Mam pewien problem. Dawno temu w pierwszej klasie liceum założyłam z kumplem stronę o naszej klasie licealnej. Zupełnie o niej zapomniałam, a odezwał się do mnie jeden z kolegów, że jego pracodawca znalazł tą stronę i nie jest zachywcony wypowiedziami właśnie tego kolegi - ludzie byli młodzi i pisali głupoty. W każdym razie chciałam zamknąć stronę. Problem w tym, że ani nie pamiętam gdzie ją zakładałam, ani jaki login i hasło do niej były. Jest jakaś możliwość usunięcia z czeluści internetu tego nieszczęścia? ;)
Darmowy hosting na www.za.pl. Odzyskanie hasła komplikuje sprawe bo prawdopdobnie strona założona została na maila na którego również wieki temu ktoś mi się włamał i nie mam dostępu do skrzynki :/
Najprościej napisać do administratorów za.pl. Napisz, że na forum nikt nie logował się od xx czasu, dodatkowo nikt nie logował się do panelu administracyjny.
No własnie. Pisać do administratorów. Przedstawić sytuacje.
Pewnie się trochę admini pobrechtają ale może to też ludzie. ;)
Ok mail poszedł, zobaczymy czy się uda coś załatwić.
A nie ma jakiś forumowych hakjerów co by się za moim przyzwoleniem włamali na strone i ją doszczętnie zniszczyli? :P Czy po prostu się za dużo filmów naoglądałam? ;)
nutkaaa: jak masz odpowiednio dużo kasy to możesz wynająć ludzi, którzy to zrobią. Pytanie czy skóra warta wyprawki? Zakładam, że nie dysponujesz takimi środkami jak korporacje lub instytucje wywiadowcze ;-)
@up
A co mieliby zrobić wynajęci ludzie? Bo ja innego sposobu, niż włamanie się na ftp lub bazy danych metodą brute force nie widzę.
No chyba, że forum ma jakąś lukę, którą można wykorzystać (w co wątpię).
Do żadnego z tych sposobów, nie trzeba milionów ;).
Nikt nie zapytał, bo jest to całkowicie zbędna informacja.
[12] dla kogoś kto potrafi co nieco już nie taka zbędna. Jeśli stronka na jakimś popularnym skrypcie stoi a ten nie był uaktualniany od kilku lat to jest duża szansa, że można coś "zdziałać"
Żeby nie było - nie zgłaszam się na ochotnika, adres również mnie nie interesuje :P Ot, offtop połączony z upem :P
Ale stronę i tak jeszcze przez dłuuuugi czas będzie można przeglądać.
Google --> cache:adresstrony.pl
dodajesz do head'a:
<meta name="Robots" content="noarchive" />
i po najbliższej wizycie robota, google usuwa cache ze swoich serwerów