Wybór pada do PCta.
Witam wszystkich.
Proszę o pomoc w wyborze pada do PCta.
Na oku mam tego pada Xboxowego --> http://allegro.pl/microsoft-pad-pc-wireless-xbox360-usb-24h-i1665934893.html
I tutaj moje pytania:
1) Czy ten pad jest wygodny ? Szczerze nigdy nie grałem na padzie od Xboxa.
2) Czy pada bezprzewodowego mogę normalnie podłączyć do PCta?
Czy może polecacie jakieś inne pady? Zależy mi aby były wygodne, no i nie zniszczył się szybko.
1. bardzo dobre wykonanie pada, pozostaje tylko kwestia wygody. Mnie całkowicie odpowiadało, trochę ciężki jest przez 2 dwie podłączane bateryjki AAA ale dużej różnicy porównując do Dualshocka3 nie ma.
Mam go od jakiegoś roku/półtora, i za mną jakieś 70-80 godzin grania - jest jak nowy.
2. Tak. Jest do pada dołączony odbiornik fal z kabelkiem USB.
Szczerze mówiąc pady wzorowane na Dual Shocku (lub sam DS z PS3) są zdecydowanie wygodniejsze niż Xboxowy badziew. Umieszczenie analogów na tymże woła bowiem o pomstę do nieba.
bierz xboxowego - nie będziesz miał problemów z kompatybilnością + jest bardzo wygodny, choć to kwestia raczej indywidualna, własnie na tym padzie aktualnie napadam w DS III i Wieśka II jak na rpg przystało ;-)
Jak dla mnie nie ma nic bardziej ergonomicznego i solidnego jak pad od ps3
Zakupiłem bezprzewodowego z Xboxa pół roku temu i jestem bardzo zadowolony. Przegrałem na nim już na oko jakieś 200-250h i nie mam żadnych problemów, poza wytartą gałką jednego analoga, ale niczemu to nie przeszkadza. Wiele osób (tak jak babuniamegazorda powyżej) narzekają na ustawienie prawego analoga, ale biorąc pod uwagę jego zastosowanie w grach uważam że jest w idealnym miejscu. Może i jest ciężki, ale na to do tej pory narzeka tylko mój kilkuletni chrześniak. Zdecydowanym plusem jest kompatybilność, bo do tej pory jedynie w grach Assasins Creed miałem problemy i musiałem ręcznie ustawiać klawisze, w pozostałych wszystko śmiga bez problemu (oczywiście nie liczę gier sprzed 4-5 lat).
Oczywiscie ze warto brac pad od x360 na pc. Pady od ps3 na pc sa poprostu bezuzyteczne(wiekszosc gier na pc wymaga pada od x360) i troche niewygodne(duzej roznicy niema) swoja droga, ale to tylko moje odczucie - uprzedzajac, gralem dosc duzo na padzie od ps3 jak i od x360.
spoiler start
A boty ps3 dalej musza prowadzic swoje krucjaty z zerowa znajomoscia tematu...
spoiler stop
Mam PS3 ale pada do PC Xboxowego.
Jedyny rozsądny wybór biorąc pod uwagę, że większość gier jest robiona pod pada od Xa
Co do wygody - oba są wygodne jednak X trochę bardziej
Sraty - taty.
Jedyny rozsądny wybór to dowolny pad obsługujacy xinput.
czyli - jeśli pasuje ci układ analogów na apdzie od Xa - pad od Xa.
Jeśli nie pasuje - Logitech
A jeśli nei wiesz, co ci pasuje, albo chcesz zmieniac/mieć rezerwę - Mad Catz V5 - ale ten tylko na kablu... zreszta tak smao Logitech, bo wersja bez ogonka jest o wiele za droga anwet w sotsunku do MS.
Bierz xboxowego. Wygodny, solidnie wykonany. Tylko kup akumulatorki do niego.
Nie rozumiem ludzi, którzy czepiają się ułożenie analogów w xboxowym. W Dualshock 3 np. mi się stykają palce, co jest cholernie niewygodne.
a mnie się nei stykają, za to w układzie a'la X lewy kcuk wygina mi sie tak nienaturalnie zę palec boli po kilkunastu minutach. Teraz juz rozumiesz dlaczego niektórzy maja inny gust? Mnie np. wpienia to, zę inni też zaczynają isć ( wii U ) drogą obraną przez Ms...
De gustibus etc.
A jeśli nie pad Xboxowy, tylko taki typu do PS3 to jaki polecacie? Oczywiście nie musi być bezprzewodowy.
IMO pad Xboxowy jest najlepszy. Sam go mam już ładnych kilka miesięcy i cenię sobie w nim wygodę, kompatybilność z większością gier (zresztą jeśli gra tylko obsługuje pada to możesz być w 100% przekonany, że pad XBOX360 PC będzie obsługiwany - często jako jedyny, np. w grach Games for Windows), wytrzymałość i ogólny wygląd.
Polecam jak najbardziej. Może nie jest specjalnie tani, ale lepiej dać więcej pieniędzy i mieć porządny produkt.
