Youtube : Jak sie wybić ?
Witam!
Mam 290 widzów nie wiem jak zainteresować większe grono moim kanałem. Nagrywam oczywiście gry.
Biodra wysoko, wybicie pod kątem 45 stopni i dbanie o poprawną parabolę lotu.
Zmienić mikrofon.
Mieć ciekawe gry (których nie ma gdzie)
Mieć styl (buczenie do mikrofonu jak 95% nagrywających młodziaków z tego kraju trudno nazywać stylem, chyba że slabym).
Ale przede wszystkim....
....
...
...
..
spoiler start
Przejść mutację głosu.
spoiler stop
najlepiej jakbyś nagrywał filmy z tego jak grasz w minecrafta, bo chyba tego jest najmniej na youtubie
i najlepiej mów głosem takiego małego dziecka, ciągle zaciągając i powtarzając te same prawie zdania :)
okej :) staram się mówić ciekawe rzeczy
Odpowiedz jest bardzo prosta. Trzeba robic filmiki lepsze od konkurencji, ktoś raz obejrzy i albo juz więcej na twój kanał nie wejdzie albo da suba.
Dobrym pomysłem jest nagrywanie Minecrafta, horrorów i nowych gier. Bardzo dobrym pomysłem jest robienie streamów na Twitchu/GameCreds, nagrywanie darmowych gier, udając że Ci się podobają, podając reflinki w opisie, dodanie obrazu z kamerki, szantażowanie widzów, żeby dali przynajmniej 1000 łapek w górę, albo nie będzie kolejnych filmików, dodanie intra składającego się z powycinanych trailerów i losowej, podniosłej muzyki + Twojego nicku animowanego w spiraconym Adobe After Effects, robienie głupawych miniaturek z durnymi minami, wymyślenie śmiesznej nazwy dla swoich widzów i hasła, w stylu "dżampery kampery" i "skakanka, szmato!". Nie zapomnij o chwytliwym przywitaniu na początku każdego odcinka, całkowitym braku montażu (oprócz intra) i ciągłym przeklinaniu. Jeżeli będziesz robić streamy, koniecznie włączaj reklamy w losowych momentach i tłumacz to tym, że nie stać Cię na parówki. Rob vlogi na wszystkie tematy, na jakie nie masz bladego pojęcia i zdobywaj widzów chwytliwymi tematami i uczestnicząc w jutjubowych dramach. Pamiętaj, że Twoją główną widownią będą dzieci z podstawówki i gimbaza, więc powinieneś się kreować na guru, który wychowa ich lepiej od ich własnych rodziców.
Życzę Ci powodzenia!
Bądź oryginalny i nagrywaj filmiki z minecrafta - to jest klucz do sukcesu :)
dziękuje mam nadziej ze mi sie uda coś na jutubie : ) i nie będe grał w minecraft : D
Rozumiem, że to jest Twój kanał:
http://www.youtube.com/watch?v=rudQe3csKlg
Jeśli nadal masz zamiar gadać tak jakby Cię do tego zmuszali i ciągle jakoś plenić sobie i siorbać tą śliną to nie licz na więcej niż 300 widzów!