Witam.
Chciałbym zapytać was czy na laptopie mojej dziewczyny wejdzie Windows 7 Starter pl ?
Wymagania sprzętowe:
Laptop: Acer Aspire One,
System: Windows XP Professional,
Ram: 1014 MB,
Procesor: Intel(R) Atom(TM) CPU Z520 1.33GHz,
Grafika: Intel(R) Graphics Media Accelerator 550
Rozdzielczość: 1366 x 768 (32 bit)
Bardzo proszę o odpowiedź.
Tak, bo na takim samym firmowo był zainstalowany.
PS: NIE instaluj tego najgorszego systemu jakim jest Win 7 Starter - dobra rada.
Aero ma akurat minimalny wplyw na wydajnosc, ale inne wersje 7 beda dzialac tak, jak Starter - marnie. Za wolny procesor, dysk w wiekszosci tych wynalazkow tez jest za wolny (zwykle wsadzali tam jakies dziadowskie 4200 rpm), co w polaczeniu z za mala iloscia RAMu daje dziadowski efekt.
Tak, wejdzie Ci - na nerwy. Jak chcesz zapomnieć o pocieraniu/narazić się to instaluj.
Bez AERO przy 1GB można instalować, nie słuchaj Trolli. Może momentami przymulać, ale da się z powodzeniem użytkować.
dudaTroll --> Powiedzialbym raczej, ze nie 'momentami', a 'caly czas'. A Aero, jak juz wyzej wspomnialem, ma marginalny wplyw na wydajnosc, wszystkie testy to pokazuja, wbrew temu, co sie laikom wydaje.
Mam podobnego parametrami Samsunga, w ktorym dolozylem pamieci i zmienilem dysk na SSD, 7HP dziala przyznaje juz calkiem znosnie.
Za to wlasnie Aspire One o takich parametrach tylko z odrobine szybszym Atomem maja moi rodzice, uzywaja go w zasadzie tylko do Skype i sprawdzania poczty, i narzekaja caly czas jakie to cholerstwo jest wolne - nastepnym razem jak bede w Polsce mam zamiar im to upgrade'owac w podobny sposob.
Może to zabrzmi dziwnie ale u siebie na moim 5 letnim kompie Aero w 7 jest bodajże nie zainstalowane a mam system oryginał.
Moje wymagania to:
-Amd phenom x4 64bit
-Nvidia GeForce 9600 gt
-Ram 3,5 gb
-Windows 7 Home premium Oryginał
-Directx 11
To dziwne że nie mam zainstalowanego szklanego wyglądu. A jeszcze pamiętam w szkole kompy nówki nie miały szklanego wyglądu a wymagania miały b.d.
Co do laptopa to wgram 7 nie starter. Dziewczynie nie będzie przeszkadzało jak nie będzie miała szklanego wyglądu bo jej to najmniej obchodzi. Ona bardziej wykorzystuje do pracy i multimedii niż do grania.
muli jak cholera, sam mam taki sam, mojej narzeczonej przeszkadza ale xp nie chce więc zainstaluj i niech sama wybiera
Xp zamontowany w netbooku jest taki słaby że system jaki był do tej pory wspierany a teraz nie będzie, muli i zwiesza programy a w szczególności firefox. Teraz jest zainstalowany chrome ale to nic nowego nie jest szybsze. A nowsze firefoxy to wciskane kity. Upodobają coś a to zamula komp okropnie.