Witam! Mam pewien problem z odpaleniem Mass Effect 3. Otóż zakupiłem wczoraj oryginalny kod który upoważnia mnie do ściągnięcia gry przez Origin. Dzisiaj skończyło się pobieranie ale podczas odpalenia gry wyskakuje mi komunikat "Wprowadzono niewłaściwy kod cerberusa. Sprawdź kod i spróbuj ponownie."(komunikat pojawia się podczas łączeniu z EA) Idzie to jakoś naprawić czy po prostu sprzedano mi lipny kod? Z góry dziękuje za pomoc!
"UPować" powinno się conajmniej po 24h od założenia wątku.
Kod na ściągnięcie gry z Origina to nie jest to samo co kod Cerberusa. Ten kod powinien przyjść w mailu od Origina. Sprawdź, czy go nie dostałeś.
Pewnie kupowałeś kod na Allegro, co?
No to na 99% ktoś wykorzystał twoją niewiedzę, bo sama gra na Origin chyba nie pozwala grać, potrzebny jest jeszcze kod Cerberusa. Napisz do gościa, od którego kupiłeś grę.
Edit: Zajrzałem do swojego pudełka z grą. Znalazłem tam tylko jeden kod do rejestracji na Origin, kodu Cerberusa nie znalazłem, ale nie miałem problemów z grą. W ME2 miałem dwa kody.
Otwórz Origin, kliknij na ikonkę z "i" w środku pod Maxem i sprawdź, czy tam nie ma 2 kodów.
Facet od klucza napisał że trzeba wysłać maila z kluczem do EA i wtedy powinni mi odesłać kod do cerberusa.
Witam! Dzisiaj dostałem wiadomość w sprawie klucza cerberusa. Sprzedawca napisał:
"Prosze sprawdzic ustawienia routera. Wsparcie techniczne EA potwierdzilo, ze w 3 czesci Mass Effect nie ma osobnego klucza dostepu do sieci Cerberus. Jezeli sam klient gry sie sciagnal - powodem problemu z polaczeniem moga byc ustawienia regionalene Pana komputera - wymagane porty moga byc pozamykane"
Co mam o tym myśleć?
Co mam o tym myśleć?
Np. to, że w ME3 nie ma żadnego kodu Cerberusa, tylko zwykły serial. I to, że nie chodzi to Twoja wina.
Tyle to zrozumiałem ale czy ktoś już się z czymś takim spotkał? A jeżeli tak to w jaki sposób zmienić ustawienia regionalne żeby wszystko fajnie chodziło?
Wkurza mnie to że zapłaciłem za grę w którą nie mogę grać i na pewno tego sprzedającemu nie odpuszcze
Napisałem w tej sprawie do EA. Po paru dniach dostałem wiadomość że kod był już przez kogoś używany a na dodatek użytkownik ten został zbanowany. Sprawa wyjaśniona ze sprzedającym. Temat zamknięty!