za ile sprzedać starego kompa?
cześć mam starego kompa do sprzedania ale nie wiem za ile. Komp nie jest jakiś super extra ale chciałbym go na nallegro wystawić bo mam nowy a stary stoi tylko oto parametry:
Intel Celeron 1,6GHz X2 (dwurdzeniowy)
1GB RAM
karta graficzna ATI Radeon HD 3400 Series 1gb
150 Zł
400 zł max
150 Zł
Toż to mój wujek sprzedał ostatnio jakiegoś 1 rdzeniowca z 512mb ram i R9100 za 250 zł ;) fakt takie gówno kupić za 250 zł to głupota, ale ktoś się znalazł naiwny ;D
Za 300 kupisz 2 rdzeniowego proca, 3 giga ram i Srednia grafika gta iv pojdzie :P
300 zł może by wystarczyło (choć i tak raczej nie bardzo), ale tylko na procesor, ram i grafikę, a do tego przecież dochodzi jeszcze jakaś obudowa, zasilacz, płyta główna, dysk twardy i parę innych pierdół jak myszka, klawiatura czy dvd-rom.
100 zł?
[4]
Sam Ram nawet na DDR3 kosztowałby ~100zł. Proc 2 rdzeniowy min. ok. 150zł ( a i tak słaby będzie ). Za 50zł nie kupisz grafiki na której odpaliłbyś GTA IV.
Ddr2 w zupełności wystarczy. może trochę przesadzilem ale ceny sprzętu na allegro są bardzo dobre
ddr2 są droższe od ddr3 tak swoją drogą ;p
30 zł za 1 giga to bardzo dużo fakt
No DDR2 sa drozsze od DDR3 , ale dalaczego ?:/ Bardzo mnie to zastanawia.....
ddr1 znajomy sprzedal za 70 zł :D nie są produkowane a zapotrzebowanie jest duże ktoś woli dokupic do rupiecia ram niż wymieniać calosc jak się coś zepsuje
zapomniałem dodać że płyta główna to ASRock 945GCM-S jedynym mankamentem sprzętu jest to że ma obłamaną plastki który jest pod CD-ROM ale w niczym to nie przeszkadza sprzęt sprawny w 100%
o to screeny
http://imageshack.us/photo/my-images/59/zdjcie00351.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/511/zdjcie00361.jpg/
do tego dochodzi jeszcze monitor ok. 20 cali z tzw dupa
pytajcie jak cos
Podepnę się pod wątek
Athlon X4 620 2.8GHz
Płyta Gigabyte GA-M720-US3
Radeon XFX HD 4890 1GB DDR5
4GB pamięci OCZ DDR2
Ile bym za to wziął:)?
poprawka blaszkę postanowiłem oberwać poniewaz trzymała się tylko na jednej sprężynie ale tak jak powiedziałem w niczym to nie przeszkadza ile bym wziął ten sprzęy
gtx295xD---> Nie znam się na cenach sprzętu ale na tyle mam pojęcie że za 1500zł bez monitora,zasilacza,dysku i budy mogę złożyć nowy sensowny sprzęt a ja chce dowiedzieć sie ile dostane za te używane i nie nowe już częsci:)