Weź usuń konto na gol'u bo takich ludzi tu nie chcemy ...
Ciekawe, bo jak dla mnie to są gry. No chyba, że płyty które według aukcji są zawartością nie są grami. Ktoś tu chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
"
W LICYTOWANYM PRZEDMIOCIE ZNAJDUJE SIĘ:
1. BATTLEFIELD 3 POLSKIE PUDEŁKO
Z 2 PŁYTAMI INSTALACYJNYMI DVD
DLA WSZYSTKICH KTÓRYM NIE CHCE SIĘ ŚCIĄGAĆ Z INTERNETU
"
Co ci z samej gry (fizycznego nośnika i pudełka), skoro on NIE dodaje kluczy (kont gdzie gry są zarejestrowane) do nich?
A nie pomyślałeś o wątku kolekcjonerskim ? Ja np. zbieram niektóre pudełka po kultowych dla mnie grach i stoją sobie na szafie :)
Soul akurat w sprzedawaniu pudełek nie ma nic złego. Ktoś kupi sam cd-key a chce mieć pudełko to korzysta właśnie z takich ofert.
Nośnik DVD i pudełko, bez działającego kodu aktywacyjnego nie jest pełnoprawnym produktem i nie może być sprzedawany jako gra. Dziękuję, dobranoc.
[9]
Pomyślałem. Ale zarówno sam tytuł aukcji jak i wpis na forum mówił o GRACH. I o to się tutaj rozchodzi.
Z tego co widze, to w opisie aukcji jest jasno wyszczególnione co jest jest przedmiotem aukcji. Więc w czym problem ? Ludzie świadomie kupują, to co jest w opisie.
[edit: literówka ]
Nie wszyscy, wierz mi że nie wszyscy... Wystarczy poczytać ile osób łapie się na aukcje w stylu: "sprzedam klucz BF3", a na samym spodzie dopisek, że klucz jest już użyty i nie ma możliwości ponownej jego aktywacji.
Tutaj masz rację, ale czytając opis tej aukcji jak byk widać co dostajesz, a co nie.
[13] Popieram w 100%, sam nie lubię cwaniaczków sprzedających pusta konta, ale ten użytkownik jasno napisał, że sprzedaje samo pudełko bez cd-keya. Wszystko co ważne oznaczone jest dającym po oczach żółtym kolorem.
@kjx myślę, że Soul dał mu bana z automatu po przeczytaniu pierwszych postów w tym wątku. Nie ma napisane tutaj, że to samo pudełko, ale gra pozostanie grą. Tak jakbyś kupował samochód bez silnika, można go kupić ale by go użyć musisz jeszcze dokupić silnik, ale samochód pozostanie samochodem. Tak jak w tym wypadku gra grą, a nie pudełkiem. To jest oczywiście tylko moje osobiste zdanie na ten temat.
Ale już w tytule aukcji i na forum nie ma o tym ani słowa. I chyba o to chodziło Soulowi. Zresztą, nie mnie się tłumaczyć za "władzę".
Tytuł aukcji nie musi ostatecznie wyrażać tego co zawiera aukcja. Moim zdaniem wystarczająco dużo napisał w tytule. I nie zgodzę się, że to co sprzedaje ten gość nie jest grą. A co nią jest ? może cd-key ? Key umożliwia granie, a grą jest zawartość płytki, która jest dołączona do pudełka.
Tytuł tematu sugeruje, że użytkownik sprzedaje gry, ale tak naprawdę to są same pliki do tych gier wpakowane na płyty DVD! By nazwać to grą, musiałby być tam klucz licencyjny (aka. cd key).
Postarajcie się skorelować tytuł wątku z treścią aukcji. No jak nic się nie da. Zwykły poszukiwacz frajerów, którzy kupią "puste opakowanie". Pudełko powinno zawierać płyty wraz z kodem. Takie są warunki legalnej sprzedaży w Polsce.