklepie ale sprawdzałem i z nim wszystko wpozradku dzwoniłem do typa i mowi ze moge wymienic na ten HuntKey i sprawdzic
Daj link do tej aukcji.
Twój sprzęt pobiera w stresie max 350W, a podczas startu komputera, pewnie ok 250W a zasilacz ten jest w stanie oddawać 460W mocy ciągłej i jego łączna moc na lini +12V to ok 400W, więc nie możliwe by komputer na nim nie wstawał, chyba że jest walnięty- wtedy jak najbardziej możliwe że ze słabszą konfiguracją nie ma problemów a gdy przyjdzie mu pokazać co potrafi to się wysypuje.
Jak masz możliwość, to sprawdź swój sprzęt na zasilaczu o podobnej mocy.
Spróbuj wymienić tego Fortrona na taki sam model.
No i napisz jako konkretnie model Huntkeya proponują ci w sklepie.
Post [37] tam masz model i jutro mogę wymienić na nowy frotron albo tego huntkey wezmę w tej samej cenie jest to spróbuje jak nie to mogę oddać płytę główna na gwarancje
Ten Huntky ze specyfikacji zły nie jest, choć w internecie próżno szukać jakiś bardziej szczegółowych danych na temat tej konstrukcji i jej faktycznego producenta.
Jeśli koniecznie chcesz 500W to niezmiennie mogę polecić Fortrona GHN 500W- to naprawdę bardzo solidna i nowoczesna konstrukcja wykorzystywana m.in. przez tak renomowanych producentów jak BeQuiet, Antec, OCZ, czy Fractal Design.
Sprawdź jednak dokładnie swój sprzęt, bo opisany przez ciebie przypadek nie jest typowym objawem zbyt małej mocy zasilacza, a raczej uszkodzonej płyty głównej, lub uszkodzonego zasilacza.
OK jutro się okaże jak coś to zapytam o tego fortrona 500W a jak nie będzie to wezmę tego huntkey
Zasilacz był coś sypnięty bo nie dawał tyle mocy tylko 300W max i wziołem tego HuntKey i wszystko OK!!! Dzięki za pomysły i propozycje zamykam Wątek :)
"HuntKey to chyba noname."
Sam jesteś nonoame. Huntkey robi solidne zasilacze.
Serie od 350W to był świetny i chwalony sprzęt.