Zapach którego nie ma
Dziwna rzecz, ale dzisiaj kilka razy poczułem w powietrzu zapach perfum koleżanki, z którą byłem wczoraj na browarku( fakt faktem że mi sie podobała, ale sie w niej nie zakochałem). Przy pisaniu równań reakcji do poniedziałkowego sprawdzianu kilkakrotnie poczułem zapach jej perfum i się dziwię, bo niby skąd on może pochodzić ? Wąchałem sie czy czasem nie przesiąkłem jej perfumkami na odzieży czy skórze, ale nic nie wyniuchałem, tak jak by mi wiatr to przywiał.
Czy to możliwe, że mózg może sobie taki zapach wytworzyć ?!
Tak.
Podobno niektórzy chorzy na raka mózgu czują zapachy pieczonego kurczaka i inne takie.
Te zapachy mogą być wywołane skojarzeniami. Np. przypominasz sobie dzieciństwo jak na wakacjach brałeś udział w sianokosach i podświadomie czujesz siano.
Ale ja sobie nic nie próbowałem przypomnieć, skupiłem się w 100 % na równaniach, no i tak nagle poczułem jej perfumy, to nie był silny zapach, jednak wyraźny.
Ja podświadomie czuje zapach moich skarpetek po zdjęciu butów co miałem na stopach przez 13 godzin.
Coś przesiąkło zapachem, to normalne, że czujesz lekki zapach w powietrzu a przykładając nos nic nie czujesz. Też tak miewam.
Ostatnio czytałem, że u osób homoseksualnych takie objawy występują.
Dobra, bo widzę że robicie ze mnie niemyjącego się pedała ;p. Xkoala => Na pewno się w niej nie zakochałem, a propo przesiąkniecia to nie wydaje mi się
Jak są dobre perfumy to mogą się utrzymać kilka dni na ubraniu, ale raczej jak się psika bezpośrednio na nie. Na niektórych materiałach zapach utrzymuje się dłużej np. na skórzanym pasku od zegarka, może po prostu przytuliłeś się do niej i zostało na tego typu materiale. Albo ktoś przechodził z tym zapachem u Ciebie pod oknem.
Z tym to ty idź do lekarza bo możesz mieć coś niepokolei w głowie....
Tak.
Podobno niektórzy chorzy na raka mózgu czują zapachy pieczonego kurczaka i inne takie.
Potwierdzam. Moja babcia, chora na raka, bedaca juz jedna noga po tamtej stronie, czesto o tym wspomina. Ostatnio zazartowala sobie nawet, ze moglaby dzien w dzien jesc kurczaka, bo i tak wszystko inne na to jej wlasnie pachnie. Cos w tym jest.
Na pewno się w niej nie zakochałem, a propo przesiąkniecia to nie wydaje mi się
Czyli Twój mózg poprzez niekontrolowane procesy Neurofizjologiczne produkuje nadmierną ilość związku fenyloetyloaminy PEA(C8-H11-N). Skoro nie jesteś "zakochany" to w takim razie masz Schizofrenie(Anhedonia lub Urojenie) lub Nowotworowy guz mózgu. Przykro mi.