A jak się ma sprawa ładowania? Ile wytrzymują na jednym ładowaniu?
No więc, chyba zdecyduję się na tego pada od Xboxa. Tylko teraz pytanie, przewodowy czy bezprzewodowy.
Jest jakas różnica? Bo w cenie to róznica 20 zł :)
No i przepraszam za double-posta, ale nie mogłem edytować tego wcześniejszego :(
Bierz pada Xboxowego ale przewodowego. Może mniejsza wygoda, ale i nie musisz kupować baterii.
Jak masz kasę - to bezprzewodowy. No, chyba że i tak siedzisz z nosem w monitorze i w gruncie rzeczy ten brak kabelka nic ci nie da.
Pad bezprzewodowy musi być w komplecie z odbiornikiem - jeśli ma służyć do PC. Problem z bateriami jest na dzisiejsze czasu... cóż...wydumany.
No właśnie. Problem z bateriami. Mam myszkę bezprzewodową i akumulatorki starczają mi w nie na około 7 dni, tak więc trochę lipa. Dlatego pytam jak to jest z tym padem.
A czy tego bezprzewodowego pada można jakoś przez kabel podłączyć (tak jak jest np. w PS3) , czy tylko bezprzewodowo?
Nie wiem ile czasu spędzasz przy graniu. Baterie starczają na bardzo długo (alkaliczne). Jeśli jest to dla Ciebie aż tak palący problem że te kilkadziesiąt h to mało na zestawie (całego Wiesia 2 przeszedłem obiema ścieżkami), możesz kupić oryginalny aku albo zwykłe akumulatorki (lepsze wyjście) i zwyczajnie je ładować. Baterie w każdym razie trzymają znacznie dłużej niż aku w padzie od PS3.
Można podłączyć jak masz:
http://allegro.pl/play-and-charge-kit-black-xbox-360-i1679562523.html
Ale uważam że akumulatorki są lepszym rozwiązaniem (i do tego tańszym) niż ładowanie na kablu, choć sam używam zwykłych baterii, wystarczają na tak długo że nie chce mi się bawić.
Trudno powiedzieć ile trzyma. Zależy czy grasz z dużymi wibracjami. Ale pewnie z 40 godz. pograsz.
No cóż zbyt dużo nie gram. Kilka meczy w Fifke każdego dnia i praktycznie nic więcej. To około 1-1,5h na dzień.
A czy pad bezprzewodowy działa tak samo jak przewodowy? Tzn. czy nie ma jakiś opóźnień czy coś w tym stylu?
Opóźnień nie ma, działa identycznie. Zasięg jest znakomity jak na radiówkę. Wręcz wzorcowy.
Jeszcze raz podkreślam - do PC musisz mieć taką wersję (o i le byś chciał bezprzewodowy).
http://allegro.pl/sklep-pad-x360-i-pc-nowy-bezprzewodowy-otwock-wawa-i1689252501.html
Z odbiornikiem fal radiowych.
Dobra, no to chyba wybiorę bezprzewodowego pada Microsoftu.
http://allegro.pl/microsoft-pad-xbox-360-pc-wireless-usb-black-24h-i1668264392.html
Czyli przedmiot z tej aukcji pozwoli mi na podłączenie pada do Pcta?
Polecacie jakieś dobre akumulatorki?
uzywam i serdecznie polecam akumulatory " Sanyo Eneloop " . Dalem za ladowarke z 4 paluszkami cos kolo 50 zl . Gram codziennie po 2 , 3 godziny i baterie spokojnie starczaja mi na miesiac .
Będzie działać z PC.
Używam aku Energizera 2500 (nie do pada) kawał czasu i nadal ładnie trzymają, ładowarka to jakaś Varta przywieziona z Niemiec. Ale do pada - to jakie nie weźmiesz będzie ok. Kupisz 4 - jedne się ładują, drugie chodzą - podmiana to 5 sekund. Dobre to bardziej do aparatu warto mieć niż do pada.
[25] Możesz zamówić razem z padem:
http://allegro.pl/akumulatory-duracell-activecharge-2000-mah-r6-aa-i1669995482.html
Yancy - ah, racja, zmienione ;P
Okej, to wezmę te akumulatorki co podałeś.
Bezprzewodowego pada Microsoftu.
I jeszcze jak możecie, to podajcie mi jakąś dobrą ładowarkę do tych akumulatorków.
I czy od ładowarki może zależeć ile te akumulatorki wytrzymują?
http://allegro.pl/ladowarka-duracell-cef20-do-8h-2-kanaly-procesor-i1666998703.html
ja mam taka i jest ok, ładowarka chyba nie ma większego wpływu na żywotność akumulatorków
[30] ---> Jeżeli Ci się uda, to polecam kupić ładowarkę razem z akumulatorkami w komplecie. Wychodzi taniej.
A jeżeli Ci się nie uda, to kup dowolną ładowarkę od Duracell albo Energizer. Jeszcze Sanyo też będzie ok.
No więc na razie zostanę przy swojej ładowarce Sony, kupionej dwa lata temu ;)
Dziękuję wszystkim za pomoc w wyborze.