Wymagania techniczne Bf3 pytanie.
Witam. Jeśli wybrałem złą kategorie do przepraszam. Chciał bym się dowiedzieć czy na moim komputerze odpali BF3. Oto parametry:
- Procesor: AMD V120 Processor 2.20 GhZ
- Ram 4 GB
- Karta Graficzna ATI ty Radeon HD 5470
- System oczywiście Windows 7
Co o tym sądzicie? Jeśli nie pójdzie to szkoda. Z góry dzięki.
Laptopy nie są do gier. Bf3 sobie odpuść, sam gram i gra mimo wszystko nie jest jakaś wybitna. Zagraj sobie w GTA San Andreas, serio bawiłem się przy nim znacznie lepiej niż chociażby gta 4. No i lepszy niż ten beef
No własnie co ma bf do GTA ale nie o to chodzi to jednak raczej nie pójdzie co nie ?? -.-
A do tej stronki co mi podesłałeś dj135790 to mi pokazuje, że skyrim mi nie pójdzie a poszedł i to na średnich więc już nie wiem :D
Zagrasz, ale pewnie na low.
Zrobisz OC procka i karty i powinno przybyć trochę fps.
Podkrecenie karty graficznej i procesora - ktore dadza tyle co nic. Nie pograsz nawet single player.
- Karta graficzna nie nadaje sie do gier, jest malo wydajna
- Procesor do niczego
O BF3 zapomnij. MOŻE BC2 by poszło, ale też nie jestem pewien.
Procesor i karta graficzna oraz ew. zasilacz, jesli jest on slabszej jakosci.
To laptop ? Acha, nie wiedzialem. No to caly komputer do wymiany, najlepiej kupic stacjonarny - no chyba, ze naprawde duzo podruzujesz i potrzebujesz czegos przenosniego.
trudnezycie laptopy nie są do gier? Ja na moim daje radę w BF3 na średnich, Crysis 2 na wysokich
Crysis 2 na wysokich - Teorytycznie na najnizszych - gdyz jakosc grafiki ustawia sie tam, o ile dobrze pamietam, kolejno:
- Wysokie
- Bardzo Wysokie
- Ekstremalne
- Ultra
@Pawlo94 - Ma racje... Typowe gaimingowe laptopy sa nieoplacalne, bo malo kto kupilby laptopa do gier, gdzies na wyjazd. Kosztuja one fure pieniedzy, dlatego stacjonarne sa lepsze - jesli ktos zamierza korzystac z niego w domu.
Jak Ty chcesz procka wymieniac w laptopie? <--- EDIT: Jest taka mozliwosc, ale nie we wszystkich.
Takiego dobrego, w sensie każda gra odpali na maksymalnych detalach full HD + minimum 60 FPSów? Jakieś 7, 8 tysięcy, na laptopa duużo więcej.
Sethlan
A o tym to ja nie wiedziałem :)
Za 2300zł złożysz zestaw, który odpali prawie wszystkie nowe gry na max w FullHD (oczywiście tak, że da się komfortowo grać :) ). Zestaw będzie już zawierał obudowę, dysk i DVD, bez tych rzeczy byłoby to jakieś 1850zł. Ale jako że posiadasz laptopa, to zapewne będziesz potrzebował również monitor.
[22]
Nie, nie pójdzie. Będzie stało...
Czasami logika niektórych mnie dobija.
Pomyśl trochę. Zastanów się, a nie będziesz musiał zadawać pytań. Czy Diablo 3 i tego typu gry, które mają widok z góry miały kiedykolwiek takie wymagania które zarzynają większość komputerów ( tak jak właśnie chociażby BF3 na ultra ) ? Druga sprawa - czy w Diablo 3 masz widok przedmiotów z bliska czy z daleka ? Jeśli z daleka to nie potrzeba bardzo wysokich rozdzielczości tekstur do dobrej jakości. Co innego FPS'y gdzie możemy widzieć ścianę/podłogę z odległości wg. kamery załóżmy kilkanaście centymetrów. Tam aby wszystko było dobrej jakości, trzeba zastosować tekstury bardzo wysokiej rozdzielczości i jakości. Diablo 3 nigdy nie służyło do przyciągania graczy grafiką dlatego też wymagania nie powalają.
Zamiast też zadawać pytanie mogłeś sprawdzić wcześniej wymagania Diablo 3 i porównać je z Battlefieldem 3. Skoro wilu napisał, że BF3 pójdzie na ultra, który jednocześnie ma wyższe wymagania, to logiczne jest, że Diablo 3 też spokojnie pójdzie.
Eot z mojej strony. Mam nadzieję, że uda Ci się czasem w życiu samemu odpowiedzieć na pytania a nie, nie myśleć i czekać na gotowe.